Afyonkarahisar'da Gelecek'ten Beyaz Baston Günü'ne destek

Görme engelli bireylerin yasadigi sorunlara dikkat çekmek amaciyla 64 yildir kutlanan Beyaz Baston Güvenlik Günü farkindalik yürüyüsü etkinligine Afyonkarahisar Gelecek Partisi Il Baskanligi teskilati da yürüyüse katilarak destek verecek.

Güncel 14.10.2022 17:57:00 0
Afyonkarahisar

Afyon Kent Haber / AFYONKARAHISAR (IGFA) - Gelecek Partisi Afyonkarahisar Il Baskani Niyazi Ertas 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Güvenlik Günü dolayisiyla açiklama yapti. 

Dünyada her yil 15 Ekim tarihinde kutlanan Beyaz Baston Güvenlik Günü farkindalik yürüyüsünün Afyonkarahisar’da 15 Ekim 2022 Cumartesi günü Saat 13.30’da Imaret Camii önünden baslayip Zafer Meydanina kadar beyaz bastonlarla kortej yürüyüsü yapilacagini belirten Ertas, Alti Nokta Körler Dernegi Afyonkarahisar Subesi tarafindan farkindalik olusturmak adina yillardir bu projenin yapildigini hatirlatti.

"Gelecek Partisi olarak her zaman yaninda onlarin yanlarinda olduk ve olmaya da devam edecegiz" diyen Ertas, "Bizim elimiz her zaman onlarin elinin yaninda. Her zaman omuz omuza birlikteyiz. Bu güzel projelere imza attiklari için Sube Baskani Hakan Erdogan ve ekibine tesekkür ediyoruz. 15 Ekim Cumartesi günü Gelecek Partisi Afyonkarahisar Il Baskanligi olarak yapilacak bu yürüyüse katilarak kendilerine destek verecegiz" dedi.

Herkesin potansiyel bir engelli adayi oldugunu belirten Ertas, "Bizler partimiz olarak görme engelli vatandaslarimiz için yalnizca yollardaki uyarici kilavuzla kalinmamasi gerektigini, sehir planlamasi yapilirken her zaman bu farklilik gözetilmesini her zaman ifade ettik. Afyonkarahisar’da engelli vatandaslarimizin herkesle esit haklara sahip olmalari ve karsilasabilecekleri engellerin ortadan kaldirilmasi adina çalismalarimiza devam edecegiz" diye konustu.


Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °