Muharrem Ince, "Ne Cumhur, ne Millet Ittifakindayim"

Memleket Partisi Genel Baskani Ince, Bursa'nin Yenisehir ilçesinde ilçe esnafinin sorunlarini dinleyip Ticaret ve Sanayi Odasi'ni ziyaret etti.

Güncel 14.10.2022 17:46:00 0
Muharrem Ince,

Gürhan ADANA / Yenisehir Memleket (BURSA IGFA) - Bursa'nin Yenisehir ilçe merkezinde partililer ve vatandaslar tarafindan karsilanan Muharrem Ince'ye, Bursa Il Yönetim Kurulu'ndan Burak Can, ilçenin tarim memleketi oldugunu belirterek kendisine bir sepet dolusu biber hediye etti.

Atatürk Aniti önünde toplanan kalabaligi görünce konusma yapan Memleket Partisi Genel Baskani Muharrem Ince, "Enflasyon yüzde 83 degil. Gübrede yüzde 400, üretici perisan, bu iktidar da muhalefet de sorunu marketlerde ariyor" dedi.

Sorunun kaynaginin iktidar ve muhalefet tarafindan marketlerde arandigini beliren Ince, "Marketler stok yapiyormus. Kiliçdaroglu da marketlere mektup yaziyor. Ikisi de sorunu çözememis. Sorun tarlada, tarlada. Domatesi biberi pahaliya üretirsen markette de pahali olur. Süt ineklerini kesiyor üretici, neden kesiyor. Yem pahali. Yemi ucuz ver gerisini çiftçi halleder. Bunu anlayamiyorlar" dedi.

"MEMLEKETI ÇUKURUN IÇINDEN ÇIKARIP ALACAGIZ"

"Ne Cumhur Ittifaki ne Millet Ittifaki'ndayim" diyen Ince, "Yepyeni piril piril bir parti. Bu memleketi çukurun içinden çikarip alacagiz. Bana destek olun. Bunlar bu isi çözemez. Tarimi ayaga kaldiracagim. Bakin ekonomi dip yapti, dolar 20 liraya yaklasti. Egitimi kötü yönetmis, okullarda bir sey ögretilmiyor artik. Sokaklar siginmaci dolu. 8-10 milyon Suriyeli, Afgan, Afrikali var. Bir tane iyi bir sey yapti. Mevcut muhalefete benzemem, Iyi yaptiysa 'Iyi' derim. Rusya ile Ukrayna savasinda taraf tutmadi. Her ikisiyle de görüstü. Rusya da Ukrayna da memnun. 2. Dünya Savasi'nda Ismet Pasa da böyle yapmisti. Bizi savasa sokmadi" diye konustu.

 

CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu'nun ABD gezisini degerlendiren Ince, "Kiliçdaroglu Amerika'ya gitmis. Demis ki, 'Biz yanlis yaptik, aslinda Ukrayna'nin tarafini tutmaliydik. Ukrayna diye bir taraf var mi? Ukrayna demek ne demek? Amerika demek. Yani Amerikalilara göz kirpiyor. Biz diyor Ukrayna'dan yanayiz, yani senden yanayiz. Yani beni gör beni destekle de iktidar olayim diyor. Ben böyle iktidar olmak istemiyorum, Amerika'nin da Rusya'nin da destegine ihtiyacim yok. Türk milletinden destek istiyorum. Egemenlik kayitsiz sartsiz milletindir. Memleket Partisi'ni tek basina iktidara getirebilirsiniz" dedi.

Esnafin sorunlarini dinleyen Ince, ardindan Ticaret ve Sanayi Odasi'ni ziyaret etti. Oda Baskani Orhan Torun, ürüten kesimlere devlet desteginin artirilmasini beklediklerini söyledi.

 


Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °