TEKEL BAYILERI PLATFORM BASKANI ÖZGÜR AYBAS’A, TÜTÜN ÜRÜNLERININ ZAMLI FIYAT LISTESINI PAYLASTIGI GEREKÇESIYLE 237 BIN TL PARA CEZASI

TÜRKIYE TEKEL BAYILERI PLATFORM BASKANI ÖZGÜR AYBAS’A, TÜTÜN ÜRÜNLERININ ZAMLI FIYAT LISTESINI PAYLASTIGI GEREKÇESIYLE 237 BIN TL PARA CEZASI KESILDI

Güncel 15.10.2022 20:54:00 0
TEKEL BAYILERI PLATFORM BASKANI ÖZGÜR AYBAS’A, TÜTÜN ÜRÜNLERININ ZAMLI FIYAT LISTESINI PAYLASTIGI GEREKÇESIYLE 237 BIN TL PARA CEZASI

Türkiye Tekel Bayileri Platform Baskani Özgür Aybas’a; sosyal medya hesabinda zamli fiyat listesini paylastigi tütün ürünlerinin reklam ve tanitimini yaptigi suçlamasi ile 237 bin 121 TL para cezasi kesildi.

Tarim ve Orman Bakanligi Tütün ve Alkol Dairesi Baskanligi, sosyal medya hesabinda tütün ürünlerinin zamli fiyat listesini açikladigi gerekçesiyle Türkiye Tekel Bayileri Platform Baskani Özgür Aybas’a 237 bin 121 TL para cezasi kesti.

Tarim ve Orman Bakanligi Tütün ve Alkol Dairesi Baskanligi’nin Aybas’a kestigi cezayi, 4207 sayili Tütün Ürünlerinin Zararlarinin Önlenmesi ve Kontrolü Hakkinda Kanunun “Diger koruyucu önlemler” baslikli 3’üncü maddesinin birinci fikrasina muhalefet gerekçesine dayandirdi.

Aybas’a ceza kesilmesine neden olan kanun maddesi ise söyle:

“Tütün ürünlerinin ve üretici firmalarin isim, marka veya alâmetleri kullanilarak her ne suretle olursa olsun reklam ve tanitimi yapilamaz. Bu ürünlerin kullanilmasini özendiren veya tesvik eden kampanyalar düzenlenemez. Tütün ürünleri üreten ve pazarlamasini yapan firmalar, her ne surette olursa olsun hiçbir etkinlige isimlerini, amblemlerini veya ürünlerinin marka ya da isaretlerini kullanarak destek olamazlar.”

“ESNAF NASIL BITIRILIR ADLI ESER EKTEDIR”

Verilen cezayi sosyal medya hesabindan duyuran Aybas, sunlari söyledi:

“Twitter’da zamli listeleri dogru sekilde paylastigim için tebligat gelmisti tüketiciyi bilgilendirmek için yaptigim paylasimlarimdan dolayi 253,300 TL idari para cezasi geldi. Itiraz etmistik Tütün ve Alkol dairesi cezayi gönderdi. Esnaf nasil bitirilir adli eser ektedir.”


Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °