Meteoroloji'den 'kuvvetli' yagis ve rüzgar uyarisi

Meteoroloji Genel Müdürlügü, Marmara’nin dogusu ile Bati Karadeniz’in batisinda saganak yagis, Marmara ile Kuzey Ege'de kuvvetli rüzgar ve firtina, Antalya ve Mugla çevrelerinde de kuvvetli yagis beklendigini duyurdu.

Güncel 16.10.2022 09:10:00 0
Meteoroloji

ANKARA (IGFA) - Meteoroloji Genel Müdürlügü'nden yapilan açiklamaya göre, Marmara’nin dogusu ile Bati Karadeniz’in batisinda beklenen saganak yagislarin, etkisini artirarak aksam saatlerine kadar etkili olmasi bekleniyor.

Yapilan son degerlendirmelere göre Türkiye genelinin parçali, yer yer çok bulutlu, Marmara, Güney ve Iç Ege, Bati Akdeniz, Iç Anadolu, Karadeniz, Dogu Anadolu'nun kuzey ve batisi ile Mersin ve Diyarbakir çevrelerinin saganak ve yer yer gök gürültülü saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor.

 

Yagislarin, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Düzce, Zonguldak çevreleri ve Bursa’nin dogusu ile Mugla ve Bati Akdeniz kiyi kesimlerinde yerel kuvvetli olmasi bekleniyor.

Bu arada rüzgarin, Marmara ve Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydogu yönlerden kuvvetli, zaman zaman kisa süreli firtina (40-70 km/sa) seklinde, Dogu Anadolu'nun güneydogusunda güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiginden yasanabilecek olumsuzluklara karsi tedbirli ve dikkatli olunmasi gerektigi kaydedildi.

 


Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °
Perşembe 23.4 ° / 16.3 °