Dünyada ilk... Kriz gelmeden 180 saniye önce uyariyor

Dünya'da bir ilk olarak epilepsi hastalari için gerçeklestirilen uygulama, kriz gelmeden 180 saniye önce erken uyari alarmi veriyor.

Güncel 16.10.2022 18:47:00 0
Dünyada ilk... Kriz gelmeden 180 saniye önce uyariyor

ISTANBUL (IGFA) - Türk akademisyenler ve Türk bilim insanlarinin is birligi neticesinde üç yillik bir Ar-Ge çalismasi sonucu gelistirilen uygulama sayesinde hastalarin nöbetlerini güvenli alanlarda geçirmelerine destek saglaniyor.

26. ISAF Uluslararasi Güvenlik, Ülke Güvenligi, Siber Güvenlik, Akilli Yasam, Yangin ve ISG Fuarlari ile 2. IMEX Teknoloji ve Bilisim Fuari, kapilarini açti.

Fuarda, birbirinden özel teknolojiye sahip ürünler ziyaretçiler tarafindan büyük ilgi görüyor.

 

Bu arada askeri görevler ve sivil alandaki kritik altyapilarda ihtiyaç duyulan kesintisiz iletisimi saglamak amaciyla mobil Wi-Fi çözümü gelistirildi. Mobil Wi-Fi, özellikle baz istasyonlarina erisimi olmayan askeri operasyon sahalari, kirsal alandaki enerji santralleri ve dogal afet alanlarinda internet alternatifi sunuyor.

YANGIN SIMÜLASYONUNDA YENI NESIL WR DENEYIMI

Gelecegin teknolojileri, günlük yasamin her alanina entegre olmaya devam ediyor. Bu kapsamda, çalisanlara verilecek bilgilendirmeler için VR gözlüklü yangin egitim simülasyonu gelistirildi. Gelistirilen yazilim ile olasi bir yanginla mücadelede çalisanlara egitim ve testler gerçeklestiriliyor.

 


Salı 21.9 ° / 12.9 °
Çarşamba 22.6 ° / 13.3 °
Perşembe 23.9 ° / 12.4 °