'Engelsiz Filmler'in Ankara gösterimleri basladi

Türkiye’nin ilk ve tek erisebilir film festivali, fiziksel gösterimlerinin ikinci duragi olan Ankara’da ve çevrim içi olarak tüm Türkiye’de sinemaseverlerle bulusuyor.

Kültür-Sanat 17.10.2022 13:11:00 0

ANKARA (IGFA) - Bu yil 10’uncu kez gerçeklesen Engelsiz Filmler Festivali, ilk duragi Eskisehir’in ardindan 17-23 Ekim tarihleri arasinda fiziksel gösterimlerle Ankara’da Büyülü Fener Kizilay Sinemasi’nda ve çevrim içi olarak eff2022.muvi.com üzerinden tüm Türkiye’den sinemaseverlerle bir araya gelecek.

Dünya ve Türkiye sinemasindan 39 filmi erisilebilir olarak seyircisiyle bulusturan Engelsiz Filmler Festival’nin Ankara ve çevrim içi programinda Ulusal Uzun Film Yarismasi, Kisa Film Yarismasi, Çocuklar Için, Oditoryum, Kaleydoskop ve Onlar seçkileri yer aliyor. Programda yer alan Ulusal Uzun Film Yarismasi ve Kisa Film Yarismasi’nda yarisan filmlerin ekipleriyle birlikte gerçeklesen söylesiler de festivalin YouTube kanali üzerinden takip edilebilecek.

ÖDÜLLER CUMARTESI GECESI SAHIPLERINI BULACAK

Festival programinda yer alan Ulusal Uzun Film Yarismasi’nda yarisan filmler, jüri üyelerinin belirleyecegi En Iyi Film, En Iyi Yönetmen ve En Iyi Senaryo ödülleri ile seyircilerin belirleyecegi Seyirci Özel Ödülü‘nüalmaya hak kazanacak.

Bu yil para ödülünün de dahil edildigi Kisa Yarisma’da ise jüri üyelerinin belirleyecegi En Iyi Yönetmen ve En Iyi Senaryo’ya 500’er USD, En Iyi Film’e ise 1000 USD ödül verilirken; izleyiciler de verdikleri oylarla Seyirci Özel Ödülü’nü belirleyecek.

Ulusal Uzun Film Yarismasi ve Kisa Yarisma’da ödül alan isimler 22 Ekim Cumartesi aksami festivalin YouTube kanalinda yayinlanacak video ile açiklanacak.


Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °