Mogolistan Meclis Baskani Gombojav'a IKÇÜ'den 'fahri doktora'

Izmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (IKÇÜ) Senatosunun karari ile Türkiye- Mogolistan arasindaki iliskilerin gelismesi için gösterdigi gayret, IKÇÜ’nün Mogolistan’daki arastirmalarina verdigi destek ve uluslararasi bilinirligine katkilarindan dolayi Mogolista

Güncel 17.10.2022 11:37:00 0
Mogolistan Meclis Baskani Gombojav

IZMIR (IGFA) - IKÇÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Muhsin Akbas’in ev sahipliginde, VIP Toplanti Salonunda yapilan doktora tevdi törenine, Mogolistan Meclis Baskani Zandanshatar Gombojav ile esi Ganbayaryn Otgongerel, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Süleyman Akbulut, Dekanlar, senato üyeleri ile Mogolistan devlet erkâni katildi.

Fahri Doktora töreninde konusan Mogolistan Meclis Baskani Zandanshatar Gombojav TBMM Baskani Mustafa Sentop ile yaptiklari görüsmede aldiklari karara göre her iki ülkede yapilan ortak kazilara iliskin ilgili akademisyenlerin de yer aldigi bir belgesel çekimi karari alindigini müjdeledi.

Törene ev sahipligi yapan Rektör V. Prof. Dr. Muhsin Akbas, yurt disinda olmasi sebebiyle törene katilamayan Rektör Prof. Dr. Saffet Köse’nin selamlarini ve sükranlarini ileterek basladigi konusmasinda, Taskömürü Kurumu (TTK)  Amasra Müessesesine ait maden ocagindaki patlama sebebiyle IKÇÜ adina taziyelerini paylasti.

Gelecekteki çalismalarda Meclis Baskani Gombojav’un desteklerinin büyük önem arz ettigini vurgulayan Rektör V. Prof. Dr. Akbas, “Bu duygu ve düsüncelerle Saygideger Meclis Baskanimiz Gombojav’u IKÇÜ Senatosunun tevdi ettigi Türk Islam Arkeolojisi Anabilim Dali alaninda Fahri Doktora unvanindan dolayi tebrik ediyor; saglik, mutluluk ve basarilar diliyorum” seklinde sözlerini tamamladi.

MOGOL BILIM TARIHINDE YENI BIR SAYFA AÇILDI

Mogolistan Meclis Baskani Zandanshatar Gombojav da konusmasinin basinda Türkiye Taskömürü Kurumu Amasra Müessesesine ait maden ocagindaki patlamada hayatini kaybeden isçilere rahmet, yaralananlara sifa diledi. Rektör Prof. Dr. Saffet Köse’nin nezdinde tüm IKÇÜ Ailesine tesekkürlerini ileten Meclis Baskani Gombojav, doktora unvaninin iki ülke arasindaki ortak is birliklerinin bir nisanesi olmakla birlikte gelecekteki iliskilerin daha da gelismesini hazirlayan bir zemin olusturdugunu kaydetti.


Pazar 31.5 ° / 19.5 °
Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °