TUNCAY ÖZKAN: SANSÜR YASASI IKTIDARIN SONUNU GETIRECEK

CHP Genel Baskan Basdanismani Tuncay Özkan, “Sansür yasasini Erdogan onayladi. Resmi Gazete’de yayinlandi. Hemen Anayasa Mahkemesi’ne gidecegiz. Bu zalim ve Anayasa’miza aykiri yasanin uygulanmasindan zarar görecek her masum yurttasimizla, gazeteciyle huk

Güncel 18.10.2022 11:00:00 0
TUNCAY ÖZKAN: SANSÜR YASASI IKTIDARIN SONUNU GETIRECEK

CHP Genel Baskan Basdanismani Tuncay Özkan, “Sansür yasasini Erdogan onayladi. Resmi Gazete’de yayinlandi. Hemen Anayasa Mahkemesi’ne gidecegiz. Bu zalim ve Anayasa’miza aykiri yasanin uygulanmasindan zarar görecek her masum yurttasimizla, gazeteciyle hukuki olarak dayanisacagiz. Sansür yasasi, iktidarin sonunu getirecek” dedi.

CHP Izmir Milletvekili Tuncay Özkan, sosyal medya hesabinda bugün yaptigi paylasimda, kamuoyunda ‘sansür yasasi’ olarak bilinen ve Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in imzasiyla Resmi Gazete’de yayinlanarak yürürlüge giren ‘Basin Kanunu ile Bazi Kanunlarda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun’na iliskin degerlendirmede bulundu. Özkan, sunlari kaydetti:

“Sansür yasasini Erdogan onayladi. Resmi Gazete’ de yayinlandi. Hemen Anayasa Mahkemesi’ne gidecegiz. Bu zalim ve Anayasa’miza aykiri yasanin uygulanmasindan zarar görecek her masum yurttasimizla, gazeteciyle hukuki olarak dayanisacagiz. Sansür yasasi, iktidarin sonunu getirecek.”


Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °
Çarşamba 23.3 ° / 10.8 °