4-Kahve Makinesi Çesitleri- Filtre Kahve, Espresso, Kapsül Kahve ve Dahasi

Yaşam 18.10.2022 11:05:00 0
4-Kahve Makinesi Çesitleri- Filtre Kahve, Espresso, Kapsül Kahve ve Dahasi

Genis bir kitle için günün ayrilmaz parçasi olan kahveler, kahve makinesi modellerine olan ilgiyi de artiriyor. Damak tadi ve pisirme yöntemine göre ayrilan kahve makinesi çesitlerini artik hemen her evde görmek mümkün. Filtre kahveden kapsül kahveye kadar da sevilen her kahve çesidi için ayri kahve makinesi modeli ön plana çikiyor. Piyasanin öncü pek çok markasinca satisa sunulan modeller kapasitesinden ayarlarina kadar da degiskenlik gösteriyor. Sunulan genis model agi sayesinde ev kullanimindan profesyonel kullanimlara kadar her talebe yanit verilebiliyor.

Üçüncü Nesil Kahveciligin Öne Çikani Filtre Kahve Makinesi

Ürün grubu içerisinde en çok öne çikanlardan biri filtre kahve makinesi modelleri oluyor. Ögütülmüs kahve çekirdeklerinin sicak su ile bir araya gelmesi ve ardindan demlenmesi prensibine dayanan filtre kahve makinesi, farkli bardak kapasitelerine sahip. Modeline göre 2, 5, 9, 15, 18 bardak kapasitesine sahip modeller mevcut. Evlerden ofislere kadar farkli ortamlara göre uygun kapasiteye sahip olanlar tercih ediliyor. Buna ek olarak su tanki kapasitesi de oldukça önem teskil ediyor. 0,75 litreden 1,8 litreye kadar da pek çok su kapasitesine sahip model çesitliligi artiriyor. Arzum, Grundig, Homend, Braun, Tefal, Karaca kahve makinesi çesitleri içerisinde bu minvalde pek çok filtre kahve makinesi görmek mümkün. Modern tasarimlari ile dikkat çeken bu model, dügmeli – dokunmatik kontrol mekanizmalarina sahip. Kullanici dostu tasarimi sayesinde kolaylikla filtre kahve hazirligina imkân taniyor. Üstüne üstlük aroma ayarina sahip modeller kahvenin sertligini ayarlayabildigi için kisiye özel kahve demleyebiliyor. Son olarak renk renk tasarimlari ile de modern mutfaklarin estetigine büyük katkida bulunuyor.

 

Geleneksel Lezzeti Ile Türk Kahvesi Makineleri

Türk kahve makinesi modelleri de piyasanin öncü ve bilinen pek çok markasinca temsil ediliyor. Bu alanda da Fakir, Arzum, Arnica, Preo, Kiwi, Tefal, Arçelik kahve makinesi gibi modeller son derece gözde. Türk kahvesi makinesi de 1, 3, 6, 10 gibi farkli pek çok bardak kapasiteli modellerden olusuyor. Bu sayede kalabalik gruplar, misafirler için yüksek kapasiteliler öne çikarken bireysel kullanimlarda daha çok 1 ya da 3 gibi kapasiteli olanlar tercih edilebiliyor. Bu modellerde en begenilen özelliklerden biri ise közde kahve fonksiyonu. Buna ek olarak klasik ya da sert Türk kahvesi yapma seçenegi sunanlar da büyük ilgi görüyor. Bu sayede kisiye özel bir Türk kahvesi hissiyati saglanabiliyor. Sesli ve isikli uyari sistemine, sütlü Türk kahvesi özelligine sahip modern tasarimlar da bu grubun önde gelenleri olarak hafizalara kaziniyor. Güvenlik açisindan ise tasmayi önleyen sensörlere sahip olanlar büyük arti sagliyor. Böylece demlenen kahvenin tasmasi söz konusu olmadigi gibi makinenin de devamli basinda durma ihtiyaci azaliyor.

 

Diger Kahve Makinesi Çesitleri

Filtre kahvelere kiyasla daha sert ve yogun bir içime ise genellikle espresso makinesi ile ulasiliyor. Bunun için kaynatilmis suyun yüksek basinçla incecik ögütülen toz kahveden geçmesi gerekiyor. Bu da bir nebze komplike oldugu için espresso yapiminda görece kati kurallar da yok degil. Philips, Saeco, Nespresso, Siemens, Fakir, Ariete gibi markalarca imal edilenler popüler espresso kahve makinesi çesitleri arasinda. Bunlar da 0,6 litre, 1,2 litre, 1,7 litre ya da 2,3 litre gibi farkli su tanki kapasitelerine sahip. Son olarak kapsül kahve makinesi seçenekleri de büyük ragbet görüyor. Kapsülün içerisindeki kahveyi su ile isitip içilebilir hale getiren bu modeller, son derece pratik oldugu için de ilgi görüyor. Tüm hazirlik kapsül içerisinde gerçeklestigi için de temizlik derdi pek olmuyor. Özellikle günün yogun kosturmacasi içerisinde evlerden ofislere kadar pek çok mekânda da kapsül kahve makinesini görmek mümkün.


Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °