Baskent Kültür Yolu Festivali Ask Eri Hazret-i Mevlana’yi Anlamak Projesini Agirladi

Kültür ve Turizm Bakanliginin bes sehirde çok daha kapsayici etkinliklerle yayginlastirdigi Türkiye Kültür Yolu Festivalleri bünyesinde düzenlenen Baskent Kültür Yolu Festivali, dün aksam (19 Ekim 2022, Sali) ‘Ask Eri Hazret-i Mevlânâ’yi Anlamak’ projesin

Kültür-Sanat 19.10.2022 12:23:00 0
Baskent Kültür Yolu Festivali Ask Eri Hazret-i Mevlana’yi Anlamak Projesini Agirladi

Kültür ve Turizm Bakanliginin bes sehirde çok daha kapsayici etkinliklerle yayginlastirdigi Türkiye Kültür Yolu Festivalleri bünyesinde düzenlenen Baskent Kültür Yolu Festivali, dün aksam (19 Ekim 2022, Sali) ‘Ask Eri Hazret-i Mevlânâ’yi Anlamak’ projesini agirladi. 

Konya Türk Tasavvuf Müzigi Toplulugu tarafindan, CSO Ada Ankara’da icra edilen projede, Mevlânâ’ya iliskin anekdotlar, Mesnevi’den alintilar ve Mevlânâ felsefesi özel bir metinde derlenerek bir anlatici tarafindan Semâ gösterisi ile izleyicilere aktarildi. Anekdotlarin Prof. Dr. Adnan Karaismailoglu, siirlerin ise Volkan Severcan tarafindan seslendirildigi projeye, Ankaralilar büyük ilgi gösterdi.

CSO Ada Ankara Tarihi Salon ise ‘Anadolu'nun Nefesi Çoksesli Halk Sarkilari Devlet Çoksesli Korosu’ konserine ev sahipligi yapti. Sezonun ilk ‘a capella’ konserinde Sef Burak Onur Erdem yönetimindeki Devlet Çoksesli Korosu, çoksesli halk ezgilerinden olusan repertuvari ile izleyicilere essiz bir müzik ziyafeti sundu. 

‘Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Özel Konseri’ de CSO Ada Ankara Mavi Salon’da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik ve Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Özgül Özkan Yavuz’un katilimiyla sanatseverlerle bulustu. Türkiye’nin ilk tematik müzik üniversitesi olan Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi müzik topluluklarinin verdigi konserin ilk bölümünde Icra Sanatlari Fakültesi Piyano Anasanat dali Sanatta Yeterlik (Doktora) ögrencisi, otizm tanili Piyanist Bugra Çankir, Bach’in Fa minör piyano konçertosunu üniversitenin oda orkestrasi esliginde seslendirdi. Orkestrayi Cumhurbaskanligi Senfoni Orkestrasi Müzik Direktörü Cemi’i Can Deliorman yönetti. Konserin ikinci bölümünde ise genel sanat yönetmenligini Prof. Dr. Erhan Özden’in yaptigi Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Klasik Türk Müzigi Toplulugu, geç dönem klasik Türk müzigi repertuvarindan örnek eserler seslendirdi. Konsere Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi akademisyenleri, TRT Istanbul Radyosu ve Kültür Bakanligi Istanbul Devlet Türk Müzigi Toplulugu’ndan icracilar eslik etti. 

Cer Modern’de caz gecesi

Cer Modern ise ‘Jazz Expose: Guitar Hearts: Yoav Eshed Trio’ konserinde sanatseverler gitar, bas ve davul ile heyecan verici bir yolculuga çikti. Israil’de dogan ve Brooklyn New York’ta yasayan besteci Yoav Eshed, 13 yasinda eline aldigi gitarini, piyanist yaklasimiyla çalmasiyla dikkat çekiyor. Ari Hoenig, Dayna Stephens, Lau Noah gibi dünya çapinda meshur olan müzisyenlerle çalan Yoav Eshed, seslendirdigi eserlerle Ankaralilara unutulmaz bir caz gecesi yasatti.

Ulus Meydani ise Ankara Haci Bayram Veli Üniversitesi Türk Müzigi Devlet Konservatuvari ve Melisa Danisan konserlerinde Ankaralilari agirladi. 

Baskent Kültür Yolu Festivali kapsaminda dün Oda Tiyatrosu da UNIMA Türkiye -Karagöz Dernegi is birligiyle ‘Ibis Ormanda Orkestra Kurarsa’ kukla oyununa ev sahipligi yapti. Kukla sanatçilari Ata Camuz ve Emine Bilgin Camuz’un sahneye koydugu oyunda çocuklar neseli saatler geçirdi. 


Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °