Mesleki egitimde Türkiye-Hollanda arasinda Ar-Ge kurulacak

Millî Egitim Bakani Mahmut Özer, Hollanda Mesleki Egitim Kurulu (MBO Raad) Baskani Adnan Tekin ile bir araya geldi.

Eğitim 20.10.2022 13:50:00 0
Mesleki egitimde Türkiye-Hollanda arasinda Ar-Ge kurulacak

ANKARA (IGFA) - Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, Hollanda'daki temaslari kapsaminda Hollanda Mesleki Egitim Kurulu (MBO Raad) Baskani Adnan Tekin ile bir araya geldi.

Türkiye Cumhuriyeti Hollanda Büyükelçisi Saban Disli'nin de hazir bulundugu görüsmede, Türkiye ve Hollanda is birliginde tarim sektörü temsilcileri ile egitim kurumlarinin bir arada bulunacagi bir AR-GE merkezinin kurulmasi konusu ele alindi.

Bakan Özer yaptigi açiklamada, Türkiye'deki mesleki egitimde paradigma degisikligi ile beraber sektör ve ögrencileri bulusturduklarini belirterek bu konuda sürekli yeni çalismalar yaptiklarini söyledi. Mesleki egitimde dünyadaki birçok ülkeden övgü aldiklarini animsatan Bakan Özer, "Türkiye'nin egitimde daha da iyi bir konuma gelmesi için çalismalarimizi sürdürüyoruz. Tarim alaninda açacagimiz AR-GE merkeziyle de yeni bir atilim gerçeklestirecegiz." diye konustu.

MBO Raad Baskani Tekin ise mesleki egitim konusunda Millî Egitim Bakanliginin son dönemde attigi adimlarla oldukça önemli bir mesafe kaydettigini söyledi. Türkiye'nin egitimdeki ilerlemelerini yakindan takip ettiklerini belirten Tekin, tarim liseleri konusundaki atilimlari destekleyeceklerini ifade etti.


Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °
Pazar 23.2 ° / 12.8 °