Baskan Soyer Strazburg'da Avrupa Konseyi toplantisina katilacak

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, Strazburg’da 25-27 Ekim tarihlerindeki Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin 43. Genel Kurul toplantisina katilacak.

Günde 24.10.2022 16:54:00 0
Baskan Soyer Strazburg

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, Strazburg’da 25-27 Ekim tarihlerindeki Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin 43. Genel Kurul toplantisina katilacak.


Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, Bölgeler Meclisi Baskan Yardimcisi ve Türkiye'den tek encümen üyesi oldugu Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin (YBYK) Fransa Strazburg’daki 43. Genel Kurul toplantisi için gidiyor. Baskan Soyer, 25-27 Ekim tarihlerindeki Genel Kurul kapsaminda Bölgeler Meclisi Bürosu ve YBYK Bürosu toplantilarina katilacak. Ayrica Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin Genel Sekreterinin seçilecegi, Avrupa Konseyi’nin gelecegi, akilli sehirler ve bölgeler, kadin ve çocuk mülteciler gibi basliklarin konusulacagi Genel Kurul toplantisina katilacak.


Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi
Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi (YBYK), Avrupa Konseyi’nin yerel ve bölgesel politikalarini belirlemekle yükümlü organi niteligini tasiyor. 46 üye devletten 130 binin üzerinde yerel yönetimi temsil eden Kongre, yerel ve bölgesel yönetimlerle ilgili politikalarin çerçevesini belirleyen sözlesmeler hazirlayarak bunlarin uygulanmasini sagliyor. Kitadaki yerel ve bölgesel yönetimin seçilmis temsilcilerinin sorunlarini tartistiklari, deneyimlerini paylastiklari ve görüslerini hükümetlere ifade edebildikleri bir forum ortami saglayan Kongre, basta diger Avrupali kurumlar olmak üzere ulusal ve uluslararasi organizasyonlarla yakin isbirligi içinde.


Perşembe 17.8 ° / 7.6 °
Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °