Furkan Eryilmaz, Avrupa Pistlerinde Yine Birinci

Kariyerinde 7 Türkiye Sampiyonlugu’nun yani sira Dogu Avrupa 600cc SBKS Sampiyonlugu bulunan milli motosiklet sporcusu Furkan Eryilmaz, PizzaLazza destegiyle 2022 sezonunda 2 farkli grupta Türkiye sampiyonu olmanin yani sira, BMU Avrupa SSP 600 A Sampiyon

Spor 25.10.2022 11:56:00 0
Furkan Eryilmaz, Avrupa Pistlerinde Yine Birinci

Kariyerinde 7 Türkiye Sampiyonlugu’nun yani sira Dogu Avrupa 600cc SBKS Sampiyonlugu bulunan milli motosiklet sporcusu Furkan Eryilmaz, PizzaLazza destegiyle 2022 sezonunda 2 farkli grupta Türkiye sampiyonu olmanin yani sira, BMU Avrupa SSP 600 A Sampiyonasi takvimindeki 3 yarista birincilik elde etti. Sampiyona kapsaminda 2 yarisi ikinci ve 2 yarisi da üçüncü sirada tamamlayan Furkan Eryilmaz, Avrupa’da bu yil toplam 7 kez podyumda yer aldi.

 

Tekstil, saglik, perakende ve hizli servis restoranlar alanlarindaki yatirimlariyla 70 binden fazla kisiye istihdam saglayan Turgut Aydin Holding bünyesinde faaliyet gösteren yerli pizza markasi PizzaLazza, milli motosiklet sporcusu Furkan Eryilmaz’a destek veriyor.

 

Balkan Motosiklet Birligi (BMU) tarafindan düzenlenen Dogu Avrupa Pist Sampiyonasi’ni 2013 yilinda sampiyon olarak noktalayan Furkan Eryilmaz, 2022 sezonunda da PizzaLazza destegiyle yer aldigi BMU Avrupa SSP 600 A Sampiyonasinin 22-23 Ekim tarihleri arasinda Yunanistan’da düzenlenen ayaginda Cumartesi günü elde ettigi üçüncülügün ardindan Pazar günü yapilan son yarisi birinci sirada tamamladi. Furkan Eryilmaz’in bu basarisinin da katkisiyla Türkiye; Bosna Hersek, Yunanistan, Bulgaristan, Sirbistan, Romanya, Kuzey Makedonya’nin yer aldigi takimlar siralamasinda da birinciligi elde etti.

 

Türkiye ve Avrupa Sampiyonu Eryilmaz, yarisla ilgili sunlari dile getirdi: “BMU AVRUPA SSP600 sezonunun son yarisini birincilikle tamamlamaktan mutluluk duyuyorum. Rakipler kadar sanssizliklarla da mücadele ettigimiz bu sezonu 3’ü birincilik olmak üzere 7 yarista podyumda yer alarak tamamlamis olduk. Türkiye’mizin de takimlar siralamasinda birinci olmasindan gurur duyuyorum. Basta ana sponsorum PizzlaLazza olmak üzere beni destekleyen herkese tesekkür ederim.” 

 

BMU Avrupa SSP 600 A Sampiyonasi takvimindeki 3 yarista birincilik, 2 yarista ikincilik ve 2 yarista üçüncülük elde eden Furkan Eryilmaz, 3 yaris eksigi olmasina ragmen sezonu Avrupa dördüncüsü olarak noktaladi.

 

Furkan Eryilmaz, 2022 yilinda PizzaLazza ana sponsorlugunda Avrupa’da elde ettigi basarilarin yani sira 600cc A Grubunda Türkiye Bitci Pist Sampiyonasi’nin 5 yarisin 5’ini de birincilikle tamamlayip, Türkiye Sampiyonluguna adini 7’nci kez yazdirdi. 2022 sezonunda ayrica TMF GP grubunda da Türkiye sampiyonu olan Furkan Eryilmaz, yili 2 farkli grupta Türkiye sampiyonu olarak tamamladi.


Perşembe 23.4 ° / 16.3 °
Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °