Cumhuriyet için kostular

Cumhuriyet’in 99. yil dönümü etkinlikleri, “Nilüfer Belediyesi Okullar Arasi Cumhuriyet Kosusu” ile basladi. 46 okuldan bin 250 ögrencinin katildigi Cumhuriyet Kosusu ile Nilüfer’i bayram coskusu sardi.

Güncel 26.10.2022 16:12:00 0
Cumhuriyet için kostular

Cumhuriyet’in 99. yil dönümü etkinlikleri, “Nilüfer Belediyesi Okullar Arasi Cumhuriyet Kosusu” ile basladi. 46 okuldan bin 250 ögrencinin katildigi Cumhuriyet Kosusu ile Nilüfer’i bayram coskusu sardi.

 

Nilüfer’de Cumhuriyet’in 99. yil dönümü etkinlikleri “Nilüfer Belediyesi Okullar Arasi Cumhuriyet Kosusu”yla basladi. Nilüfer Belediyesi’nin Nilüfer Ilçe Milli Egitim Müdürlügü ile birlikte düzenledigi kosu bu yil rekor katilimla gerçeklesti. Fatih Sultan Mehmet Bulvari’ndan baslayan kosu bin 500 ve bin 200 metrelik parkurlarda gerçeklestirildi.  Cumhuriyet Meydani’nda biten kosuya, 46 okuldan 304 takim ve bin 250 sporcu katildi. Kosunun startini veren Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem, ögrencilere basarilar diledi ve Cumhuriyet’e sahip çikmaya çagirdi.

 

Cumhuriyet için kosan yüzlerce ögrenci, 8 kategoride derece elde etmek için yaristi.

Vatandaslarin güzergah boyunca alkislarla destek verdigi yarislar sonunda Minik Kiz, Minik Erkek, Küçük Kiz, Küçük Erkek, Yildiz Kiz, Yildiz Erkek, Genç Kiz ve Genç Erkek kategorilerinde dereceye giren ögrencilere kupa ve madalyalari düzenlenen törenle verildi. Nilüfer Halk Evi önündeki Cumhuriyet Meydani’nda gerçeklesen ödül törenine Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem, Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Baskani Önder Aksakal, DSP Bursa Il Baskani Cahit Akinci, CHP Bursa Il Baskani Ismet Karaca da katildi.

 

Ögrencilerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami’ni kutlayan Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem, “Çok güzel havada çok güzel bir etkinlige imza attik. Cumhuriyet için kostuk. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk bu Cumhuriyeti sizlere emanet etti. Bizler de gözlerinizde Cumhuriyet’in  atesini görüyoruz. Bu isigi sonsuza dek sürdüreceginize inaniyorum. 29 Ekim Cumartesi günü hepinizi elinizde bayraklarla Cumhuriyet yürüyüsümüze davet ediyorum.” dedi.  Baskan Erdem, “Bu yarismada hepiniz bizim için birincisiniz. Katilan ve dereceye giren herkesi kutluyorum” diyerek sözlerini tamamladi.

 

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Baskani Önder Aksakal da böylesine anlamli bir etkinlikte bulunmaktan mutluluk duydugunu ifade ederek, “Bu güzel etkinlige katildiginiz ter döktügünüz için sizlere tesekkür ediyorum, kutluyorum. Basarilarinizin her alanda devamini diliyorum. Siz var oldukça Cumhuriyet var olacaktir” diye konustu.

 

Konusmalarin ardindan basarili sporculara ödüllerini Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem, DSP Genel Baskani Önder Aksakal, Nilüfer Belediye Baskan Yardimcisi Dr. Sibel Özer verdi.  

 

Tören alaninda düzenlenen akrobat, tahta bacak, tek teker gibi gösteriler de kosuya katilan ögrencilerin Cumhuriyet Bayrami sevincine renk katti.

 


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °