PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU'NDA 'CANLI YAYIN' ESPRILERI...

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Meclis bütçesinin görüsmeleri sirasinda TBMM Baskani Mustafa Sentop ile HDP Milletvekili Garo Paylan arasinda komisyon çalismalarinin canli verilmesi konusunda esprili anlar yasandi. Sentop, Paylan’in “Kaç paraysa ben ver

Güncel 27.10.2022 21:56:00 0
PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Meclis bütçesinin görüsmeleri sirasinda TBMM Baskani Mustafa Sentop ile HDP Milletvekili Garo Paylan arasinda komisyon çalismalarinin canli verilmesi konusunda esprili anlar yasandi. Sentop, Paylan’in “Kaç paraysa ben verecegim Sayin Baskan, çünkü bir bilgisayar, bir server bu. Hani 10 bin, 20 bin lira içinde çözülebilecek bir mesele. Ben verecegim diyorum, hani bütçe sikinti varsa ben verecegim" seklindeki sözlerine "Siz, bu Meclis'in yayinla ilgili çalismasinin maliyetini ödeyeceginize bence telefonunuzu degistirin yoksa ben ödeyim sizin telefon paranizi, daha iyi yayin yaparsiniz" esprisiyle karsilik verdi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, TBMM, Sayistay ve Kamu Denetçiligi Kurumu bütçeleri görüsülüyor.

TBMM Baskani Mustafa Sentop’un sunumu öncesi usule iliskin söz alan HDP Diyarbakir Milletvekili Garo Paylan, sunum sonrasinda görüntü alinmasina izin verilmemesini elestirdi. Paylan, “Dün bu kameralar, canli yayin konusunda tartismalarimiz olmustu ve bu konuda topu sayin Mustafa Sentop'a attiniz. Sayin Mustafa Sentop bu konuda bir ihale yapti. Meclis'teki ihaleleri kim yapiyor? Sayin Sentop, herhalde siz yapiyorsunuz saniyorum" dedi. Paylan söyle devam etti:

"SU KAMERALAR BENI ÇEKIYOR, AZ SONRA SIZI ÇEKECEKLER"

"Bakin, surada benim görüntümü görüyorsunuz degil mi Sayin Baskan, su kameralar beni çekiyorlar, az sonra siz konustugunuzda da sizi çekecekler. Yani suradan yayin yapiliyor ve iç odaya bu yayin gidiyor. Yani içerideki odada diger bürokratlar bu yayini izliyorlar. Sunu önerdik, bari hani bu yil sunu basaralim, 'Ya, su yayini bakin 1 server, 1 bilgisayar basina geçelim' dedik" diye konustu.

"KAÇ PARAYSA BEN VERECEGIM"

"Sizden istirhamim, su ihaleye bir madde daha ekleyin. Kaç paraysa ben verecegim Sayin Baskan, iddiayla söylüyorum bakin, kaç paraysa ben verecegim çünkü bir bilgisayar, bir server bu. Hani 10 bin, 20 bin lira içinde çözülebilecek bir mesele. Ben verecegim diyorum, hani bütçe sikinti varsa ben verecegim. Gelin, su halkin bütçesini halka ulastiralim sayin Baskanim"

"GARO SENDE PARA VARMIS YA"

Paylan’in sözleri üzerine AKP Erzurum Milletvekili Ibrahim Aydemir de "Garo sende para varmis ya" diye laf atti.

"BELKI KAHVALTI YAPMADAN GELIYORUZ AMA USULÜ KAÇIRMIYORUZ SAYIN PAYLAN SAYESINDE"

Usule yönelik söz alan AKP Manisa Milletvekili Ugur Aydemir ise kamera konusunu bir örnekle anlatti. Aydemir'in örnegi söyle: 

"Türkiye Süper Ligi karsilasmalari, sezonu açildigi zaman basladigi zaman sezon belli. Kaç oyuncuyu degistireceksiniz, kaç yabanci oynatacaksiniz, kaç dakika oynanacak, kurallar belli oluyor. Her hafta maç baslarken, her hafta ligde maçlar baslarken tekrar tekrar Futbol Federasyonu oturup da kurallari degistirmiyor, usulü degistirmiyor. Biz de bütçe görüsmeleri baslarken usul hakkinda görüstük ama her gün sabahleyin gelip tekrar usul hakkinda konusacaksak o zaman ben size söyle bir öneride bulunuyorum. Bundan sonra bütçe görüsmelerinin basinda kesinlikle usul hakkinda görüsmeyelim; her gün hangi bakanligi görüsüyorsak, hangi kurumu görüsüyorsak onla alakali bir usul belirleyelim, ona göre yürüyelim. Biz her gün sabahleyin geldigimizde belki kahvalti yapmadan geliyoruz ama usulü kaçirmiyoruz sayin Paylan sayesinde. Sag olsun, her gün usul, her gün 'canli yayin, canli yayin..."   

"OYLAYALIM BITSIN BU IS... NASIL OLSA SARAYDAN YAPILMIS, GETIRIYORSUNUZ"

Usule iliskin söz alan CHP Istanbul Milletvekili Mehmet Bekaroglu, Ugur Aydemir'in önerisine atif yaparak, "Bir teklifte bulundu. Ben daha iyi bir teklifte bulunayim. Usulü degistirelim. Bugün, burada sabah gelsin Baskan okusun, oylayalim bitsin bu is. Ne uzatiyoruz ki ya ne lüzum var yani böyle bir seye. Nasil olsa saraydan yapilmis, getiriyorsunuz" dedi. 

"BASKANIM SÖZ ISTIYOR"

Komisyonu Baskani Cevdet Yilmaz’in daha önce konuya iliskin yapilan açiklamalari animsatmasi üzerine Garo Paylan, "Baskanimiz söz istiyor" diyerek Yilmaz’i uyardi. Bunun üzerine Yilmaz, TBMM Baskani Sentop’a söz verdi. 

"Garo Bey’e tesekkür ediyorum bana söz aldigi için" diye söze baslayan Sentop, birçok ülkede komisyonlarda yayin yapilmadigini ifade etti.

"BEN ÖDEYEYIM SIZIN TELEFON PARANIZI, DAHA IYI YAYIN YAPARSINIZ"

Içtüzük hazirliklari sirasinda gündeme gelebilecegini belirtken Sentop, Paylan'in "Kaç paraysa verecegim" sözlerine esprili bir dille, "Siz, bu Meclis'in yayinla ilgili çalismasinin maliyetini ödeyeceginize bence telefonunuzu degistirin yoksa ben ödeyim sizin telefon paranizi, daha iyi yayin yaparsiniz" dedi. 


Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °