Yüksekögretim Kalite Kurulu ve British Council, Londra’da çalisma ziyaretleri gerçeklestirdi

British Council ve Yüksekögretim Kalite Kurulu, Türkiye’deki ögretim ve ögrenimde mükemmelligi gelistirmeye yönelik is birligini genisleterek Birlesik Krallik’taki iyi örnekleri ve bu alandaki çalisma modellerini Londra’da inceledi.

Güncel 28.10.2022 10:38:00 0
Yüksekögretim Kalite Kurulu ve British Council, Londra’da çalisma ziyaretleri gerçeklestirdi

British Council ve Yüksekögretim Kalite Kurulu, Türkiye’deki ögretim ve ögrenimde mükemmelligi gelistirmeye yönelik is birligini genisleterek Birlesik Krallik’taki iyi örnekleri ve bu alandaki çalisma modellerini Londra’da inceledi.

 

Birlesik Krallik’taki üniversitelerde yürütülen ögretme ve ögrenme mükemmelligi uygulamasi hakkinda bilgi edinmeyi amaçlayan Yüksekögretim Kalite Kurulu (YÖKAK) ve British Council heyeti, 8-15 Ekim tarihleri arasinda Londra’da üst düzey görüsmeler gerçeklestirdi. 

 

British Council tarafindan, Advance HE kurumu ile organize edilen saha ziyaretlerine, Yüksekögretim Kalite Kurulu Baskan Yardimcisi Prof. Dr. Mustafa Çufali, Kirsehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, YÖKAK Uzmani Doç. Dr. Salih Bardakçi’nin yani sira British Council’dan Egitim Direktörü Aysen Güven ve Egitim Projeleri Müdürü Ali Murat Güçlü katildi. Türkiye heyeti, University College London, City University of London, University of East London, UK Science Council, Advance HE ve MEB Londra Egitim Müsavirligini ziyaret ederek, kurumlarin üst düzey yöneticileri ile çalisma toplantilarini gerçeklestirdiler.

 

Bir hafta süren ziyaretle, YÖKAK ve British Council arasinda ortak çalisma alanlarinin belirlenmesi ve Birlesik Krallik üniversitelerinde kurulmus ögretme ve ögrenme mükemmeliyet merkezlerinin çalisma modellerinin incelenmesi amaçlandi. Son ziyaretini British Council’in Londra ofisine gerçeklestiren YÖKAK heyeti, British Council’in Ingilizce, Yüksekögretim ve Ölçme-Degerlendirme Programlari yöneticileri ile görüsmeler gerçeklestirerek iki kurum arasindaki ortak çalisma alanlarini degerlendirdi. 

 

Yüksekögretim Kalite Kurulu Baskan Yardimcisi Prof. Mustafa Çufali, “Yüksekögretim Kalite Kurulu olarak uluslararasi alanda is birligi ve tecrübe paylasimlarimizi sürdürüyoruz. Londra’da gerçeklestirdigimiz akademik ziyaretlerde ögretme ve ögrenme mükemmeliyet merkezlerinin temsilcileri ile kapsamli ve faydali görüsmelerde bulunduk. British Council ile baslattigimiz bu çalisma ziyaretleriyle ile hem Türkiye’de gerçeklestirdigimiz çalismalari anlattik hem Birlesik Krallik üniversitelerinin çalismalarini yerinde gözlemleme firsati bulduk hem de kaliteli egitim konusunda iki ülke kurumlarindaki uygulamalar ve yenilikler hakkinda tecrübelerimizi paylastik” dedi.

 

British Council Egitim Direktörü Aysen Güven, “Türkiye yüksekögretiminde basarili ve kapsamli çalismalar gerçeklestiren Yüksekögretim Kalite Kurulu ile süren stratejik ortakligimiz devam ediyor. YÖKAK heyeti ile Londra’da alti farkli kurumu ziyaret ettik. Ögretme ve ögrenme mükemmeliyeti konusunda bilgi paylasiminda bulunduk. Birlesik Krallik ve Türkiye kurumlari arasinda stratejik ortakliklar kurmaktan ve bu ortakliklari derinlestirerek desteklemekten dolayi çok memnunuz. Ortak çalisma alanlarimizi belirleyip, YÖKAK ile çalismalarimizi sürdürecegiz” dedi.

 

2021 yilinda Yüksekögretim Kalite Kurulu ve British Council Türkiye arasinda imzalanan mutabakat beyani çerçevesinde, iki kurum ortak çalisma alanlarini çesitlendiriyor. Birlesik Krallik’a yapilan çalisma ziyareti, Türkiye'de ögretim ve ögrenimde mükemmelligi gelistirmeye yönelik is birliginin devami olarak hayata geçirildi. Bu ortakligin ilk çalismasi, British Council, YÖKAK ve Advance HE is birligiyle 150’den fazla üniversiteden 190 akademisyenin katilim gösterdigi, Türkiye’deki üniversitelerde ögretme ve ögrenmede mükemmeliyet merkezlerinin kurulmasi ve burada görev alacaklarin desteklenmesini amaçlayan çift dilli bir egitim programiydi.  


Cumartesi 17.2 ° / 14.3 °
Pazar 23.7 ° / 13.2 °
Pazartesi 21.5 ° / 12.8 °