Soyer: Avrupa Ödülü Izmir'e inanilmaz kapilar açmaya basladi

Izmir Ekonomik Kalkinma Koordinasyon Kurulu'nun 111. toplantisi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde yapildi. Brüksel, Viyana ve Strazburg'daki temaslarinin son derece önemli sonuçlar dogurdugunu söyleyen Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, “Avr

Güncel 28.10.2022 12:40:00 0
Soyer: Avrupa Ödülü Izmir

Izmir Ekonomik Kalkinma Koordinasyon Kurulu'nun 111. toplantisi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde yapildi. Brüksel, Viyana ve Strazburg'daki temaslarinin son derece önemli sonuçlar dogurdugunu söyleyen Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, “Avrupa Ödülü Izmir'e çok yaradi. Bize inanilmaz kapilar açmaya basladi” diye konustu.



Izmir Ekonomik Kalkinma Koordinasyon Kurulu'nun (IEKKK) 111. toplantisi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer’in ev sahipliginde yapildi. Baskan Soyer, Ekim ayinda Brüksel, Viyana ve Strazburg'da yaptiklari görüsmelerin Izmir açisindan çok verimli geçtigini ifade ederek, “Brüksel'de bir Izmir Evi açmistik. Bu ise Brüksel'deki irtibatlarimizin en verimlisi oldu. En üst düzeyde görüsmeler yaptik. Interreg NEXT Akdeniz Havzasinda Sinir Ötesi Isbirligi Programi var. 10 senedir buraya taraf olmak, hibe programlarindan yararlanmak için basvuru yapardik. Izmir hep disarida tutulurdu. Ilk defa Izmir dâhil edildi. 253 milyon euroluk da bir kaynak ayrildi bu basliga. Hemen bu çerçevede çalismaya basladik. Viyana'ya Avrupa Imar ve Kalkinma Bankasi (EBRD) ve Uluslararasi Finans Kurumu (IFC) ile görüsmek üzere gittik. Yine üst düzey görüsmeler yaptik. Izmir'le ilgili kaynak aktarma konusunda son derece cömert olduklarini söyleyebilirim. Avrupa Ödülü Izmir'e çok yaradi. Bize inanilmaz kapilar açmaya basladi” dedi.



“Akdeniz Belediyeler Birligi'ne ev sahipligi yapacagiz”
Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Genel Kurulu için gittikleri Strazburg'da ise Bölgeler Komitesi Baskaniyla bir araya geldiklerini belirten Baskan Soyer, sözlerine söyle devam etti: “Bölgeler Komitesi, Avrupa Parlementosu’na paralel yürüyen, sadece bölgesel temsilcilerin içinde yer aldigi bir tür parlamento. Izmir olarak Türkiye'den bir tek biz variz. 18 encümen üyesinden biri biziz. Orada söz hakkimiz oldukça güçlenmis durumda. 7-8 Kasim'da Akdeniz Belediyeler Birligi'ne Izmir olarak ev sahipligi yapiyoruz. Akdeniz bölgesinden 80 civarinda belediye baskanini agirlayacagiz.”



“Üzerimize vazife olarak aliyoruz”
Toplantida Izmir Ticaret Odasi, Ege Bölgesi Sanayi Odasi, Izmir Ticaret Borsasi ve Ege Ihracatçi Birlikleri tarafindan hazirlanan “kent içi otopark” sunumu yapildi. Baskan Tunç Soyer, “Kentin tüm dinamiklerinin katilimiyla ortak akilla yola çikmak gerekir. Bilimsel disipline de gerek var. Üzerimize vazife olarak aliyoruz. Tüm dinamikleri dâhil ederek, master planla daha önce yapilmis olan çalismalarla karsilastirarak ve yeni trendler üzerinden yol alarak bir noktaya getirecegiz” dedi.



“Kemeralti'ni kurtarirsak Izmir'i kurtaririz”
TARKEM Genel Müdürü Sergenç Ineler ve Izmir Büyüksehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanitim Dairesi Baskani Mehriban Yanik, Kemeralti ve Çevresi Yenileme Alani projeleri ile UNESCO Dünya Mirasi süreci ile ilgili bilgi verdi. Sunumlarin ardindan Baskan Soyer, “Bir yandan topyekûn global iyilestirme ile ilgili çabayi sürdürüyoruz, bir yandan da Kemeralti'nin kilcallariyla ilgili sokak sagliklastirma, zeminin degismesi, üst örtüsü, cephe iyilestirmesinde etap etap yürümeye devam ediyoruz. Kemeralti basindan beri bizim için Izmir'in en hayati projesidir. Kemeralti bu sehrin kaldiracidir. Kemeralti konusunda sonuna kadar elimizden geleni yapacagiz” dedi.



“Biz Izmir iradesini ortaya koyuyoruz”
Izmir Büyüksehir Belediyesi Baskan Danismani Güven Eken ise “Ikinci Yüzyilin Iktisat Kongresi” çalismalari hakkinda sunum yapti. Baskan Soyer, “17 Subat'a eristigimizde gelecek yüzyilin iktisat politikalarini sekillendirecek ipuçlarinin ortaya kondugu zemini yaratmis olacagiz. Biz Izmir iradesini ortaya koyuyoruz. Bunu tüm siyasal partilerin, meslek odalarinin, sendikalarin, derneklerin önüne koyacagiz. Sonra da takibini yapacagiz. Biz bunu bu kadar büyük emekle, zaman harcayarak, kaynaklar kullanarak yapmissak bunun bir karsiligi olacak. Takipçisi olacagiz” dedi.


Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °