Bu topraklari yeniden bereket fiskiran bir vatan haline getirecegiz

Soyer CHP Izmir Il Baskanligi’nin 29 Ekim töreninde konustu:

Güncel 29.10.2022 16:40:00 0
Bu topraklari yeniden bereket fiskiran bir vatan haline getirecegiz

Soyer CHP Izmir Il Baskanligi’nin 29 Ekim töreninde konustu:
 

CHP Izmir Il Baskanligi’nin 29 Ekim töreninde konusan Izmir Büyüksehir Belediyesi Baskani Tunç Soyer, “Bu topraklari gençlerinin terk etmedigi, çocuklarinin yataga aç girmedigi, kadinlarinin öldürülmedigi, derelerinin kurumadigi, sanatin ve düsüncelerin yasaklanmadigi ve yeniden bereket fiskiran bir vatan haline getirene kadar mücadelemize devam edecegiz” dedi.



Izmir Büyüksehir Belediyesi Baskani Tunç Soyer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Izmir Il Örgütü tarafindan Cumhuriyet’in kurulusunun 99. Yilinda düzenlenen Cumhuriyet Bayrami törenine katildi. Cumhuriyet Meydani’ndaki bulusmada CHP Izmir Il Baskani Deniz Yücel, Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeleri, milletvekilleri, ilçe belediye baskanlari, meclis üyeleri, CHP Il Yönetim Kurulu üyeleri, ilçe baskanlari, kadin ve gençlik kollarinin temsilcileri ile partililer yer aldi.



“Yikilacak degiliz”
Törende konusan Baskan Tunç Soyer, bir yil sonra bugün Cumhuriyetin tam bir asri geride birakmis olacagini belirterek “Bu dönüm noktasi, geçmisten ögrenmek ve gelecege yön vermek için bize tarihi bir firsat sunuyor. Biliyoruz ki emperyalizm kusatmasi altinda verilen mücadele ve kazanilan zafer, hiç kolay olmadi. Cumhuriyet ile yepyeni bir yasamin müjdelenmesi, çok agir bedeller ödenerek gerçeklesti. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyilina girdigimiz su günler, omuzlarimiza büyük görevler yüklüyor. Biliyoruz ki, sehrimiz Izmir Milli Mücadele’nin en büyük meydanlarindan biri. Iste bu yüzden biz bu sorumlulugu iligimize, kemigimize kadar hissediyoruz. Süphesiz ki bu gerçegimizden kaçacak, önümüze konan engeller karsisinda yilacak, yikilacak degiliz” dedi.



“Ne sinavlardan geçtik”
Dagilmadan, bölünmeden, parçalanmadan ilerleyeceklerini belirten Baskan Soyer, “Dünya yerinde durdukça biz birbirimize kenetlenmeye devam edecegiz. Biz neleri gördük. Ne sinavlardan geçtik, yorulduk demedik. Bu yüzden bugün de hiç olmadigi kadar haziriz. Kararliyiz. Bu topraklari, gençlerinin terk etmedigi, çocuklarinin yataga aç girmedigi, kadinlarinin öldürülmedigi, derelerinin kurumadigi, sanatin ve düsüncelerin yasaklanmadigi ve topraklarindan yeniden bereket fiskiran bir vatan haline getirene kadar mücadelemize devam edecegiz” seklinde konustu.

 


“Yeter ki gelecege umutla bakin”
Gençlere de seslenen Baskan Soyer, “Asla umutsuz ve hayalsiz olmayin. Önünüzdeki tüm engelleri kaldirmak için biz gögsümüzü siper ettik. Siz, yeter ki birbirinize sarilin. Yeter ki gelecege umutla bakin. Ben sizlere inaniyorum. Siz de bu ülkenin gücüne inanin. Yaklasik bir asir önce savastan çikmis bir vatani yeniden ayaga kaldiran atalarimizin yaptigi gibi” dedi.



“Cumhuriyet aydinlanmadir”
CHP Izmir Il Baskani Deniz Yücel ise Cumhuriyet’in hukukun üstünlügü, hak temelli esit yurttaslik ve herkes için adalet anlamina geldigini belirterek su ifadeleri kullandi: “Cumhuriyet rejiminde hiçbir kisi ya da zümre bir digerinden üstün ya da ayricalikli degildir. Cumhuriyet aydinlanmadir. Çagdasligi, akli ve bilimi rehber edinir. Cumhuriyet fikri hür, irfani hür, vicdani hür nesiller demektir. Cumhuriyet kadin erkek esitligidir.”


Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Pazar 31.5 ° / 19.5 °