Cumhurbaskanligi 3.Uluslararasi Yat Yarislari Cumhuriyet Kupasi starti verildi

Cumhurbaskanligi himayelerinde; Kültür ve Turizm Bakanligi, Gençlik ve Spor Bakanligi’nin katkilari ve Istanbul Valiligi isbirliginde, Istanbul Açikdeniz Yat Yaris Kulübü tarafindan organize edilen ve DHL Express ana sponsorlugunda düzenlenen Cumhurbaskan

Spor 29.10.2022 16:34:00 0
Cumhurbaskanligi 3.Uluslararasi Yat Yarislari Cumhuriyet Kupasi starti verildi

Cumhurbaskanligi himayelerinde; Kültür ve Turizm Bakanligi, Gençlik ve Spor Bakanligi’nin katkilari ve Istanbul Valiligi isbirliginde, Istanbul Açikdeniz Yat Yaris Kulübü tarafindan organize edilen ve DHL Express ana sponsorlugunda düzenlenen Cumhurbaskanligi 3.Uluslararasi Yat Yarislari’nin Istanbul etabi starti bugün Istanbul Bogazi’nda verildi.

 

Iki kita arasinda düzenlenen dünyadaki tek yat yarisi olma özelligi tasiyan Cumhurbaskanligi 3. Uluslararasi Yat Yarislari Istanbul etabi kapsaminda düzenlenen Cumhuriyet Kupasi yarislari Atatürk ve Silah Arkadaslari onuruna saygi durusu ile basladi. Istanbul Bogazi’nin muhtesem parkurunda yarisan 28 ülkeden 600’den fazla sporcu, görkemli bir görsel sölen sundu.

 

Yarisin start kornasini çalan Istanbul Açikdeniz Yat Yaris Kulübü Baskani Ekrem Yemlihaoglu ‘’Cumhurbaskanligi Uluslararasi Yat Yarislari’nin ivmesi her geçen yil daha da yükseliyor. Bu organizasyonla ülke tanitimina katki saglayacagina, yurtdisi yarismacilarla ve yurtdisi medyayla bu yarisin büyük ilgi çekecegine inaniyor ve bu yolda çalisiyoruz. Bu yil katilmci ülke sayimiz daha da artti. Ilerleyen yillarda bu yarisin basta Akdeniz olmak üzere tüm dünyada büyük ilgi uyandirmasi ve en prestijli yarislar arasinda yer almasi en büyük hedefimiz’’ dedi.

 

Dünyanin en özel destinasyonlarindan göz kamastirici güzellikteki Bogaziçi’nde kitalararasi mücadele verdigi yaris boyunca, Istanbul’un tarihi dokusunun maviyle bulustugu muhtesem manzarasi yarisçilara eslik etti. Sporcularin rüzgarla birlikte parkurda zorlu bir mücadele sürdürdügü yaris, Dolmabahçe’de son buldu.

 

Türkiye Yelken Federasyonu’nun 2022 takvimine de giren yarislarin Istanbul etabi kapsaminda; 28 Ekim’de Caddebostan-Adalar Parkuru’nda Barbaros Hayreddin Pasa Kupasi düzenlendi. Yarin da 30 Ekim’de Moda-Adalar Parkuru’nda Mavi Vatan Kupasi yarislari gerçeklestirilecek. Yarin aksam Tersane Istanbul’da düzenlenecek törenle kazananlara kupalari takdim edilecek.


Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °