Cumhuriyetin 99. Yilinda Ankara Isik Seli Oldu

Çankaya Belediyesinin Cumhuriyetin 99. Yilinda düzenledigi Mesaleli Yürüyüse binlerce Baskentli katildi. Baskentliler yürüyüs sonunda Anitpark’ta cumhuriyet konserleriyle en büyük bayrami kutlamaya devam etti.

Güncel 30.10.2022 10:20:00 0
Cumhuriyetin 99. Yilinda Ankara Isik Seli Oldu

Çankaya Belediyesinin Cumhuriyetin 99. Yilinda düzenledigi Mesaleli Yürüyüse binlerce Baskentli katildi. Baskentliler yürüyüs sonunda Anitpark’ta cumhuriyet konserleriyle en büyük bayrami kutlamaya devam etti.

 

Alper Tasdelen: “Cumhuriyet bizim, Atatürk bizim, ay yildizli bayragimiz bizim, bu güzel memleket bizim. Cumhuriyet ikinci yüzyilina girdiginde Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandiracagiz. Cumhuriyet Bayramimiz kutlu olsun, nice yüzyillara.”

 

Çankaya Belediyesinin iki gün boyunca araliksiz süren Cumhuriyetin 99. Yili kutlamalari cosku dolu geçti. Çankaya’da 28 Ekim’de “Kampüs Sokakta” ve Emir Can Igrek konseri ile baslayan Cumhuriyetin 99. Yil kutlamalari 29 Ekim gecesi Anitpark’ta düzenlenen Can Bonomo konseri ile zirveye çikti. 7’den 70’e on binlerce Ankarali Anitkabir'in yani basinda Cumhuriyet’e sahip çikarak kutlamaya katildi.

 

Çankaya Belediyesi tarafindan 29 Ekim muhtesem etkinliklerle tüm ilçe genelinde kutlandi. Sabah saatlerinde Çayyolu Atapark’ta düzenlenen törende Atatürk Aniti’na çelenkler konuldu. CHP Çankaya Ilçe Baskanligi, Iyi Parti Çankaya Ilçe Baskanligi ve birçok sivil toplum kurulusunun da katilimiyla gerçeklesen etkinlikte, Çankaya Belediyesinin dünya sampiyonu halk danslari toplulugu Hoytur da gösteri düzenledi. Atapark’ta düzenlenen etkinliklerin ardindan Çankaya Bandosu Bahçelievler 7. Cadde, Kizilay ve Kugulu Park’ta vatandaslarla bulustu. Her noktada halkin büyük coskusuyla karsilanan bando takimi çaldiklari neseli sarkilar ve marslarla bayram sevinci yasattilar. Kugulu Park’taki kutlamalara Hoytur da danslariyla renk katti.

 

MESALELER ANKARA’YI AYDINLATTI

Çankaya Belediyesi’nin “Ilelebet Cumhuriyet” sloganiyla hazirladigi kutlama programi KÖFN ve Can Bonomo konserleri öncesinde düzenlenen Mesaleli Yürüyüs ile sürdü. Çankaya’da geleneksellesen Mesaleli Yürüyüs’e binlerce Baskentli katildi. Mesaleli yürüyüste Çankaya Belediye Baskani Alper Tasdelen’e, CHP TBMM Grup Baskanvekili Engin Altay, CHP Ankara Milletvekilleri ile Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas ve Yenimahalle Belediye Baskani Fethi Yasar da eslik etti.

Cumhuriyet sevdalilarinin ellerindeki aydinligin simgesi mesaleleriyle marslar söyleyerek gerçeklestirdikleri yürüyüs, Atatürk’ün ebedi istirahatgahi Anitkabir’de son buldu.  

 

“BIZIM BIR VAZGEÇILMEZIMIZ VAR”

Konser öncesi konusan Çankaya Belediye Baskani Alper Tasdelen sözlerine; “Merhaba Cumhuriyet sevdalilari, merhaba Mustafa Kemal’in yoldaslari, Cumhuriyetimizin 99. Yasini kutlamak için Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yani basindayiz” seklinde basladi. Cumhuriyetin egemenligi padisahtan alip halka veren bir yönetim sekli oldugu için en büyük bayram oldugunu kaydeden Baskan Tasdelen, “Atatürk; ‘Egemenlik Kayitsiz Sartsiz Milletindir’ dedi ve Cumhuriyeti gençlere emanet etti. Bizler, esit, herkesin özgür oldugu, ne ezen ne ezilen insanca hakça bir düzen istiyoruz. Bu nedenle Cumhuriyet ikinci yüzyilina girdiginde Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandiracagiz. Bizim bir vazgeçilmezimiz var. Ne kadar hayatimizdan çikarmaya çalisirlarsa çalissinlar nafile. Bizim Mustafa Kemal Atatürk'ümüz var” ifadelerini kullandi.

 

Tasdelen'in, “Cumhuriyet bizim, Atatürk bizim, ay yildizli bayragimiz bizim, bu güzel memleket bizim. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yasayacaktir. Bunun garantisi sizlersiniz. Hep birlikte bu güzel ülkeyi aydinliga çikaracagiz. Cumhuriyet Bayramimiz kutlu olsun, nice yüzyillara” sözlerine alani dolduran binlerce Baskentli alkislariyla eslik etti.   

 

CUMHURIYET BAYRAMI'NDA KÖFN VE CAN BONOMO RÜZGARI

Çankaya Belediyesinin Cumhuriyetin 99. Yili kutlamalari KÖFN ve Can Bonomo ile devam etti. Anitpark’i dolduran 7’den 70’e binlerce Ankarali önce KÖFN ile sonra da Can Bonomo ile doyasiya eglendi. “Bi Tek Ben Anlarim”, “Günese Dokundum”, “Ben Seni Arayamam”, “Olan Olmus” gibi sevilen sarkilarini seslendiren KÖFN’ün ardindan Can Bonomo sahne aldi. Bonomo’yla sarkilara eslik eden Ankaralilarin coskusu “Rüyamda Buluttum”, “Tastamam”, “Dem”, “Hikayem Bitmedi”, “Meczup” gibi sarkilarda doruga ulasti.  


Cuma 26.5 ° / 14.3 °
Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °