Güncel olmayan isletim sistemlerini kullanmayin

Chrome’un Windows 7 ile Windows 8.1 destegi 2023 yilinda sona eriyor

Bilim & Teknoloji 31.10.2022 10:35:00 0
Güncel olmayan isletim sistemlerini kullanmayin

Chrome’un Windows 7 ile Windows 8.1 destegi 2023 yilinda sona eriyor

 

Microsoft 10 Ocak 2023 tarihinde Windows 7 ve Windows 8.1 destegi için Genisletilmis Güvenlik Güncelleme programini sonlandirarak bu isletim sistemlerine yönelik destegini tamamen bitirecegini duyurdu. ESET Türkiye Teknik Müdürü Gürcan Sen, hem bireysel hem de kurumsal kullanicilari cihaz ve veri güvenliklerini göz önüne alarak  güncel olmayan isletim sistemlerini kullanmamalari konusunda uyardi. 

 

Microsoft, Windows 7 ve Windows 8.1 isletim sistemleri için artik destek veya güncelleme sunmayacagi için Chrome’un bu iki isletim sistemini desteklemesine gerek kalmiyor. Chrome, Windows 7 ve Windows 8.1 yüklü cihazlarda çalismaya devam edecek fakat kullanicilar bu cihazlardaki Chrome sürümleri için artik güncelleme almayacak. Bu durum Google’in herhangi bir hatayi çözmeyecegi veya güvenlik açiklarini düzeltmeyecegi anlamina geliyor. Eski Windows sürümlerinin oldugu cihazlarda Chrome’u kullanmaya devam etmenin ne kadar riskli olacagini belirtmeye gerek bile yok.

 

ESET Türkiye Teknik Müdürü Gürcan Sen konu ile ilgili su  açiklamalarda bulundu; “Söz konusu durum, güncel olmayan isletim sistemlerinin cihazlar ve veriler için tehlikeli olabilecegine isaret ediyor. Bazi kullanicilar eski telefon ve tabletlerini ve mevcut isletim sistemlerini ömür boyu kullanmak istiyorlar. Her geçen gün artan ve degisen tehdit ortami ile gelisen teknoloji, bizleri güvenligimizi arttirmaya ve eski sistemleri geride birakmaya zorluyor. Windows 7 en son güncellestirmeyi aldigindan bu yana yaklasik üç yil geçti. Chrome, son kullanma tarihini bir hayli geçen güncellestirmeler sundu. Isletmeler ve kullanicilar bunu yeni cihazlara para harcamak zorunda kalacaklari bir durum olarak görebilirler ancak verileri ve ag sistemleri daha iyi korumak için cihazlari, isletim sistemlerini ve yazilimlari güncellemenin bir zorunluluk oldugunu kabul etmek gerekiyor.


Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °
Pazartesi 24.9 ° / 11.7 °