MAHIR ÜNAL'DAN ÇARK ETTIREN IFADELER; "SES BAYRAGIM TÜRKÇEMLE GURUR DUYUYORUM"

AKP Grup Baskanvekili Mahir Ünal, tepki çeken "Cumhuriyet, bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hasili bütün düsünme setlerimizi yok etmistir" sözlerine iliskin açiklama yapti. Ünal, “Tarihte 16 devlet kurmus bir millete mensubiyetim ve ses bayragim Tü

Güncel 31.10.2022 11:20:00 0
MAHIR ÜNAL

AKP Grup Baskanvekili Mahir Ünal, tepki çeken "Cumhuriyet, bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hasili bütün düsünme setlerimizi yok etmistir" sözlerine iliskin açiklama yapti. Ünal, “Tarihte 16 devlet kurmus bir millete mensubiyetim ve ses bayragim Türkçemle gurur duyuyorum” dedi.

Mahir Ünal, 21 Ekim’de Kahramanmaras Kitap Fuari'nda yaptigi konusmada söyledigi “Cumhuriyet, bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi hasili bütün düsünme setlerimizi yok etmistir" sözlerine iliskin bugün yazili bir açiklama yapti. Ünal’in, sosyal medya hesabindan yaptigi açiklama söyle:

“Önceki gün Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in liderlik vizyonu ile gelecegimize damga vuracak ‘Türkiye Yüzyili’ lansmanimizi gerçeklestirdik. Dün ise Cumhuriyet Bayrami etkinliklerimizi tamamladik ve asirlik hayalimiz TOGG'un banttan çikisi ile heyecanlandik. Her biri Cumhuriyet’imizi yüceltme idealinin yapi tasi olan bu etkinlikler esnasinda, sahsimla ilgili bir açiklama yapmayi uygun bulmadigim için sustum.

21.10.2022 günü Kahramanmaras Kitap Fuari'nda bir kültürel etkinlikte yaptigim konusmama iliskin dile getirilen her fikir ve siyasi elestiri kabulümdür. Fakat gerekli açiklamalarda bulunmama ragmen Meral Aksener ve Kemal Kiliçdaroglu'nun açik hakaret, düsmanlik ve nefret içeren iftiralarini siddetle reddediyorum. Tarihte 16 devlet kurmus bir millete mensubiyetim ve ses bayragim Türkçemle gurur duyuyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yüceltme idealini kendisine ilke edinmis bir kisi olarak kendimi Cumhuriyet’in fikri hür, irfani hür bir evladi olarak görüyorum.

Cumhuriyet düsmani olmak bence, Cumhuriyet’i ‘donmus bir göl zannetmekle’ mümkündür. Oysa Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bize biraktigi Cumhuriyet’i, ‘her dem kendini yenileyen coskun bir nehir’ olarak ele almak gerekir.

Liderimiz Recep Tayyip Erdogan’in ortaya koydugu ‘Türkiye Yüzyili’ vizyonu, Cumhuriyet’imizi tarihin içinden akip gelen coskun ve bereketli bir nehir olarak kabul eden ve bunu dost düsman tüm dünyaya haykiran bir manifestodur. Binlerce yillik devlet gelenegimiz, kültürel degerlerimiz ve gelecek hedeflerimiz bizi tanimlar. Ben, bu tanimin bir parçasi olmaktan gurur duyuyorum.

O halde yasasin Cumhuriyet’imiz ve onun fikri hür, vicdani hür nesilleri.”


Perşembe 28.8 ° / 18.3 °
Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °