ENERJI YATIRIMLARI IÇIN 5 ILDE ACELE KAMULASTIRMA KARARI

Enerji yatirimlari için 5 ilde bazi tasinmazlarin acele kamulastirilmasina karar verildi. Cumhurbaskani kararlariyla 6 il sinirlari içinde yer alan ve özellestirme kapsamindaki bazi tasinmazlarin imar plani degisikligine de onay verildi.

Güncel 31.10.2022 11:26:00 0
ENERJI YATIRIMLARI IÇIN 5 ILDE ACELE KAMULASTIRMA KARARI

Enerji yatirimlari için 5 ilde bazi tasinmazlarin acele kamulastirilmasina karar verildi. Cumhurbaskani kararlariyla 6 il sinirlari içinde yer alan ve özellestirme kapsamindaki bazi tasinmazlarin imar plani degisikligine de onay verildi.

Enerji yatirimlari için acele kamulastirma ve özellestirme kapsaminda bulunan tasinmazlara iliskin Cumhurbaskani kararlari, bugünkü Resmî Gazete'de yayinlandi. Planlanan enerji yatirimlari ve bu çerçevede yapilacak kamulastirma kararlari söyle:

5 ILDE ACELE KAMULASTIRMA KARARI

- Türkiye Elektrik Iletim AS (TEIAS) Genel Müdürlügü'ne ait “154 kV Polateli 380 TM Irtibatlari Projesi” kapsaminda Kilis'in Polateli ilçesi ve Gaziantep'in Sahinbey ilçesinde yer alan tasinmazlar, direk yerlerinin mülkiyet seklinde, iletken salinim gabarisinin ise irtifak hakki kurulmak suretiyle acele kamulastirilacak. 

- TEIAS Genel Müdürlügü'ne ait “154 kV Pülümür TM Irtibatlari Projesi” kapsaminda Tunceli'nin Pülümür ilçesinde yer alan tasinmazlarin direk yerlerinin mülkiyet seklinde, iletken salinim gabarisinin ise irtifak hakki kurulmak suretiyle acele kamulastirilmasina karar verildi.

- Manisa'nin Soma ilçesinde kurulacak Soma Kolin TES elektrik üretim tesisi (yardimci kaynak GES) için gerekli olan ve Kozluören Mahallesi 108, 109, 110 ada numarali 5 parseli, tapuda Hazine adina tescil edilmek üzere Enerji Piyasasi Düzenleme Kurumu tarafindan acele kamulastirilacak.

- Ankara'nin Mamak ilçesi, Nenek Mahallesi sinirlari içerisinde bulunan 123, 124, 125, 128, 129, 130 ve 162 numarali 10 parselin, Savunma Sanayi Arastirma ve Gelistirme Enstitüsü'ne ait patlatma test alani yakininda bulunmalarindan dolayi can ve mal güvenligi riski teskil etmeleri nedeniyle Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Kurumu tarafindan acele kamulastirilmasina karar verildi.

- Bayburt'un Demirözü ilçesine dogal gaz ulastirilabilmesi için ihtiyaç duyulan RMS-A sehir giris istasyonunun yapimi amaciyla Esentepe Mahallesi sinirlari içerisindeki 1696 ada, 10 parsel numarali tasinmaz, tapuda Hazine adina tescil edilmek üzere Enerji Piyasasi Düzenleme Kurumu tarafindan acele kamulastirilacak.

4 ILDE BAZI TASINMAZLARIN IMAR PLANI DEGISIKLIGI ONAYLANDI

Resmi Gazete’de yayinlanan Cumhurbaskani kararlari ile Ankara, Bursa, Konya ve Usak'ta yer alan bazi tasinmazlarin imar planlarinda da degisiklige gidildi. Imar degisikliklerinin onaylandigi kararlar söyle:

“- Mülkiyeti Maliye Hazinesi adina kayitli olup özellestirme kapsam ve programinda bulunan Ankara'nin Çankaya ilçesi, Dikmen Mahallesi 16128 ada, 17 parseldeki tasinmaza iliskin 'Tasit Yolu' kullanim karari getirilmesine yönelik olarak Özellestirme Idaresi Baskanliginca hazirlanan nazim imar plani ve uygulama imar plani degisikliginin onaylanmasina karar verildi.

- Mülkiyeti Türkiye Seker Fabrikalar AS adina kayitli olup özellestirme kapsam ve programinda bulunan Bursa'nin Inegöl ilçesi, Kulaca Mahallesi, 118 ada, 54 parseldeki tasinmaza iliskin olarak Özellestirme Idaresi Baskanliginca hazirlanan 'Sanayi alani, trafo alani, par alani, yol ve otopark” kullanim karari getirilmesine yönelik imar planlarina aski sürecinde yapilan itirazlarin degerlendirilmesi sonucunda; itirazlarin reddedilmesine ve karar gereklerinin yerine getirilmesi hususunda Özellestirme Idaresi Baskanligi'nin yetkili kilinmasina karar verildi.

- Mülkiyeti Türkiye Seker Fabrikalari AS adina kayitli, özellestirme kapsam ve programinda bulunan Konya'nin Eregli ilçesi, Hacimemis Mahallesi, 195 ada 3, 4, 5, 6 ve 7 parsellerdeki tasinmazlara iliskin, 'Ticaret Alani (Emsal 0,50; Yençok: 4 kat)' kullanim kararlari getirilmesine yönelik olarak harilanan imar plani degisikliginin onaylanmasina karar verildi.

 - Mülkiyeti Türkiye Seker Fabrikalari AS adina kayitli, özellestirme kapsam ve programinda bulunan Usak'in Sivasli ilçesi, Pinarbasi/Fatih Mahallesi, 396 ada, 7 parseldeki tasinmaza iliskin, 'Gelisme konut alani (Ayrik nizam: 3 Kat; Taks: 0,25; Kaks: 0,75), Terminal (Otogar) Alani, Park ve Yol' kullanim kararlari getirilmesine yönelik Özellestirme Idaresi Baskanliginca hazirlanan imar plani degisikliginin onaylanmasina karar verildi.”

3 TASINMAZ 242 MILYON TL BEDELLE SATILDI

Resmi Gazete’de yayimlanan kararlara göre; Antalya, Edirne ve Kirklareli illerinde yer alan 3 tasinmaz toplam 242 milyon TL’ye özellestirildi. Satislara iliskin Cumhurbaskanligi Kararlari söyle:

“- Özellestirme Idaresi Baskanligi Ihale Komisyonunca, mülkiyeti Maliye Hazinesi adina kayitli, özellestirme kapsam ve programinda bulunan Antalya ili, Dösemealti ilçesi, Yesilbayir Mahallesi, 531 ada, 1 parseldeki 15 bin 878 metrekare yüzölçümlü tasinmaz, gerçeklestirilen ihale sonucu 141 milyon TL bedelle en yüksek teklifi veren Bossas Yapi Sirketine satilmasina karar verildi.

-Özellestirme Idaresi Baskanligi Ihale Komisyonunca, mülkiyeti Türkiye Seker Fabrikalari AS adina kayitli, özellestirme kapsam ve programinda bulunan Edirne ili, Merkez ilçesi, Saricapasa Mahallesi, 431 ada 17 parseldeki 3 bin 1 metrekare yüzölçümlü tasinmaz ve üzerindeki yapilarin 24 milyon 500 bin TL bedelle en yüksek teklifi veren Atlas Insaat Sirketine satilmasina karar verildi.

-Özellestirme Idaresi Baskanligi Ihale Komisyonunca, mülkiyeti Türkiye Seker Fabrikalari AS adina kayitli, özellestirme kapsam ve programinda bulunan Kirklareli ili, Lüleburgaz ilçesi, Kurtulus Mahallesi, 334 ada 8 parseldeki 6 bin 630 metrekare yüzölçümlü tasinmaz ve üzerindeki yapilarin, 76 milyon 500 bin TL ile en yüksek teklifi veren Erdal Alemdar, Eyüp Alemdar, Necmi Izer Ortak Girisim Grubu’na satilmasina karar verildi.”


Salı 24.5 ° / 12.9 °
Çarşamba 24.6 ° / 13.8 °
Perşembe 25.5 ° / 14.7 °