2’nci Küresel Medya Bulusmasi ödül töreniyle taçlandi

Alanya, Küresel Gazeteciler Konseyi’nin Küresel Medya Çalistayi ve Ödül Töreni’ne ev sahipligi yapti. Tam 18 ülkeden 37 yabanci gazeteci ile birlikte toplam 156 gazetecinin katildigi bulusmanin onur konugu Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti Cumhurbaskani Ersin

Güncel 31.10.2022 17:00:00 0
2’nci Küresel Medya Bulusmasi ödül töreniyle taçlandi

LONICERA World Otel’de gerçeklestirilen ödül törenine Kibris Türk Cumhuriyeti Cumhurbaskani Ersin Tatar’in yanisira Dünya Rus Medya Konseyi Baskan Vekili Mihail Gusman, Dünya Basin Konseyleri Baskani ve KKTC Basin Konseyi Baskani Prof. Dr. Melek Sule Aker, duayen gazeteci yazar Yavuz Donat, Eko Türk TV sahibi Cengiz Özdemir, MESAM ( Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birligi Baskani) Recep Ergül, MESAM Yönetim Kurulu Üyesi ve eski Çalisma Bakani Mustafa Kul da katildilar. Geceye Alanya’dan katilan isimler arasinda ise Alanya Kaymakami Dr. Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Baskan Vekili Feyzi Alaettinoglu, Ilçe Jandarma Komutani Engin Burak Mindivanli, Alanya Ticaret ve Sanayi Odasi ( ALTSO) Baskan Yardimcisi Fatma Taspinar, Alanyaspor Klüp Baskani Hasan Çavusoglu, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile is insanlari katildi. Gece, 20’ye yakin Türkiye ve KKTC kanalindan canli olarak yayinlandi. Lonicera World Otel Balo Salonu'ndaki Gala Yemegi ve Ödül Töreni programi, Benan Kepsutlu'nun Türkçe ve Ingilizce sunumuyla basladi. Rogramin açilis konusmalarini KGK Genel Baskani Mehmet Ali Dim, Alanya Kaymakami Fatih Ürkmezer ve KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar gerçeklestirdiler. Gecede konusan KGK Genel Baskani Mehmet Ali Dim, KGK'nin 58 ülkeden 21'i yabanci 156 üyesinin törene katildigini aktararak, son yillarda bölgesel güçten küresel güç haline geldiklerini kaydetti. Dim, “Bütün Türkiye’de örgütlendigimiz gibi su an eksik oldugumuz hiçbir il yok. Su anda KGK’nin 50 ilinden gelen temsilciler aramizda. Ve bunun yani sira bizim 58 ülkedeki temsilcilerimizden su an 21 tanesi aramizda” dedi. Program yogunlugu nedeniyle geceye katilamayan Alanyali Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu ise telekonferans yöntemiyle programa katilanlara hitap etti.

BAKAN ÇAVUSOGLU TELEKONFERANS YÖNTEMIYLE KATILDI

Geceye Türkiye Yüzyili etkinligi nedeniyle katilamadigini belirten Bakan Çavusoglu, cumhuriyetin ikinci yüzyilini dünyada Türkiye yüzyili yapma hedefleri oldugunu söyledi. Son 20 yilda Türkiye’nin bölgesel güçten küresel güç haline geldigini belirten Bakan Çavusoglu, “Çalismalarimizi arttirarak sürdürecegiz. Elbette KKTC Kibris halkinin da can Azerbaycan'in da tüm Türk dünyasinin hakkini savunmaya devam edecegiz” dedi.

‘KIBRIS ADASINDA TÜRKIYE CUMHURIYETI GARANTÖRLÜGÜNÜ SÜRDÜRECEKTIR’

Kibris’in milli ve ulusal bir dava oldugunu belirten KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar, Kibris Türklerinin Türkiye destegi ile mücadeleyi sürdürdügünü söyledi. Kibris’ta adil ve kalici sürdürülebilir çözüm için egemen esitliginin taninmasini vurgulayan Cumhurbaskani Tatar, Kibris’in uluslararasi anlasmalardan kaynakli hakki olan Türkiye’nin garantörlük hakkiyla bölgenin en büyük ve güçlü ülkesi oldugunu söyledi. Besparmak Daglarindan bakildiginda Toroslari gördüklerini ifade eden KKTC Cumhurbaskani Tatar, Kibris adasinda Türkiye Cumhuriyeti garantörlügünün sürdürülmesi gerektigini vurguladi. Kritik süreçte oynanan oyunlara ragmen Kibris’ta Türk askerinin caydirici güç olarak ilelebet devam etmesi gerektigini söyleyen KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar, karsi tarafin niyetini yakinen bildiklerini kuzey ve güneyi birlestirmeyi hedeflediklerini söyledi. Türk askerinin adadan çekilmesiyle 1974 öncesi sürüklenebilecegini ifade eden Cumhurbaskani Tatar, “Bu zaman içerisinde üniter devlete evrilebilir. Avrupa Birligi de olacagi için oynana oyun Türkiye’nin garantörlügünün ortadan kaldirilmasi, Türk askerinin adadan çekilmesiyle Kibrisli Türklerini 1974 öncesine sürüklenebilecegidir. Hem Kibris'ta hem de mavi vatanda Türkiye-KKTC arasindaki isbirligiyle, bölgemizin jeopolitik, jeostratejik ve deniz yetki alanlarinda, kita sahalarinda, göklerde ulusal çikarlarimizi birlestirmek süretiyle, çok daha üstün ve milli pozisyonun sürdürülmesi bize yakisandir. Onu yapiyoruz. Bu aksam hep birlikte bu süreçlerde bizlere fevkalade önemli destekleri olan Disisleri Bakanimiz Mevlüt Çavusoglu’na yürekten tesekkür etmek istiyorum” dedi. Konusmalarin ardindan ödül törenine geçildi.

ÖDÜLLER VERILDI

Küresel Diplomasi ödülü KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar'a, vefa ödülü Sabah Gazetesi köse yazari Yavuz Donat'a, Türk dünyasi ödülü TÜRKSOY geçmis dönem baskani Düsen Kaseinov’a, medya ödülü TRT World Kanali adina Antalya Bölge Müdürü Hikmet Kocaman’a, gazetecilik ödülü de Ukrayna’dan yaptigi yayinlarla dünyanin dikkatini çeken Kirimli kadin gazeteci Gülsüm Khalilova'ya verildi.

SÜKRAN PLAKETLERI

SODIMER Baskani Prof. Dr. Levent Eraslan, MESAM Baskani Recep Ergül, Dünya Basin Konseyleri Birligi Baskani Prof. Dr. Melek Sule Aker, HEGEM Baskani Adem Solak ile EKOTÜRK TV sahibi Cengiz Özdemir ve organizasyona katkida bulunan kurum ve kisilere sükran plaketlerinin de takdim edildigi Gala Yemegi ve Ödül Töreni programi, müzik ve eglence ile devam etti.


Perşembe 28.8 ° / 18.3 °
Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °