Bursa Büyüksehir'in soförlerine 'güvenli sürüs' egitimi

Bursa Büyüksehir Belediyesi tarafindan periyodik olarak düzenlenen hizmet içi egitim faaliyetleri kapsaminda personele ‘Güvenli ve Ekonomik Sürüs Teknikleri’ egitimi verildi.

Güncel 1.11.2022 18:09:00 0
Bursa Büyüksehir

BURSA (IGFA) - Büyüksehir Belediyesi Meclis Salonunda yapilan ve Marmara Belediyeler Birligi’nden Egitmen Durmus Genç’in konusmaci olarak katildigi egitimde, belediye soför kadrosunda çalisan ve özellikle uzun yollarda görev yapan personele ‘güvenli sürüs teknikleriyle birlikte savurganliga düsmeden nasil maksimum fayda saglanacagi’ konulari anlatildi.

Güvenli sürüs kavraminin ‘sürücünün otomobil üzerindeki kabiliyeti degil’ bireyin trafikteki davranis kalitesi ve uyumu oldugunu vurgulayan Genç, sürücünün kullandigi aracin özellik ve limitlerini iyi bilmesi, araçta sürüs hakimiyeti saglayabilmesi ve degisken kosullara sahip trafik ortaminda defansif sürüs teknikleri uygulayabilmesi gerektiginin altini çizdi.

Defansif sürüsün ‘araç kullanmayi bilen ya da araç kullanmayi yeni ögrenen kisilerin alabilecegi’ teknik sürüse verilen egitimin ismi oldugu, bu egitimle ögrenilen basit bilgi ve teknikler sayesinde birçok kaza ya da riskin atlatilacagi vurgulandi.

 

Katilimcilara; manevra hareketleri, geri park etme, direksiyon hakimiyeti, ABS-ESP frenleme teknikleri ve belirli arizalarla basa çikabilme yollarinin yaninda, ekonomik sürüs tekniklerine uyuldugu takdirde aracin yakit tüketimi ve bakim masraflarinin (Ön takim ve fren sistemi gibi servis giderleri), fren ve debriyaj balatalari ile lastik asinmasinin, türbin arizalarinin azalacagi, kasko bedeli hasarsizlik indirim bedelinin düsecegi anlatildi.

Ayrica egitimin basinda ve sonunda yapilan testlerle, egitimin katilimcilara olan faydasi ölçüldü.


Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °