Bahçeli: 17 basligin hepsini de yararli ve yerinde buluyoruz

MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, MHP TBMM Grup Toplantisi'nda yaptigi konusmada, diri umutlariyla 2023'e hazirlandiklarini, dengeli ve dirayetli siyasetleriyle gelecek yilin yol haritasini hazirladiklarini ifade etti.

Güncel 1.11.2022 15:09:00 0
Bahçeli: 17 basligin hepsini de yararli ve yerinde buluyoruz

ANKARA (IGFA) - MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, "Türkiye Yüzyili vizyonunun ruhunu ve özünü ifade eden 17 basligin hepsini de yararli ve yerinde buluyoruz" dedi.

2023 yilinda basarmanin disinda ikinci bir seçenek tanimadiklarini belirten Bahçeli, millete gönüllerini verdiklerini, ülkelerine ömürlerini adadiklarini vurguladi.

Bahçeli, 13 Kasim 2022'de "2023'e Dogru: Aday Belli, Karar Net" temali Elazig mitingini, 20 Kasim'da ise Samsun mitingini yapacaklarini bildirerek, "Yilmamizi gözleyenler, vazgeçmemizi düsleyenler emin olunuz ki emegin yerde kalmayacagini, çalismanin millet nezdindeki mükafatini kesinlikle görüp yasayacaklardir. Biz erik dalina basmiyoruz, bos sözlere asla kulak asmiyoruz, asmaya da hiç niyet etmiyoruz." ifadelerini kullandi.

MHP lideri Bahçeli, 20'nci yüzyilin ilk 25 yilinda esi benzeri çok az görülmüs bir beka mücadelesi verildigini, bu kisa zaman araliginda bir Türk devletinin yikilip yeni bir Türk devletinin kuruldugunu anlatti.

"Türkiye Yüzyili'nin dünya geneline, insanlik gündemine tipki bir cemre gibi düsme mücadelesinde sonuna kadar variz ve buna da kararliyiz." diyen Bahçeli, Cumhurbaskani Erdogan'in "Gelin, Türkiye Yüzyili, vizyonunu birlikte olusturalim, birlikte insa edelim. Gelin, Türkiye Yüzyilini, yeni bir milli mutabakat zemini haline dönüstürelim." çagrisina kulak verdiklerini ve davete icabet ettiklerini dile getirdi.

Türkiye Yüzyili vizyonunun ruhunu ve özünü ifade eden 17 basligin tümünü yerinde bulduklarini ve desteklediklerini vurgulayan Bahçeli, söyle devam etti:

"Türk milleti sinesinden çag açip çag kapatan Fatihler yetistirmistir. Türk milleti adalet, sefkat, iyi yönetim ve huzur açligi çeken mazlumlara tarihin her devrinde hizir gibi yetismistir. Zira Türk milleti beklenendir, özlenendir, sevilendir, yolu gözlenendir, merak edilendir, hosgörü ve merhametin sancak gibi yükselen erdemidir. Istiklal, istikbal, huzur ve sefkat yüzyilimizin kapisi aralanmistir. Dünyadan Türk'ü ve Türkiye'yi çekip çikarin, geriye hiçbir sey de kalmayacaktir. Tarihi yapan, tarihi yazan, tarihe kahramanliklariyla ilmi ve irfaniyla istikamet çizen Türk milletine de Cumhuriyet'in yeni yüzyilina mühür vurmak yakisacaktir. Türkiye Yüzyili, örselenmek istenen hak ve hukukumuzun sembolüdür, görmezden gelinen hakikat mücadelemizin semeresidir, Türk yüzyilidir, Türk tarihinin yüz akidir, Türk milletinin yeni bir zafer atilimidir."

Bahçeli, muvaffak olacaklarini ve yüzyilin alnina Türkiye Cumhuriyeti'nin gücünü gururla yazacaklarini ifade etti.

Bahçeli, Togg Gemlik Kampüsü'nün göz kamastirdigini belirterek, "(Yapamazsiniz) diyenler ters kösededir. 'Basaramazsiniz' diyenler sarampoldedir. 'Üretemezsiniz' diyenler uçurumun dibindedir. 'Satamazsiniz' diyenler de yakinda tel tel dagilacaklardir. 'Yerli otomobil üretmek intihardir' diyenler ise Türk milletinin özgüvenini hançerlemek isteyen mandacilardir, hepsi birden yabanci beslemeleridir." görüsünü paylasti.+

MHP Genel Baskani Bahçeli, Kiliçdaroglu'nun, "Erdogan benim aday olmamdan çok korkuyor" sözlerine, "Sayin Kiliçdaroglu, davul sende, tokmak baskasinda, önce aday ol, sonra konus. Ardindan da siyasetinde milli ve ahlakli olmaya çalis." karsiligini verdi.

Bu zihniyetin zehirli ve zillette oldugunu ifade eden Bahçeli, konusmasini söyle tamamladi:

"Sözde bir film yönetmeninin, düzenlenmis bir ödül töreninde, PKK havarisi, terör heveslisi TTB Baskani için 'Sirf baris dedi diye hapse attilar' sözü ve aldigi kirli ödülü söz konusu bölücü sahsa ithaf etmesi de zillet ittifakinin kokusmus ana fikri, ana egilimidir. Terörizme, ihanete, melanete, rezalete baris diyenler, barisin yegane düsmanidir. Bu tiplerin baris, adalet, demokrasi ve özgürlük çikislari Türkiye'ye kurulmus bir nevi bombali tuzaktir. Buna karsilik dogrudan yana tavir alan, Türk Silahli Kuvvetleri'mize iftira atildigini haykiran, bu suretle milletimizin takdirini toplayan gerçek sanatçimiz Burak Haktanir'in cesareti ve dik durusu da hakikaten alkislanacak düzeydedir ve kendisini tebrik etmek, helal olsun demek boynumuzun borcudur."


Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °
Perşembe 23.4 ° / 16.3 °
Cuma 23.6 ° / 14.7 °