BAKAN NEBATI: TOGG IÇIN KAMU BANKALARI GEREKLI TESVIKLERI SAGLAYACAK

Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati, tanitimi 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami’nda Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan yapilan Togg’a iliskin açiklama yapti. Bakan Nebati; 3 kamu bankasinin, vatandasin Togg’a ulasabilmesi için düsük faizle ve kar

Güncel 1.11.2022 19:43:00 0
BAKAN NEBATI: TOGG IÇIN KAMU BANKALARI GEREKLI TESVIKLERI SAGLAYACAK

Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati, tanitimi 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami’nda Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan yapilan Togg’a iliskin açiklama yapti. Bakan Nebati; 3 kamu bankasinin, vatandasin Togg’a ulasabilmesi için düsük faizle ve kar etmemek pahasina gereken tesvikleri verecegini söyledi.

Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati, subat ayinda ön siparisleri alinmasi beklenen Türkiye'nin ilk yerli otomobili Togg'la ilgili açiklamalarda bulundu. TRT Haber’in canli yayinina konuk olan Nebati’nin açiklamalarindan satir baslari söyle:

“TOGG’A KAMUDAN ALIM GARANTISI: Hazine ve Sanayi bakanliklarimiz ve ilgili kurumlar, besli pehlivanin ortaya koydugu performansa destek vermek için her türlü adimi atti. Biz kamuda da bu araçlarin kullanimiyla ilgili Devlet Malzeme Ofisi (DMO) ile burayi iliskilendirdik, alim garantisi yaptik. Türkiye'de yerli araci kullanmak istiyoruz. Yabanci marka araçlari koyup, ‘Nureddin Nebati’ye bu yetki verildi, 500 araç alinacak’ diyenler hangi araci alacagimizi çok iyi biliyorlar. Biz Togg'u alacagiz. En basta bakanlarimiz olmak üzere, tüm üst düzey yetkililere göndererek bu araçlarin Türkiye sathinda yayilmasini saglayacagiz.

KAMU BANKALARI DÜSÜK FAIZLI KREDI SAGLAYACAK: Cumhurbaskanimiz talimat verdi. Bu otomobile rahat ulasim saglanabilmesi için bankalarin çalisma yapmasi noktasinda. Kamu bankalarimizla bir görüsme daha gerçeklestirdik. Ziraat Bankasi, Halk Bankasi ve Vakifbank ile katilim bankalarimizla bu konuda gerekli tesvikleri verecek sekilde, gerekirse kazanmamak üzerine kurulu. Faiz oranlari da oldukça düstü. Çok daha düsük maliyetlerle ve kar da etmeyecek sekilde bu araçlara ulasim konusunda gerekli destekler vereceklerdir.

ENFLASYON SADECE TÜRKIYE’NIN PROBLEMI DEGIL: Enflasyon sadece Türkiye’nin degil, dünyanin problemi. Dünya enflasyonun temel sebeplerinden bir tanesi, özellikle salgindan baslayip savasla sahikasina ulasan ve ülkeleri neredeyse resesyona ugratacak enerji ve emtiaya fiyatlarindaki artislar, sonrasinda da Rusya’nin Ukrayna’yi isgalinden baslayan tarimdaki fiyatlar dünyadaki fiyatlarin oldukça yükselmesine sebep oldu. Bu, geçen yil yasanmis olan kur ataklariyla birlesince ülkemizde enflasyonun çok daha hizli ve siddetli yasanmasina sebep oldu.

ÖNÜMÜZDEKI YIL ENFLASYONDA HISSEDILIR DÜSÜS YASANACAK: Enflasyonla mücadelede hedef belirledik ve bu hedefe ulasmak için tedbirler aldik. Bunlarin etkilerini araliktan itibaren önce baz etkisiyle, sonra beklentilerin kirilmasi ve özellikle de kur atagindan sonra karsi karsiya kaldigimiz oynakligin giderilmesiyle enflasyon baskisindan kurtulacagiz. Önümüzdeki yil enflasyonun düstügü ve bunun hissedilebilir bir sekilde toplum tarafindan yasandigi bir döneme girmis olacagiz. Enflasyondaki en önemli sey artis hizinin azalmasidir ki artis hizi da azaldi. Bundan sonra da aralik ayindan itibaren düsüsünü görmüs olacagiz.”


Perşembe 17.8 ° / 7.6 °
Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °