TMSF, AYNES GIDA'YI 926 MILYON 89 BIN TL BEDELLE TARIM KREDI KOOPERATIFI'NE DEVRETTI

Tasarruf Mevduati Sigorta Fonu (TMSF), ihale süreci tamamlanan Aynes Gida'yi, KDV dahil 926 milyon 89 bin TL tutarindaki satis bedelini tahsil ederek Tarim Kredi Kooperatifi'ne devretti.

Güncel 2.11.2022 20:53:00 0
TMSF, AYNES GIDA

Tasarruf Mevduati Sigorta Fonu (TMSF), ihale süreci tamamlanan Aynes Gida'yi, KDV dahil 926 milyon 89 bin TL tutarindaki satis bedelini tahsil ederek Tarim Kredi Kooperatifi'ne devretti.

TMSF, Aynes Gida'nin devrine iliskin bugün yazili bir açiklama yapti. Açiklamaya göre; son olarak 8 Eylül 2022 'de düzenlenen ihaleyle satis süreci baslatilan Aynes Gida'nin, kapali teklif, açik artirma ve pazarlik asamalarinin ardindan, Rekabet Kurulu'nun da olumlu görüs vermesiyle en yüksek teklifi veren Tarim Kredi Kooperatifi'ne satisina onay verildi. Tarim Kredi Kooperatifi bugün KDV dahil 926 milyon 890 TL ödeme yapti ve Aynes Gida'nin yönetimi TMSF'den Türkiye Tarim Kredi Kooperatifleri'ne ait TKT Hayvancilik ve Tarim Ürünleri AS'ye geçti.

20 BIN ÇIFTÇI, SÜTÜNÜ AYNES GIDA’YA SATIYOR

Yaklasik bin isçinin çalistigi ve her gün yaklasik 20 bin çiftçinin süt sattigi Denizli'deki Aynes Gida, iflastan kurtarildiktan sonra ihaleye çikarilmis ama satilamamisti.

AYNES GIDA’NIN SAHIPLERI MAHKUM OLDU

Aynes Gida'nin sahipleri, Denizli 4. Agir Ceza Mahkemesi tarafindan gerçegi yansitmayan bilançolarla sirketi oldugundan çok daha iyi durumda göstererek tahvil ihraç edilmesi ve bankalardan yüklü miktarda kredi kullanilmasi sebebiyle yargilandi. Mahkeme, Aynes Gida'nin eski Yönetim Kurulu Baskani Nevzat Serin ve Baskan Yardimcisi Ayhan Batur ile eski Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Özkan'in, tahvil ihraci sürecinde finansal tablolarda kasitli bir sekilde gerçege aykiri düzenlemeler yaptiklarini tespit etti. Mahkeme, saniklara dolandiricilik ve özel belgede sahtecilik suçlarindan 3 yil 4 ay hapis ve 20 bin TL adli para cezasi verilmesine hükmetti. Eski hissedar ve yöneticiler hakkindaki terör örgütü FETÖ sorusturmasi kapsaminda açilan davalar devam ediyor.


Çarşamba 29 ° / 17.9 °
Perşembe 28.8 ° / 18.3 °
Cuma 30.8 ° / 19.8 °