Babacan'dan 10 kalkinma hedefi! Erdogan emekliliginde basarilarimiza tweetler atacak

DEVA Partisi Kalkinma Seferberligi Plani’ni açiklayan Genel Baskan Ali Babacan, 10 hedefi siraladi. Babacan, "Basarilarimiz Sayin Erdogan’a emekliliginde silmeyecegi tweetler attiracak" dedi. DEVA'nin hedefinde; 1 milyon sanayi istihdami, 500 milyar dolar

Güncel 2.11.2022 17:22:00 0
Babacan

ANKARA (IGFA) - DEVA Partisi, 16. eylem planini Istanbul Kibrithane’de düzenlenen tanitim töreninde duyurdu.

DEVA Partisi Sanayi, Girisimcilik ve Dijital Dönüsüm Politikalari Baskani Burak Dalgin’in öncülügünde hazirlanan eylem plani KOBI ve sanayiye dönük toplam 76 maddeden olusuyor.

DEVA'nin Kalkinma Seferberligi Plani’ni Genel Baskan Ali Babacan açikladi.

10 hedefi siralayan Babacan, Türkiye’yi iklimi güzel, insani güzel, demokrasisi ve ekonomisi Isveç, Norveç gibi bir ülke yapmayi hedeflediklerini belirterek, “Basarilarimiz Sayin Erdogan’a emekliliginde silmeyecegi tweetler attiracak. Bizi kutlayacagindan hiç kuskum yok” dedi.

‘IÇI BOS BIR ‘TÜRKIYE YÜZYILI’ MASALI DINLEDIK’

“Kalkinma Seferberligi” basligini tasiyan eylem planinda yer alan 10 hedefi açiklayan Babacan, “Geçen hafta 1,5 saat boyunca içi bos bir ‘Türkiye Yüzyili’ masali dinledik. Tam bir bos çerçeve. Fiilen yaptiklari ayri telden, açikladiklari Türkiye yüzyili ayri telden çaliyor. Madem çogulcu demokrasi, katilimcilik, insan haklari diyorsun; niye gelecek yüzyili bekliyorsun? Bugün yapsana. Adaleti her gün çigniyorlar, ondan sonra ‘Türkiye Yüzyili’nda adalet, özgürlük diyecegiz’ diyorlar. Ayinesi istir kisinin, lafa bakilmaz” diye konustu.

5 yil içinde kisi basina millî geliri yüksek gelirli ülkeler grubuna yükselteceklerini ileri süren Babacan, eylem planindaki maddeleri “siçrama tahtasina” benzetti.

Babacan, “Hani kimi dalga geçenler bizim için ‘Kendilerini Isveç’te mi, Norveç’te mi zannediyorlar?’ diyorlar… Isveç’te de Norveç’te degiliz ama Türkiye’yi iklimi güzel, insani güzel, demokrasisi ve ekonomisi Isveç, Norveç gibi bir ülke yapmayi hedefliyoruz” ifadelerini kullandi.

 

https://youtu.be/qGTGjy33ckU

ISTE BABACAN’IN AÇIKLADIGI 10 HEDEF:

En az 10 sanayi vahasi: “Yeni nesil üretim üsleri kuracagiz. Ülkemizi en az 10 sanayi vahasiyla taçlandiracagiz. Tüm Organize Sanayi Bölgeleri’ni entegre kampüsler haline getirecegiz.”

500 milyar dolar ihracat: “Ihracatimizi büyütecegiz. Hedefimiz net: Iktidarimizin ilk döneminin sonunda ihracatimizi 500 milyar dolara çikartacagiz. Ihracatimizda kilogram degerini 2 dolara ulastirirken, yüksek teknolojinin payini da tam 2 misline yükseltecegiz.”

En az 100 bin Süper KOBI: “Esnafin isini büyütmesini saglayacagiz. Mikro isletmeler küçük, küçük isletmeler orta boy, orta boy isletme olacak. Türkiye böyle büyüyecek. Türkiye’de büyümenin lokomotifi özel sektördür. Türkiye’yi ‘Süper KOBI’lerle’ tanistiracagiz. DEVA Partisi iktidarinda dünyayla rekabet etme gücü olan en az 100 bin Süper KOBI’miz olacak.”

Sanayide her gün bin istihdam: “Istihdamda atilim yapacagiz. Her is günü 1000 yeni sanayi istihdami saglayacagiz. Iktidarimizin ilk döneminde sanayi istihdamimizi 1 milyon kisi artiracagiz.”

Ara degil, aranan eleman: “Istihdami, ara degil, aranan elemanlarla büyütecegiz. Özel sektörün yönettigi, is garantili meslek ve çiraklik okullarini yayginlastiracagiz. Cobot, yani insan-robot is birligine ayri bir önem verecegiz. Is gücünde yarinlarin yetkinligine Türkiye’yi eristirecegiz.”

Yeni finansman modeli: “Yeni bir finansman modeli sunacagiz. Yatirimlarin artmasi lazim. Bunu saglamak için de yatirimcilarimiza destek olmak lazim. Yatirimciya uzun vadeli ve teminat sartlari uygun krediler sunmak lazim. Kamunun yatirimciya ve is yapanlara karsi yükümlülüklerini tam ve gününde yerine getirmesi lazim. Vergi oranlarinin makul olmasi lazim.”

Yenilikçiligin iktidari: “Yenilikçiligi iktidara tasiyacagiz. Iktidarimizin ilk döneminde en az 1 yari-iletken tesisi ve en az 2 elektrikli araç pil fabrikasi kurulmasini saglayacagiz. Yerlilik katma degerle ölçülüyor. Kritik, hayati ürünlerde Türkiye’nin disa bagimliligini azaltmasi gerek. Yari iletken ve çip gibi alanlarda Ay’a yolculuk projesi baslatiyoruz. Ay’a öyle ‘sert düsüs’, kontrolsüz bir demir parçasini Ay’a düsürdüm, isabet ettirdim’ degil.”

Katma deger hamlesi: “Katma deger hamlesi baslatacagimiz ilk dört sektörde otomotiv, kimya, tekstil ve medikal var. Tüm bu sektörlerdeki basarilarimiz, Sayin Erdogan’a emekliliginde silmeyecegi tweetler attiracak. Bizi kutlayacagindan hiç kuskumuz yok, sonuçta memleketin basarisi. O da sevinir diye tahmin ediyoruz.”

Kaliteli büyüme: “Ekonomik büyümemize kalite kazandiracagiz. Su anda emegin millî gelirden aldigi pay yüzde 36’dan yüzde 25’e düsmüs durumda. Yüzde 75’i sermaye aliyor. Türkiye niteliksiz, gelisigüzel ve ülkenin yoksul kesiminin sirtina basarak gerçeklesen büyüme yasiyor. Böyle bir büyüme istemiyoruz. Biz; dünyadaki dönüsümü avantaja çeviren, uluslararasi patent ve marka basvurularini ikiye katlayan bir akli devreye sokacagiz.”

“Yeter ki Sen Iste” projesi: “Devlete girisimcilik yaptirmayacagiz. Devlet, girisimcinin isini kolaylastiran bir katalizör islevi görecek. Katalizör devlet; KOBI’sine, esnafina ve girisimcisine kolay ve hizli hizmet saglayan, tek durak ofiste herkesin isini kolaylastirmak… Bir de yeni sistem projesi hazirladik. Adi, ‘Yeter ki Sen Iste’. E-devlet’e benzer bir sekilde girisimcilerimiz, küçük isletmelerimiz, esnafimiz internet üzerinden her türlü isini yapacak. Devlet kapisinda sürünmeyecek.”

Lokomotif tesvikler: “Lokomotif tesvikler verecegiz. Net katma deger, tedarik zincirindeki rol gibi kriterlere bakacagiz. Tesvik sistemimizi komple sadelestirecegiz.”


Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °