MEB: Kasim ara tatilinde mesleki çalismalar ÖBA'dan yapilacak

Millî Egitim Bakani Mahmut Özer, 14-18 Kasim tarihleri arasindaki ara tatilde ögretmenlerin okula gitmeden bu dönemdeki mesleki çalisma programlarini Ögretmen Bilisim Agi (ÖBA) üzerinden uzaktan egitim yoluyla tamamlayabileceklerini açikladi.

Eğitim 2.11.2022 17:11:00 0
MEB: Kasim ara tatilinde mesleki çalismalar ÖBA

ANKARA (IGFA) - Milli Egitim Bakanligi'nca açiklanan 2022-2023 egitim ögretim yili çalisma takvimine göre 14-18 Kasim 2022 tarihleri, ara tatil dönemi olarak belirlendi.

Ögretmenler, bu takvime göre kasim ve nisan aylarinda yapilacak ara tatillerde hazirlanan program çerçevesinde kendi okullarinda mesleki çalisma programina katilacak.

Bakan Özer, ögretmenleri mesleki ve kisisel gelisimleri konusunda her zaman desteklediklerini belirterek, ögretmenlerin 14-18 Kasim tarihleri arasindaki ara tatilde okula gitmeden bu dönemdeki mesleki çalisma programlarini Ögretmen Bilisim Agi (ÖBA) üzerinden uzaktan egitim yoluyla tamamlayabileceklerini söyled.

"Ögretmenlerimiz, Millî Egitim Bakanligi yayinlarindan çikan kitaplardan olusan özel bir seçkiden hazirlanan e-kütüphaneye de yine ÖBA üzerinden ulasabilecek" diyen Bakan Özer, "Bu dönemde yeni egitim konulari yani sira ÖBA'da geçmisten günümüze yayinlanmis 77 egitim basligi yer alacak. Ögretmenlerimiz daha önce almadiklari herhangi bir egitimi tamamlari yeterli olacak. Diger taraftan ÖBA'nin kisisel ve mesleki gelisim için bir platform hâline gelmesi hedefimiz dogrultusunda içerikleri zenginlestirme çalismalarimiz devam etmektedir. Bu çerçevede Millî Egitim Bakanligi yayinlarinda yer alan kitaplara ÖBA üzerinden erisim imkâni saglandi ve ilk asamada 55 kitap sanal ortamda ögretmenlerimizin erisimine açildi" diye konustu.


Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °
Pazartesi 24.9 ° / 11.7 °