Cumhurbaskani Erdogan, Kulüpler Birligi heyetini kabul etti

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Cumhuriyet'in 100'üncü yili etkinlikleri kapsaminda, Cumhurbaskanligi Külliyesi Sergi Salonu'ndaki "Sut ve Gol: Türk Futbol Tarihi Sergisi"nin açilisi dolayisiyla Kulüpler Birligi Baskani Ali Koç ile beraberindeki heyet

Güncel 2.11.2022 21:30:00 0
Cumhurbaskani Erdogan, Kulüpler Birligi heyetini kabul etti

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Cumhuriyet'in 100'üncü yili etkinlikleri kapsaminda, Cumhurbaskanligi Külliyesi Sergi Salonu'ndaki "Sut ve Gol: Türk Futbol Tarihi Sergisi"nin açilisi dolayisiyla Kulüpler Birligi Baskani Ali Koç ile beraberindeki heyeti kabul etti.

 

Cumhurbaskanligi Külliyesinde gerçeklesen kabulde Türkiye Futbol Federasyonu Baskani Mehmet Büyükeksi ile birlikte Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, AK Parti Rize Milletvekili Osman Askin Bak, TBMM Idare Amiri ve AK Parti Izmir Milletvekili Alpay Özalan ile MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancakli da yer aldi.

 

Kabulde konusan Cumhurbaskani Erdogan, "Sut ve Gol: Türk Futbol Tarihi Sergisi"nin, Türk futbolunun asirlik tarihine isik tutacagini ve bilhassa genç kusaklarin ülkede futbolun bugünlere nasil geldigini görmelerine yardimci olacagini belirtti.

 

Hiçbir ayrim yapmadan, Türk futbolunun hak ettigi konuma gelmesi için 20 yildir tüm imkânlari seferber ettiklerini dile getiren Erdogan, "Sentetik futbol, basketbol ve voleybol sahalarini mahallelere kadar yaydik. Artik büyük çogunlugu ömrünü tamamlamis stadyumlari yikip yerlerine uluslararasi standartlarda yüksek kapasiteli yeni tesisler insa ettik." ifadesini kullandi.

 

Türkiye genelinde yaptiklari stadyumlardan 36'sini tamamladiklarini, 6'sinin yapimi sürdügünü ve 4'ünün de proje ve ihale sürecinin devam ettigini animsatan Cumhurbaskani Erdogan söyle devam etti:

 

"Insallah onlari da vakitlice tamamlayarak sporcularimizin ve sporseverlerin hizmetine sunmayi arzu ediyoruz. Sporda son 20 yilda kat ettigimiz mesafeleri elbette önemsiyor ancak yeterli görmüyoruz. Cumhuriyet'imizin 100'üncü yilina, milletimizin en popüler spor dali olan futbolda çok güçlü bir sekilde girmeyi hedefliyoruz. Altyapi ve imkânlar bakimindan Türk futbolu artik dünyada kendinden basarilariyla söz ettirecek güçlü bir kapasiteye ulasmistir. Bize düsen, elimizin altindaki imkânlari en güzel sekilde degerlendirerek hayallerimizi gerçege dönüstürmektir. Hiç süphesiz bunun yolu da ayni ideal etrafinda kenetlenmekten geçiyor.

 

Sporun özünde var olan rekabet ve kazanma arzusu kulüplerimizin milli hedefler dogrultusunda bir arada çalismasina asla mani degildir. Hele hele futbolda fanatizme ve holiganliga kesinlikle tahammülümüz yoktur. Kulüpler Birligimizin, futbola husumetin girmesine müsaade etmeyecegine, güncel tartismalarin futbolu zehirlemesine izin vermeyecegine inaniyorum. Sergimiz vesilesiyle olusan birlikteligi bu inancimin, bu beklentimizin bir tezahürü olarak görüyorum. Bu düsüncelerle açilisini yaptigimiz sergimizin tekrar hayirli olmasini diliyor, ilk günden itibaren Türk futboluna katki yapan, emek veren, sahalarda ter döken tüm sporcularimizi ve yöneticilerimizi sükranla, rahmetle yad ediyorum."


Perşembe 17.8 ° / 7.6 °
Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °