TEB’in aktifleri yilin üçüncü çeyreginde 273.9 milyar TL’ye ulasti

Türk Ekonomi Bankasi (TEB), 2022 yili üçüncü çeyrek finansal sonuçlarini açikladi. Buna göre, üçüncü çeyrek sonu itibariyla TEB’in ekonomiye ve müsterilerine sagladigi destegin en önemli göstergesi olan kredileri toplam aktiflerinin yüzde 54’ünü olusturdu

Güncel 3.11.2022 19:30:00 0
TEB’in aktifleri yilin üçüncü çeyreginde 273.9 milyar TL’ye ulasti

Türk Ekonomi Bankasi (TEB), 2022 yili üçüncü çeyrek finansal sonuçlarini açikladi. Buna göre, üçüncü çeyrek sonu itibariyla TEB’in ekonomiye ve müsterilerine sagladigi destegin en önemli göstergesi olan kredileri toplam aktiflerinin yüzde 54’ünü olusturdu. TEB, ülke ekonomisine katki saglayarak sürdürülebilir büyümeyi desteklerken, tüm paydaslarina deger katmak ve toplumda pozitif etki yaratmak için çalismalarina devam etti.

 

30 Eylül 2022 tarihi itibariyla TEB’in aktif toplami 273.9 milyar TL olurken, net kâri 8,302 milyon TL olarak gerçeklesti. TEB’in ekonomiye ve müsterilerine sagladigi destegin en önemli göstergesi olan kredileri ise toplam aktiflerinin yüzde 54’ünü olusturdu. Her dönem oldugu gibi risk yönetimine ve aktif kalitesine öncelik veren TEB’in toplam kredileri yilin üçüncü çeyreginde 146.8 milyar TL seviyesinde gerçeklesirken, ayni dönemde toplam mevduati ise 197.6 milyar TL oldu. 2022 yilinda güçlü sermaye yapisiyla birlikte istikrarli büyümeyi saglayan ve karliligini sürdürülebilir bir sekilde devam ettiren TEB’in özkaynaklari 22.6 milyar TL olurken, sermaye yeterlilik rasyosu hedef rasyo olan yüzde 12’nin çok üstünde, yüzde 17.63 oraninda gerçeklesti.

 

TEB, müsterilerinin ihtiyaçlarini ve sektördeki gelismeleri dikkate alarak mobil öncelikli dijital kanal yatirimlarini hiz kesmeden sürdürdü. TEB’in dijital kanallarini kullanan müsteri sayisi, yilin üçüncü çeyreginde yüzde 6 artarak 2,5 milyonu asti. 

 

TEB, kredide erteleme özelligi, alternatif ödeme planlari ve uygun vade seçenekleriyle sundugu tüketici kredileriyle müsterilerine destegini sürdürdü. Tüketici kredilerine erisimi kolaylastiran dijital kanallarin kullanim orani artarken, yilin üçüncü çeyrek verilerine göre TEB, kredi basvurularinin yüzde 80’ini dijital kanallarindan aldi. Dijital kanallarin bireysel ihtiyaç kredisi kullanimindaki payi yüzde 89 olurken, dijitalden kullandirilan kredi hacmi yüzde 13 artis gösterdi. Mevduat hesabi açilislarinda ise dijitalin payi yüzde 72 seviyesinde gerçeklesti. Dijitalden müsteri edinimi kampanyalarinin etkisi sayesinde, görüntülü görüsme ile müsteri olanlarin sayisi geçen yilin ayni dönemine göre iki kat artti.

 

Dijital bankacilik kanallarini gelistirerek islemlerin hizli ve kesintisiz yapilmasini saglayan TEB, müsterilerinin talep ve ihtiyaçlarini pratik ve çözüm odakli bir anlayisla karsilamayi sürdürdü. TEB, ülke genelindeki yaygin sube aginin yani sira CEPTETEB mobil uygulamasi ve internet bankaciligiyla hizmet verirken, 50 ili askin subesinde bulunan Turbo Pratik cihazlariyla fiziki subeyle dijital bankacilik islemlerini müsterilerine bir arada sunmaya devam ediyor. Yilin üçüncü çeyreginde TEB, Turbo Pratik cihazlarinda kart basim özelligini de kullanima sundu. Bu sayede TEB’liler, kurye süreci gibi islemleri beklemeden TEB banka kartina veya CEPTETEB banka kartina hizlica sahip olabilecek.

 

TEB, Kadin Bankaciligi ile sürdürülebilir ekonomik büyüme için kadin isletme sahiplerinin ve girisimcilerin is dünyasindaki varligini güçlendirmeye yönelik çalismalarina devam etti. Kadin isletme sahiplerine finansal ve finansal olmayan konularda destegini sürdüren TEB’in kadin isletmelerine kullandirdigi nakit kredi hacmi 2022’nin üçüncü çeyreginde bir önceki yilin verilerine kiyasla yaklasik yüzde 28 oraninda artti. 

 

Üretim ve istihdami desteklemek amaciyla, KOBI’lerin ihtiyaçlarina en uygun vade ve faiz oranlariyla finansman çözümleri sunan TEB, sevk öncesi ihracat kredileri ve Avantajli Dis Ticaret Paketleri ile ihracatçi müsterilerinin de yaninda yer aldi. KGF kredileriyle KOBI’lere katki saglayan TEB, eylül sonu itibariyla KGF destekli üç ayri protokol kapsaminda (Ihracat Destek Paketi, Yatirim Destek Paketi, Isletme Harcamalari Destek Paketi) KOBI’lere 2 milyar TL’nin üzerinde finansman destegi sundu.

 

TEB, Girisim Bankaciligi ile girisimcilere sagladigi finansal ve finansal olmayan desteklerin yani sira yenilikçi ve katma degerli teknoloji firmalarinin büyüme dönemlerinde onlar için önemli bir paydas olma vizyonuyla çalismalarina devam etti. TIM-TEB Girisim Evi üyesi teknoloji firmalari 15 Eylül’de Istanbul’da düzenlenen Demo Day etkinliginde yatirimci ve kurumsal firmalarla bulusurken; TIM-TEB Girisim Evi’nin girisim ekosisteminin baglarini güçlendirmek, yeni baglantilara ve is firsatlarina alan açmak üzere ülke genelinde destekledigi teknoloji girisimleri ve sektörün paydaslari, 23 Eylül’de gerçeklestirilen Ekosistem Bulusmasi’nda bir araya geldi. 

 

TEB Kurumsal ve Kurumsal Yatirim Bankaciligi, müsterilerinin sürdürülebilirlik dönüsümlerini desteklemeye devam ederken, dönüsüm süreçlerinde ihtiyaç duyabilecekleri finansman olanaklarinin yani sira egitim ve farkindalik artirmaya yönelik hizmetler sundu. Geçen yil kullanilan sürdürülebilirlik baglantili sendikasyon kredisi kapsaminda, TEB için konan sürdürülebilirlik performans hedefleri, bagimsiz denetim firmasinin yaptigi denetimlerle de teyit edildigi üzere, basariyla gerçeklestirdi. Ayrica TEB, Avrupa Imar ve Kalkinma Bankasi (EBRD) ile Ticareti Destekleme Programi kapsaminda is birligi anlasmasini 100 milyon dolara tasidi. Bu anlasma, TEB'in dis ticaret islemlerini çesitlendirmesine, mevcut limitleri artirmasina, ihracatçi ve ithalatçilara daha uzun vadeler sunmasina imkan saglarken, anlasma çerçevesinde yesil dis ticaret islemleri gerçeklestirildi. 

 

TEB, yenilikçi ürün ve hizmetleriyle Asya pazarinda faaliyet gösteren bankalari ödüllendiren ve jüri üyeleri bagimsiz denetim firmalarinin yetkililerinden olusan Asian Banking and Finance Wholesale Banking Awards tarafindan bu yil 9. kez “Türkiye’de Yilin En Iyi Nakit Yönetimi Bankasi” seçildi. 


Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °