Tarim ve Hayvancilik Fuari kapilarini Manisalilara açti

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, 16'nci Uluslararasi Manisa Tarim ve Hayvancilik Fuari'nin açilis törenine katildi. Manisa'nin Türkiye tariminin lokomotif sehirlerinden bir tanesi oldugunu belirten Baskan Cengiz Ergün, kirsal kalkinmaya de

Güncel 4.11.2022 10:47:00 0
Tarim ve Hayvancilik Fuari kapilarini Manisalilara açti

MANISA (IGFA) - TEKNO TARIM'22 Manisa 16'nci Uluslararasi Manisa Tarim ve Hayvancilik Fuari düzenlenen törenle kapilarini ziyaretçilere açti.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi'nin okunmasi ile baslayan törene Manisa Valisi Yasar Karadeniz, Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, Manisa Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Ali Öztozlu, Manisa Ticaret Borsasi Baskani Sadik Özkasap, Il Tarim ve Orman Müdürü Metin Öztürk, MHP MYK Üyesi Mehmet Ödevli, AK Parti Il Baskani Salih Hizli, MHP Il Baskanvekili Muammer Babus, MHP Sehzadeler Ilçe Baskani Sener Özten, MHP Yunusemre Ilçe Baskani Cemal Kutlar, Ülkü Ocaklari Il Baskani Nazmi Akçay, Sehzadeler Ziraat Odasi Baskani Hüseyin Altindag, Büyüksehir Belediye Baskan Danismanlari ve Daire Baskanlari, oda baskanlari, kurum müdürleri ile vatandaslar katildi.

Il Tarim ve Orman Müdürü Metin Öztürk ile Manisa Ticaret Borsasi Baskani Sadik Özkasap, tarima sagladigi katkilar nedeniyle Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün'e tesekkürlerini iletti. Sehzadeler Ziraat Odasi Baskani Hüseyin Altindag ise tarimin Manisa'nin can damari oldugunu söyledi.

 

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, Manisa'nin ulusal ve uluslararasi alanda Türkiye tariminin lokomotif sehrinden bir tanesi oldugunu söyledi.

Baskan Cengiz Ergün, "Tarimin Baskenti oldugumuzu söylemek de yanlis olmaz herhalde. Bu noktada tarim sektöründeki paydaslarin bir araya gelmesine öncülük eden ve tarima ivme kazandiran bu önemli fuarin bugünlere kadar gelmesinde emegi geçen herkese öncelikle hemserilerim adina tesekkür ediyorum. Çiftçilerimiz, bu fuarlar sayesinde tarimdaki gelismeleri yakindan takip ederek bilgilerini arttiriyorlar. Her zaman ifade ettigim gibi alin teri, altindan daha degerlidir. Çiftçimiz de, üreticimiz de bu emeklerinin karsiligini kat be kat daha fazla almasi için tarim fuarlari büyük önem tasiyor. Bu baglamda bu önemli organizasyona katilan sektör temsilcilerine de ayrica tesekkür ediyorum" ifadelerini kullandi.

Baskan Ergün, Manisa'nin Meyve yetistiriciligi anlaminda da  ülkemizde önemli bir konumda bulundugunu kaydetti.

Konusmalar sonrasinda katilimci protokol, TEKNO TARIM'22 Manisa 16'nci Uluslararasi Manisa Tarim ve Hayvancilik Fuari'nin açilis kurdelesini kesti.

Kurdele kesiminin ardindan fuarda yer alan stantlar ziyaret edildi. Fuar, 6 Kasim Pazar gününe kadar Manisalilari agirlamaya devam edecek.


Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Pazar 31.5 ° / 19.5 °