Tunç Soyer: Gelecegin siyasetine yön vermek niyetindeyiz

Subat 2023'te “Gelecegin Türkiyesi'ni insa ediyoruz” sloganiyla 100 yil sonra yeniden düzenlenecek Ikinci Yüzyilin Iktisat Kongresi çalismalari, Ödemis'in Ovakent Mahallesi'nde tarihi tütün deposunda yapilan üçüncü çiftçi bulusmasiyla devam etti.

Güncel 4.11.2022 16:12:00 0
Tunç Soyer: Gelecegin siyasetine yön vermek niyetindeyiz

Subat 2023'te “Gelecegin Türkiyesi'ni insa ediyoruz” sloganiyla 100 yil sonra yeniden düzenlenecek Ikinci Yüzyilin Iktisat Kongresi çalismalari, Ödemis'in Ovakent Mahallesi'nde tarihi tütün deposunda yapilan üçüncü çiftçi bulusmasiyla devam etti. Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, “Gelecegin siyasetine yön vermek niyetindeyiz. Bunu yapacak olan sizlersiniz” dedi.



Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, Subat 2023’te “Gelecegin Türkiyesi’ni insa ediyoruz” sloganiyla 100 yil sonra yeniden kentte düzenlenecek Ikinci Yüzyilin Iktisat Kongresi için yapilan paydas bulusmalarinin üçüncüsüne ev sahipligi yapti. Ödemis Ovakent'te tarihi tütün deposunda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Baskan Basdanismani ve Bursa Milletvekili Orhan Saribal'in da katilimiyla yapilan üçüncü çiftçi toplantisinda; Türkiye'nin farkli bölgelerinden gelen sektör paydaslari, üretici örgüt temsilcileri, sivil toplum kuruluslari, odalar ile derneklerin baskanlari, temsilcileri ve üretici kooperatiflerinin ortaklari katildi.



Soyer: “Tarihsel bir sorumluluk”
Izmir Iktisat Kongresi'nin tarihsel katkisini anlatan Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, “Çok büyük bir heyecan tasiyoruz. Tarihsel bir sorumluluk... 100 yilini doldurmus bir Cumhuriyet, yeni bir yüzyila girerken yeniden iktisat politikalarini tartissin, konussun ve gelecek yüzyila bu memleketin gelecegine, dünyayi daha iyi okuyan, anlayan, anladiklari isiginda yeni kararlar ortaya koyan bir platform olsun istiyoruz. Biz bugünün siyasal iklimindeyiz dogru, gelecegin siyasetini sekillendirmesini istedigimiz kararlar alacagiz. Buradaki kararlari mutlaka uygulamaya sokulsun istedigimiz için alacagiz. Gelecegin siyasetine yön vermek niyetindeyiz. Bunu yapacak olan sizlersiniz” dedi.



Saribal: “Kongrenin çok önemli oldugunu düsünüyorum”
CHP Genel Baskan Basdanismani ve Bursa Milletvekili Orhan Saribal, “Tarim ekmektir, tarimdan vazgeçmek hayattan vazgeçmektir. O yüzden yurtsever, halkçi, gelecegin gida hakki meselesini hep birlikte çözmek için bu kongrenin çok önemli oldugunu düsünüyoruz. Elbette kalkinma önemlidir ama önce toplumun karnini doyurmak ve saglikli yasatmak gerekir” diye konustu.



Iktisat Kongresi’ne hazirlik sürecindeki çiftçi bulusmalarindan çikan manifesto saat 16.00’da kamuoyu ile paylasilacak. 


Perşembe 23.4 ° / 16.3 °
Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °