Tunç Soyer: Güç birligi ile daha güzel bir Izmir yaratacagiz

Izmir Büyüksehir Belediyesi Dünya Kenti Izmir Dernegi ile is birligi yapti

Güncel 5.11.2022 11:15:00 0
Tunç Soyer: Güç birligi ile daha güzel bir Izmir yaratacagiz

Izmir Büyüksehir Belediyesi Dünya Kenti Izmir Dernegi ile is birligi yapti
 

Izmir’i dünya kenti yapmak için çalismalarini her alanda sürdüren Izmir Büyüksehir Belediyesi, Dünya Kenti Izmir Dernegi ile isbirligi ve dayanisma protokolü imzaladi. Baskan Tunç Soyer kentin kabugunu kirip, dünya ile entegre etmeye çalistiklarini söyledi.
 


Izmir Büyüksehir Belediyesi Baskani Tunç Soyer’in Izmir’i dünya kenti haline getirme amaci kapsaminda Dünya Turizm Kentleri Federasyonu’na (World Tourism Cities Federation) üye olan Izmir Büyüksehir Belediyesi, kentin uluslararasi alanda tanitimina katki sunmasi için Dünya Kenti Izmir Dernegi (DIDER) ile isbirligi ve dayanisma protokolü imzaladi. Protokolün imza törenine Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, DIDER Yönetim Kurulu Baskani Ahmet Güler, DIDER Danisma Kurulu Üyesi Ibrahim Yüncü, Izmir Kent Konseyi Baskani Nilay Kökkilinç, Izmir Gazeteciler Cemiyeti Baskani Dilek Gappi ile dernek üyeleri katildi.



“Hazineden bahsediyoruz”
Imza töreninde konusan Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, kentin yüz yil önce Viyana, Berlin, Paris ile karsilastirildiginda birçok açidan onlarin önünde tarif edilen bir sehir oldugunu söyledi. “Dünya kenti Izmir” derken bir hayal kurmadiklarini ifade eden Baskan Tunç Soyer, “Sadece gövdesi koparilip atilmis ama kökleri hala var olan bir hazineden bahsediyoruz. En çok yapmaya çalistigim sey bu sehrin kabuklarini kirip dünya ile entegre etmek. Geldigimiz ilk günden beri birçok sey yapmaya çalistik” dedi.



“Izmir’i canlandirmaya çalisiyoruz”
Izmir’in bu cografyada bir kalp gibi oldugu vurgulayan Soyer, “Dogu’dan, Dogu’nun kilcallarindan gelen kani, Bati’ya pompaliyor. Yani sadece ürünler degil, degerler, kültürler… Bütün bunlar Dogu’dan Bati’ya Izmir üzerinden geçiyor. Izmir bir kalp ve biz aslinda kalp masaji yapmaya çalisiyoruz. Canlandirmaya çalisiyoruz. Kilcallarin önünü açmaya çalisiyoruz. DIDER tam da bu büyük hedefin göbeginde yer alan, onun lokomotifi olan bir sivil toplum kurulusu. Almanya’da su anda  DIDER'in 5 Izmir Ofisi var. Gelecek günlerde bu sayiyi hem Almaya'da  hem de dünyanin baska yerlerinde artiracagiz” diye konustu.



“Bu bir tercih degil bizim sorumlulugumuz”
Izmir'de tarimdan, turizme, sanayiden baska farkli birçok çalisma yapilabildigini animsatan Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, sunlari söyledi: “Yaptiginiz çalismalari dünyaya tasimiyorsaniz, dünyayi bu yaptiklarinizla bulusturmuyorsaniz, büyüyüp gelismenizin imkani yok. Bu koltukta oturdugumuz sürece, bu sehrin potansiyelini daha çok ortaya çikarmak için çalismaya devam edecegiz. Biz güç birligi yaparsak, olaganüstü güzel bir yol kat edebiliriz ve bu güzelim sehri, bu kayip cenneti tekrar bulabiliriz. Bu bizim sorumlulugumuz. Bir tercih degil, tarihi bir misyon. Çok daha güzel bir Izmir’e hep beraber yaratacagiz.



“Dernegimiz köprü görevi üstleniyor”
DIDER Yönetim Kurulu Baskani Ahmet Güler ise Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer’in, Izmir’i Avrupa’nin önemli kentlerinden birisi haline getirme vizyonuna katildiklarini bildirdi. Yurt disinda ciddi çalismalar yürüttüklerini belirten Ahmet Güler, “Izmir’in yurt disinda bu kadar sevildigini bilmiyorduk. Izmir çok kültürlü bir sehir. Izmir’i dünyaya tanitmak için bir köprü kurma çabasi içerisindeyiz. Izmir’i seven insanlarin biriken potansiyelleri, kent için bir seyler yapma istekleri dogrultusunda dernegimiz köprü görevi üstleniyor. Bu insanlarin Izmir’de dogru kurum ve dogru insanlarla yan yana gelmesini sagliyor. Izmir’in kültürü, ekonomisi, spor faaliyetleri için farkindalik yaratmaya çalisiyoruz. Bu çalismalarimiza basindan beri sinirsiz des tek veren Baskanimiz Tunç Soyer’e tesekkür ediyorum” dedi.


DIDER Danisma Kurulu Üyesi Ibrahim Yüncü de dernegin Izmir’i dünya kenti yapma gayreti ile çalistigini belirtti.


Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °
Pazar 23.2 ° / 12.8 °