Saglik Emekçileri Ayakta: Icap Nöbet Ücretlerimiz Için Mücadelemiz Sürecek

Hekim disi saglik personeline icap ücreti ödenmemesi talimatina karsi saglik emekçileri ses yükseltiyor.

Güncel 5.11.2022 10:20:00 0
Saglik Emekçileri Ayakta: Icap Nöbet Ücretlerimiz Için Mücadelemiz Sürecek

Hekim disi saglik personeline icap ücreti ödenmemesi talimatina karsi saglik emekçileri ses yükseltiyor. Saglik Hizmetleri Sendikasi Genel Baskani Özlem Akarken ‘’Magduriyetlerin giderilmesi için sonuna kadar mücadele edecegiz. Amacimiz emekçinin hakkini almasidir’’ dedi. 

 

Saglik Bakanligi Kamu Hastaneleri Genel Müdürlügü’nün 30.3.2022 tarihli “hekim disi personelin icap nöbet ücreti” konulu yazisi Kamu Denetçiligi Kurumu’na tasindi. Saglik Bakanliginin yazisinda sadece uzman hekimlere tuttuklari icap nöbeti karsiliginda nöbet ücretinin ödenebilecegi yer aliyordu. Hekim disindaki personele icap nöbet ücretinin ödenmeyecegini talimatlandiran Kamu Hastaneleri Genel Müdürlügü’ne Kamu Denetçiligi Kurumundan icap nöbetleri ile ilgili hekim disi saglik personelini de kapsama alinmasi konusunda tavsiye karari çikti.

 

‘’BAKANLIGIN REVIZE ISLEMLER YAPACAGINI DEGERLENDIRIYORUZ’’

Konuya iliskin Saglik Hizmetleri Sendikasi da açiklamada bulundu. Saglik Hizmetleri Sendikasi Genel Baskani Özlem Akarken sunlari söyledi: ‘’ Hekim disi personele icap nöbeti ödenmeyecegine dair yazi bakanlik tarafindan yayinlandiktan sonra hukuk servisimiz bir çalisma yapmis hukuki müracaatimiz için öncelikle Kamu Denetçiler Kurumuna basvuru yapilmistir. Basvurumuz sonucunda ‘’Tavsiye Karari’’ avukatlarimiza teblig edilmistir. SAHIM-SEN magduriyetleri giderilmesi konusunda mücadelesine devam edecektir. Icap nöbeti tutup icap nöbet ücretleri ödenmeyen meslektaslarimiz Tavsiye Kararini ek yapip çalistiklari kurumlarina müracaatlari gerekmektedir Saglik Bakanligi’nin da en kisa sürede magduriyetleri giderecegini bu karara istinaden gerekli revize islemleri yapacagini degerlendiriyoruz. Amacimiz emekçinin hakkini korumak kamu zarari olusturmamaktir.


Pazar 31.5 ° / 19.5 °
Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °