2-8 Kasim Lösemili Çocuklar Haftasinda LÖSEV 25. Yilina coskuyla yürüyor

Lösemili Çocuklar Haftasi bu yil da LÖSEV ’in öncülügünde düzenlenecek programlarla kutlaniyor.

Güncel 5.11.2022 18:32:00 0
2-8 Kasim Lösemili Çocuklar Haftasinda LÖSEV 25. Yilina coskuyla yürüyor

Lösemili Çocuklar Haftasi bu yil da LÖSEV ’in öncülügünde düzenlenecek programlarla kutlaniyor.

 

Her yil 2-8 Kasim haftasi Lösemili Çocuklar Haftasi olarak kutlaniyor. Bu yil 25. Yilini kutlamaya hazirlanan LÖSEV, çocuk yetiskin her türde onkoloji tanisi alan kisilere verdigi maddi ve manevi desteklerle büyürken kayitli hastalari ve gönüllüleriyle bir aile olarak kutlamalarini gerçeklestiriyor. Hafta boyunca lösemi ve diger kanser türlerinden korunma yollari anlatilirken, günümüz kanser gerçeginden hareketle saglikli yasam vurgusu yapilacak. Kanserin bulasici olmadigi ve tedavisinin mümkün oldugu konusunda önemli mesajlar veren LÖSEV ‘in öncülügünde haftaya dikkat çekmek amaciyla her yer löseminin rengi turuncuyla renklenecek.

 

Kutlamalarin Izmir ayaginda festival tadinda bir gün yasandi! LÖSEV 5 Kasimda Lösemili Çocuklari için gönüllüleri ve aileleri ile Gündogdu Meydani’nda bulustu!

 

Hafta boyunca okul, üniversite ve kuruluslarda  etkinlik ve farkindalik çalismalari devam ederken Izmir’de renkli kutlamalarla ses getiren bir programda Izmir LÖSEV ailesi bir araya geldi. 5 Kasim Cumartesi günü gerçeklesen organizasyonda saat 13:30’da Gündogdu Meydani’nda baslayan programla LÖSEV gönüllüleri ve iyilesmis hastalar ‘’kansere dur de’’ demek için yürüdü. Kurumlarin, üniversite topluluklarinin, ögrencilerin, gönüllüler ve ailelerin bir arada oldugu kortejde klasik otomobiller, bisiklet topluluklari, animatörler bando ekibi esliginde turuncu bir görsel sölen sunuldu. Kortej Kültürpark Gülbahçe’ye ulastiginda sahne performanslari ve dans gösterileriyle sona erdi.

 

LÖSEV IYI KI VARSIN!

Her yil binlerce kisinin mücadele verdigi uzun ve zor bir süreç olan kanser her geçen gün artarak varligini sürdürüyor. Erken teshis, dogru tedavi, dogru beslenme, moral motivasyon bu mücadelede en önemli faktörler. Sayilan bu faktörlere tüm hastalarin ulasabilirligi çok önemli. LÖSEV 25 yildir kanserin önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalik oldugunun altini çizerken maddi yetersizligin ve umutsuzlugun olmadigi kansersiz bir dünya için saglikta firsat esitligi yaratma çabasiyla var gücüyle çalisiyor.


Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °
Pazartesi 24.9 ° / 11.7 °