Izmir Il Milli Egitim Müdürlügünde Ögrenci-Ögretmen Destek Sistemi (ÖDS) Tanitim Toplantisi Gerçeklestirildi

Milli Egitim Bakanliginca ögrencilere bireysellestirilmis egitim, ögretmenlere ise ögrencilerini izleme imkani sunarak akademik basariyi artirmak ve uzmanlarca filtrelenmis içeriklerle bu alandaki ihtiyaçlarin giderilmesini saglamak amaciyla hazirlanan Ög

Güncel 5.11.2022 12:51:00 0
Izmir Il Milli Egitim Müdürlügünde Ögrenci-Ögretmen Destek Sistemi (ÖDS) Tanitim Toplantisi Gerçeklestirildi

Milli Egitim Bakanliginca ögrencilere bireysellestirilmis egitim, ögretmenlere ise ögrencilerini izleme imkani sunarak akademik basariyi artirmak ve uzmanlarca filtrelenmis içeriklerle bu alandaki ihtiyaçlarin giderilmesini saglamak amaciyla hazirlanan Ögrenci-Ögretmen Destek Sisteminin (ÖDS) tanitim toplantisi gerçeklestirildi. Izmir Il Milli Egitim Müdürlügü 15 Temmuz Sehitleri Konferans Salonunda gerçeklesen tanitim toplantisina; Izmir Il Milli Egitim Müdür Yardimcilari Ilker Erarslan ve Medet Eksi, Sube Müdürü Zeynep Basdas, Izmir Il Milli Egitim Müdürlügü personeli, egitim yöneticileri, ögretmen ve ögrenciler katildi.

 

Milli Egitim Bakani Mahmut Özer; Ögretmen-Ögrenci Destek Sistemi ile özellikle okullar arasi basari farkinin azaltilmasi, okullardaki egitimin niteliginin artirilmasiyla ilgili egitim sisteminin yeni bir evreye tasindigini vurgulamisti. ÖDS ile ögrencilere bireysel çalisma, ögretmenlere de ögrencilerin performanslarini bizzat takip etme imkâni sunuluyor. Sistemde yer alan tüm içerikler sinif, ders, ünite, konu ve kazanimlara göre siniflandiriliyor ve ortaokul ve lise düzeyinde yer alan içerikler sürekli güncelleniyor. Her sinifa düzeyine ait video içerikleri, sorular ve soru çözüm videolari ögrencilerin düzenli ders çalismalarini destekliyor. Sistem sayesinde ögrenciler hem eksiklerini belirleyip bu eksiklerini gidermeye yönelik çalismalar yapabilecek hem de ders içerik videolari sayesinde konu tekrari yapabilecekler.

 

Toplanti Ögrenci-Ögretmen Destek Sistemi tanitim videosu ile basladi. Ardindan Atatürk Lisesinden ögrenci Neva Çorumluoglu ve Matematik Ögretmeni Güral Fidan, ÖDS Sistemi ile ilgili deneyimlerini paylastilar. Izmir Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Ilker Erarslan’in yaptigi konusmanin ardindan Ögrenci-Ögretmen Destek Sisteminin hazirlanmasinda emegi geçen Zeki Kaya, Mesut Kural, Suat Dilek, Kamil Özer, Meliksah Yildirim ve Murat Arslan’a belgeleri takdim edildi.

 

Bilgilendirme toplantisi ögretmen ve ögrencilerin ÖDS ile ilgili görüs ve düsüncelerinin alinmasi ile sona erdi.

 


Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °
Pazartesi 24.9 ° / 11.7 °