Bülent Ecevit'in adi ve düsünceleri yasatilacak

Izmir Büyüksehir Belediyesi’nden Bülent Ecevit Ödülleri

Güncel 5.11.2022 12:46:00 0
Bülent Ecevit

Izmir Büyüksehir Belediyesi’nden Bülent Ecevit Ödülleri
 

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer eski basbakanlardan, gazeteci, sair ve yazar Bülent Ecevit'in 16. ölüm yildönümünde özlemle andiklarini söyledi, adini ve düsüncelerini yasatmak için “Bülent Ecevit Ödülleri” vereceklerini açikladi. Ecevit’in ugras alanlarindan “gazetecilik”, “siyaset”, “siir” ve “baris” dallarinda olusturulacak seçici kurullarin belirledigi ödüller 11 Mart 2023’te düzenlenecek törenle verilecek.



Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, Türk siyasetinin efsane isimlerinden Bülent Ecevit’i 16. ölüm yildönümünde yayimladigi mesajla andi. Bülent Ecevit'in Cumhuriyet degerlerine, demokrasiye bagliligi, siir ve sanata düskünlügü, dürüstlügü, Kibris konusundaki kararli tutumu ile siyasi tarihimizin en güçlü isimlerinden biri oldugunu hatirlatan Baskan Tunç Soyer kendisinin asla unutulmayacagini söyledi. Bülent Ecevit’in daha iyi anlasilmasi, gelecek kusaklar tarafindan daha iyi taninmasi için “Bülent Ecevit Ödülleri” vereceklerini açiklayan Baskan Soyer, “Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Baskanligi'ni, Kurtulus Savasi kahramani Ismet Inönü'den teslim alan Bülent Ecevit, iyi bir sair ve dürüst bir gazeteci olmasinin yani sira onurlu ve hümanist bir siyaset&cced il;i olarak da Türkiye'nin tarihinde iz birakmistir. Bizler Izmir Büyüksehir Belediye Baskanligi olarak Bülent Ecevit adina, onun yasamindaki dört önemli konuda her yil ulusal düzeyde ödüller vermeye karar verdik. 16 yil önce bugün kaybettigimiz, Bülent Ecevit’in anisini her zaman yasatacagiz” dedi.



Ödüller Bülent Ecevit’in ugras alanlarindan “gazetecilik”, “siyaset”, “siir” ve “baris” dallarinda seçici kurul yöntemiyle verilecek. Dört dalda ayri ayri olusturulacak seçici kurullar ödüle layik görülenleri belirleyecek. Ödüller 11 Mart 2023’te düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek.


Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °
Pazar 23.2 ° / 12.8 °