Saglik için pedal çevirdiler

Bagcilar Belediyesi’nin kurulusunun 30’uncu yili nedeniyle düzenlenen “Saglik Için Pedalla” etkinliginde her yastan ilçe sakini, 10 kilometre bisiklet sürdü.

Güncel 6.11.2022 16:51:00 0
Saglik için pedal çevirdiler

Bagcilar Belediyesi’nin kurulusunun 30’uncu yili nedeniyle düzenlenen “Saglik Için Pedalla” etkinliginde her yastan ilçe sakini, 10 kilometre bisiklet sürdü. Programa esi ve çocuklariyla katilan Bagcilar Belediye Baskani Abdullah Özdemir, “Sagligi önemsiyoruz. Gençlerimizin gelisim sürecine katki sunmak için mesaj verdik. Ayni zamanda sporu Bagcilarimizda her mecrada yasatmak istiyoruz” dedi.

 

Bagcilar Belediyesi’nin 30’uncu kurulus yildönümü sebebiyle düzenlenen etkinlikler devam ediyor. Bu kapsamda bugün “Saglik Için Pedalla” isimli bisiklet turu düzenlendi. Programa; Bagcilar Kaymakami Abdullah Uçgun, Bagcilar Belediye Baskani Abdullah Özdemir, esi Nihal Özdemir, çocuklari ve birçok vatandas katildi. Çevreci araç olan bisiklet kullanimini ve saglikli yasami tesvik etmeyi amaçlayan program, Bagcilar Belediyesi binasi önünde saat 08.00'de basladi. Katilimcilar, Mahmutbey Caddesi'nden Inönü Caddesi ve 66. Topkule Kislasi güzergahinda tur atti. 10 kilometre süren bisiklet turu, Bagcilar Belediyesi hizmet binasi önünde sona erdi.

 

Yorucu ama keyifli bir tur oldugunu söyleyen Kaymakam Uçgun, “Bisiklete binerek hem sagligimizi koruyoruz hem de çevreyi az kirletmis oluyoruz. Bisiklete herkes olabildigince binmeli. Bütün vatandaslarimizi bisiklet kullanmaya davet ediyorum” dedi.

 

10 kilometrelik parkuru tamamladik

Bisiklet sürmenin, çocuklarin gelisimi için önemli oldugunu belirten Bagcilar Belediye Baskani Abdullah Özdemir, “Bagcilarimizda 30. yilimizi dün itibariyle doldurduk. Sempozyum etkinlikleriyle basladik, bugün de devam ediyor. Yapilan çalismalarda asirlik geçmisiyle ilgili detayli bir sempozyum düzenliyoruz. Bugün itibariyle de Saglik Için Pedalla etkinligimizi yaptik. Bagcilarimizin güzide fertleriyle güzel bir sürüs yaptik. 10 kilometrelik bir parkuru tamamladik. Etkinligimizin birçok amaci vardi. Birincisi sagligi önemsiyoruz. Gençlerimizin gelisim sürecine katki sunmak için mesaj verdik. Ayni zamanda sporu Bagcilarimizda her mecrada yasatmak istiyoruz. Bu açidan bisiklet bizim çocuklugumuzdan bu yana keyif veren bir unsur. Çocuklarimizin gelisim sürecine önemli katkisini oldugunu iyi biliyorum. Bagcilar'da bir bisiklet kulübünün kurulusunun ve gelecegin sampiyonlarinda yetisecegi ilk adimi atmis olduk” diye konustu.

 

Insana inanilmaz özgürlük sunuyor

Etkinlige katilan Bagcilar Belediye Baskani Abdullah Özdemir'in esi Nihal Özdemir ise, “Ailecek bisiklet sürmeyi seviyoruz. Bu sabah bunu herkesle beraber yapmak çok keyifliydi. Bisiklet yaya hizindan daha hizli, araçtan daha yavas oldugu için insana inanilmaz özgürlük sunuyor. Gittiginiz yerde istediginiz zaman duruyor trafikte takilmiyorsunuz. Çok keyifli o yüzden çok seviyoruz” seklinde konustu.

 

Bisiklet turunda 8 yasindaki Davut Gezer, azminden dolayi bütün ilgiyi üzerine çekti. Baskan Özdemir de tebrik ettigi Davut’a bisiklet hediye edecegini söyledi. “Saglik Için Pedalla” etkinliginin her 15 günde bir düzenlenecegi belirtildi.


Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °
Çarşamba 23.3 ° / 10.8 °