ERDOGAN: “GAZETE KÖSELERINDEN, TELEVIZYON EKRANLARINDAN UMUTSUZLUK ASILAYAN ÖZGÜVEN FUKARALARINA PRIM VERMEYECEGIZ”

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, “Gazete köselerinden, televizyon ekranlarindan veya sosyal medya mecralarindan umutsuzluk asilayan, insanimiza sürekli ‘Yapamazsiniz’ diyen, özgüven fukaralarina prim vermeyecegiz” dedi. Erdogan, Agri’nin Tutak ilçesind

Güncel 7.11.2022 17:07:00 0
ERDOGAN: “GAZETE KÖSELERINDEN, TELEVIZYON EKRANLARINDAN UMUTSUZLUK ASILAYAN ÖZGÜVEN FUKARALARINA PRIM VERMEYECEGIZ”

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, “Gazete köselerinden, televizyon ekranlarindan veya sosyal medya mecralarindan umutsuzluk asilayan, insanimiza sürekli ‘Yapamazsiniz’ diyen, özgüven fukaralarina prim vermeyecegiz” dedi. Erdogan, Agri’nin Tutak ilçesinde yolcu otobüsü, TIR ve tankerin karistigi trafik kazasi ile ilgili olarak da “Maalesef Tutak’ta bir otobüsün devrilerek yanmasi sonucunda 7 vatandasimiz rahmetli oldu” diye konustu.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, bugün Cumhurbaskanligi’nda iki bin köy yasam merkezinin açilis törenine katildi. Erdogan, burada sunlari söyledi:

“Köy yasam merkezlerimizde egitim alan evlatlarimiz ile onlari vatana, millete ve ailelerine hayirli birer insan olarak yetistiren ögretmenlerimize muvaffakiyetler niyaz ediyorum. Siradan bir memurluktan öte, vatan görevi yürüten ögretmenlerimizin her birine emekleri ve fedakarliklari için sahsim, milletim adina tesekkür ediyorum.

Önümüzdeki sene Cumhuriyetimizin 100. yildönümüyle beraber MEB’in de 100. yasina erisecegiz. Tarihimizin dönüm noktalarini teskil eden önemli yildönümleriyle ilgili hazirliklarimiza simdiden basladik. 2023’ü her bakimdan ülkemiz, milletimiz ve kurumlarimiz için yeni bir dönemin mukaddimesine dönüstürmek istiyoruz.

Dün Avrupa’nin ‘hasta adami’ olarak görülen bir milleti nasil yeniden ayaga kaldirdiysak tüm yokluklara ve imkansizliklara ragmen Milli Mücadele’yi nasil zafere tasidiysak, önümüze çikartilan engelleri nasil birlik ve beraberlik içinde astiysak, darbelerden terör saldirilarini her türlü badirenin üstünden nasil alnimizin akiyla geldiysek, Türkiye’yi son 20 yilda nasil bölgesini ve dünyanin parlayan yildizi hâline getirdiysek, bugün de milletimizin tarihinde yeni bir dönemin mustusu olacak ‘Türkiye Yüzyili’ni’ beraberce hayata geçirecegiz.

“ÖZGÜVEN FUKARALARINA PRIM VERMEYECEGIZ”

Gazete köselerinden televizyon ekranlarindan veya sosyal medya mecralarindan umutsuzluk asilayan, insanimiza sürekli ‘Yapamazsiniz’ diyen, özgüven fukaralarina prim vermeyecegiz. Tarih boyunca kendisine biçilen sayisiz kefeni parçalamis bir ecdadin torunlari olarak hedeflerimize dogru kararlilikla yürüyecegiz.

Gelecegimizin teminati evlatlarimizi yetistiren ögretmenlerin omuz vermedigi hiçbir mücadele zafere ulasamaz. Demokrasi piramidimizin tabanini olusturan muhtarlarimizin sahip çikmadigi hiçbir proje basarili olamaz.

Egitim bütçemizi, bunlar çok önemli, yillik 7,5 milyar liradan aldik, geçtigimiz sene itibariyle 304 milyar liraya çikardik.

Halihazirda görüsmeleri devam eden 2023 bütçemizde egitime tahsis edilen kaynak toplamda ne oldu biliyor musunuz? 651 milyar lirayi bulmaktadir. Kütüphanesi, laboratuvarlari, spor salonlari, çalisma atölyeleri ve diger imkanlariyla okullarimizin çehresini tamamen degistirdik. Toplam 750 bin yeni atamayla ögretmen sayimizi 1 milyonun üzerine çikartarak egitimci basina düsen ögrenci sayisinda OECD ortalamasini da yakaladik. Ders kitaplarindan yardimci kaynaklara, ögrencilerimizin tüm temel ihtiyaçlarini gidererek egitimde firsat esitligini güçlendirdik. Ögrencileri formatlayan ideolojik egitim müfredati yerine evlatlarimizin yeteneklerini kesfetmeyi amaçlayan özgürlükçü bir modeli hâkim kildik. Kur’an-i Kerim ve Siyer-i Nebi’nin aralarinda oldugu seçmeli derslerle evlatlarimiza erken yaslardan itibaren kültürünü, inancini ve medeniyet degerlerini ögrenme imkanini getirdik. Birileri, buram buram fasizm kokan sebeplerle kiz çocuklarimizin okula gitmesine mani olurken, biz tüm kademelerde bu engelleri kaldirdik.

Dünya degisirken ülkemizin yerinde saymasi elbette düsünülemez. Egitim konusunda ulastigimiz noktayi önemsiyor ama yeterli bulmuyoruz. Mevcut kazanimlarimizin üzerine sürekli yenilerini eklemenin mücadelesini veriyoruz.

Kullanilmayan köy okulu binalarimizi, anaokulu, ilkokul ve Halk Egitim Merkezleri’ne dönüstürerek aktif egitim birimlerine haline getiriyoruz.

“TUTAK’TA 7 VATANDASIMIZ RAHMETLI OLDU”

Bu arada, maalesef Tutak’ta bir otobüsün devrilerek yanmasi sonucunda 7 vatandasimiz rahmetli oldu. Kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbim beterinden korusun diyorum. Tüm Tutakli kardeslerime, milletimize bassagligi temennimizi bu vesileyle iletiyorum.”


Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Pazar 31.5 ° / 19.5 °