TARAFTAR GÖZÜYLE SÜPER LIG 13. HAFTA (04-07 Kasim 2022)

“TERTEMIZ BIR DERBI;

Güncel 8.11.2022 11:52:00 0
TARAFTAR GÖZÜYLE SÜPER LIG 13. HAFTA (04-07 Kasim 2022)

“TERTEMIZ BIR DERBI;

Süphesiz haftanin maçi Galatasaray-Besiktas maçiydi.

Besiktas Senol Günes yönetiminde ilk maçini kazanmis ve moral bulmustu. Lig yarisinda geri kalmamak için kazanmak, degilse kaybetmemek gerekiyordu.

 

Okan Buruk için kazanmaktan baska sonuç yok gibiydi. GS evindeki bu derbiden 3 puanla ayrilamazsa, yarista önemli bir yara almis olacakti. 

 

Göreve yeni baslamasi nedeniyle Senol Günes’in bir kredisi varken Okan Buruk için ayni sey söylenemezdi. Olasi bir yenilgi kulüp ve taraftarlar için fazlasiyla moral bozucu olurdu.

 

Maçi ev sahibi GS 2-1 kazandi... Takim bu galibiyetle büyük bir moral kazanirken Senol Günes yeni planlamalarla yoluna devam etmek zorunda.

 

HOS TESADÜF;

Geçen haftaki degerlendirmemizde FB Teknik Direktörü Jesus’tan, genç oyuncu Arda Güler’e daha fazla süre vermesini istemistik.

Jesus Dinamo Kiev maçinda Arda’ya ilk 11’de görev verdi. Arda 2-0 kazanilan maçta takiminin ilk golünü atti.

 

Okan Buruk için “gemileri yakmak zamani” demistik. Her türlü baskidan arinarak takimina kendi oyununu oynatmasi konusunda görüsümüzü belirtmistik.

Okan Hoca kadrosu ve oyun anlayisiyla kazanmak istedigini gösterdi ve kazanmayi basardi. 

 

AVRUPA MESAISI

“AVRUPA’YA SELAM, YOLA DEVAM”

 

UEFA Avrupa Ligi ve Konferans Ligi’nde temsilcilerimizden FB, Basaksehir ve Sivas gruplarini 1. Sirada bitirerek son 16 turuna kaldi. Trabzon mücadelesine, Konferans Ligi’nde son 32’den devam edecek.

 

Avrupa mesaisinde beklentilerimizin karsiligini alirken Arda Güler’in golü gecenin “kaymakli ekmek kadayifi” oldu dogrusu.

Ancak Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Dinamo Kiev maçinin ardindan yaptigi "Bizim hedefimiz Avrupa Ligi'ni kazanmak degil, Avrupa Ligi'ni kazanmak baska takimlarin hedefi. Bizden fazla kapasitesi ve ekonomisi olan takimlarin. Biz tabiri caizse köpek baliklari arasinda yer edinmeye çalisiyoruz" açiklamasi belki gerçekçiydi ancak gerekli miydi sorusunu sormamak da mümkün degildi.

 

Son 32’de Trabzon, Isviçre Temsilcisi FC Basel ile eslesti. Zorlu rakip önünde Trabzon’a sans diliyoruz. 

 

Temsilcilerimize basarilar diliyoruz...

 

4 Kasim 2022, Cuma

 

 

HANGIKREDI ÜMRANIYESPOR-CORENDON ALANYASPOR: 3-1

Goller: 21’,69’-Umut Nayir/38’-Geraldo (Ümraniye)/56’-Eduardo (Alanya)

 

Ümraniye hak ettigi bir maçi kazanarak rahat bir nefes aldi. Umut Nayir 2 gol atarken bir de gol atan Geraldo maçin yildiziydi. Geraldo’nun kornerden attigi gol haftanin golüne aday oldu.

Alanya’da Farioli halen geçen seneki oyununu bulamadi. Savunma zafiyeti devam ediyor. Takim 24 golle ligin en fazla gol yiyen takimi.

 

“TEMIZ VE GÜZEL BIR MAÇ”

KASIMPASA AS-MKE ANKARAGÜCÜ: 1-1

Goller: 58’-Koita (Kasimpasa)/85’-Haciyovanis (Ankaragücü)

Kasimpasa ilk yarida etkisiz kaldi. Takim sari kart cezalisi Hajradininovic’i aradi. Celina iyi oyunuyla bu açigi kapatmaya çalisti ancak 2. Devrede etkili olabildi.

Baskent ekibinde Ömer Erdogan’in futbol anlayisi artik oturdu sayilir. Ilk yari iyi oynadi konuk takim ve önemli pozisyonlar buldu.

2. Devreye daha iyi baslayan Pasa golü attiktan sonra daha da iyi oynadi ve net 2 gol firsatindan yararlanamadi. Ilginç olan, bu pozisyonlarda oyuna giren kaleci Bahadir Han Güngördü’nün basarili olmasiydi. Bahadir Han sakatlanan (Geçmis olsun dileklerimiz iletiyoruz) Gökhan Akkan’in yerine girmisti. Yenilen golde Gökhan’in üst üste iki hatasi vardi. 

Bahadir Han bu performansiyla Gökhan’i yedek kulübesine gönderebilir.

 

Konukta takimda Tolga Cigerci sefligi devam ederken ilk yarida Taylan Antalyali ve Beridze etkili oldu. Emre Kilinç, daha erken oyuna girmeliydim mesajini hocasina gönderdi.

Ev sahibinde Celina’yla birlikte Donk ve Koita iyi oynadi. 

 

Pozisyonu fazla olan maçta, 90+’lar oynanirken Kasimpasa 1 ve Ankaragücü net 2 pozisyonu (Bu iki pozisyonda Haciyovanis vardi) gole dönüstüremedi.

 

Hakem/VAR yönetimi gayet iyiydi. Ümit Öztürk’ü tebrik ediyoruz...

 

5 Kasim 2022, Cumartesi

 

BITEXEN GIRESUNSPOR-ISTANBULSPOR AS: 3-2

Goller: 45+2’-Alper Uludag, 48’-Campuzano, 56’-Mejia (Giresun)

18’-Ethemi, 87’-Topalli (Istanbul)

 

Aslinda güzel bir maç baslamisti. Hakem de oynatmaktan yana yönetimiyle katki veriyordu. 

Istanbul’da son haftalarda göze çarpan Kuzey Makedonya (Ethemi)-Kosova (Topalli) is birligi iyi çalisiyordu. Konuk takim Ethemi ile öne geçti. Fakat...

Mehremiç çok erken sari kart görmüstü. 30. Dakikada ikinci sariyi görerek oyundan atildi. Ama burada Serginho “ayip etti”. Rakibinin kendisine minik temasini firsat bilen Brezilyali kendini yere atti ve elbette “sakatlik numarasi” yapmaktan geri durmadi. Hakem Sarper Baris Saka bu numarayi yedi ve Mehremic’e kirmiziyi gösterdi. 

Bu haksiz kartin en büyük sorumlusu Serginho idi ama Saka görmeliydi. Bu kararla hem kendi yönetimi hem de maç bozuldu.

 

10 kisi kalan ve 3-1 geriye düsen Istanbul maçi birakmadi ve 87’de Topalli’nin golüyle umutlandi. Kalan sürede oyuna sonradan giren Guri ile ili firsat yakalayan konuk takim gol atamayinca puan alamadi.

 

“GÜNES’I SAYMAZSAK YILDIZLAR PARLADI”

 

GALATASARAY AS-BESIKTAS AS: 2-1

Goller: 18’ ve 59’-Icardi (GS)/28’-Cenk Tosun (BJK) 

 

Tarih: 22 Agustos 1924/Cuma

Yer: Taksim Stadyumu

GALATASARAY-BESIKTAS: 0-2 (Goller: Refik Osman Top (2))

Bu maçla baslayan uzun soluklu derbi mücadelesinde GS ilk galibiyetini almak için 31 Temmuz 1925 tarihini bekledi: 6-1

 

Ilk günden bu yana taraflar arasinda 350 maç oynandi. GS’nin 123 galibiyetine karsin BJK’nin 113 galibiyeti vardi. 114 müsabaka berabere bitmisti.

GS 488 gol atarken BJK 458 golle cevap vermisti. 

 

Geçmis ve arsiv elbette önemlidir ancak söz konusu olan futbolsa ve müsabaka derbiyse “gün bugündür”.

 

Konuk takim BJK, yeni hocasi Senol Günes ve 5-2’lik Ümraniye galibiyetinin moraliyle gelmisti Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumuna. 

Ev sahibi de son maçta Karagümrük’ü yenmisti. 

Aslinda favorisi olmayan bir derbi müsabakasiydi bu; GS ev sahibi ve seyirci avantajiyla bir adim önde sayilabilirdi...

 

YILDIZLAR SAHNEDE

Okan Buruk’un 11’de yine Emre Tasdemir ile baslamayi tercih etmisti. Ancak Kerem Aktürkoglu ve Yunus Akgün’ü 11’e almamis, Rashica ve Baris Alper Yilmaz’i kadroya almisti.

Hoca hücum etkinligi kadar savunmada güç ve hizi düsünerek BJK’nin kanatlarini kapatmak istemis olabilirdi. Öyle de oldu.

Boey’in de etkili oyunuyla BJK’nin sol kanadi hiç çalismadi ve N’Koudou (sadece bir kez orta yapabildi) etkili olamadi. BJK’nin sag kanadi... o maç boyunca (sonradan Redmont biraz hareketlendirse de) hiç yoktu.

Mertens bundan önceki maçlarda süpheye neden olsa da Buruk ondan vazgeçmemisti. Belçikali bu maçta kalitesini ortaya koydu “Ben Mertens’im” dedi. 

VE ARJANTINLI... O da kalitesini göstermek için derbiyi bekliyormus adeta. Yeni saç modeliyle sahaya çikan Icardi müthis oynadi ve 2 nefis golle maçin yildizi oldu.

GS’de gireniyle çikaniyla bütün oyuncular görevini yapti. 

64’te Baris’in yerine giren Kerem de çok etkili oynadi ve kenarda duramam mesajini verdi. Rashica ve Kerem’in sanssizligi, çok yaklasmalarina ragmen gol atamamalari oldu.

Kazanmayi isteyen Okan Buruk, öncelikle takimin boyunu kisaltmisti. Bu önde baskiyi daha kolay ve etkili kildi. 

 

Senol Günes’in sanssizligi, birçok oyuncusunun çok etkisiz kalmasi oldu. Derbinin bilincindeki tek oyuncu Cenk Tosun’du sanki. Çok çalisan Cenk, takiminin beraberlik golünü de atma basarisi gösterdi ancak sonuç almaya yetmedi.

Cenk’e katilan tek oyuncu Gedson Fernandes oldu. Portekizlinin GS maçlarini ekstra motiveyle oynadigini söylemek malumu ilan olur ancak.

KALEN SAGLAMSA; geçen hafta sahalara dönen Mert Günok aslinda harika bir maç çikardi. Takim arkadaslarinin degil belki ama direklerin yardimini (GS’nin iki topu direkten döndü) alan Mert, yaptigi kurtarislarla takimini son dakikaya kadar oyunda tutmayi basardi. Aksi halde bu maç BJK için çok daha erken bitebilirdi.

Weghorst geldiginden bu yana en etkisiz maçini oynarken Josef’in formsuzlugu inanilmazdi. Salih Uçan’da katki veremedi.

Bu sartlar altinda yenilgi kaçinilmazdi.     

 

SANS ve BECERI

13. Haftaya gelindiginde GS’nin en büyük sorununun gol atamamak oldugu açikti. Yeteri kadar pozisyona girmelerine ragmen sonuca ulasamiyorlardi.

Bunda beceri noksanligindan söz edilebilir ancak sans faktörü çok etkendi... 12 maçta 11 sutlari direkten dönmüstü. 

GS maçlarinda kaleciler yildizlasiyor, kolayina gole izin vermiyor, onlari geçen toplar direklerden dönüyordu.

Faul ve korner atislarindan da faydalanilamayinca goller akan oyuna ve pozisyonlara kaliyordu.

Bu maçta da goller akan oyunda gelirken yenilen gol duran top sonrasi geldi. 

 

TEKNIK DIREKTÖRLER

Galibiyetin yani sira oynanan iyi oyun ve kalite umut verirken Okan Buruk güven kazandi. Hoca’nin takimini derbiye çok iyi hazirladigi görüldü. Kendisi de iyi hazirlanmisti... 

Senol Hoca’nin yapacak çok fazla bir seyi yoktu. Katki beklenen oyuncularin en azindan bir kismi iyi olsaydi bazi seyler degisebilirdi.

 

FUTBOL BÖYLE BIR SEY 

Elbette derbinin kendine has heyecani vardi. Zaman zaman yüksek tempo bas döndürdü. Taraftar gol pozisyonlarinin bereketi nedeniyle yerine oturamadi. 

Aradigimiz kalite derbide nasip oldu. 

Gollerin hepsi çok güzeldi ve derbiye çok yakisti. Icardi’nin ilk golü haftanin golü adaylari arasina girdi.

GS üstün oynadigi maçi çok daha kolay ve farkli kazanabilirdi. Ancak Mert’in üstün performansi takimini hep oyunda tuttu ve heyecani hakemin son düdügüne kadar sürdürdü. BJK son dakikalarda bir gol atsaydi bugün beraberligi konusuyor olabilirdik. 

 

HAKEM/VAR

Halil Umut Meler... “Hakem sansi” Meler’in yanindaydi. VAR’a ihtiyaç duyulmamasi sansin göstergelerinden biriydi.

Oyuncular iyi niyetliydi... Kendini yerden yere atan, sakatlik numarasi yapan oyuncu olmadi. Bu anlamda iyi bir örneklik sergilendi.

Hakemin en önemli özelligi hakemlik durusundan” ödün vermemesi oldu, ufak tefek hatalarina ragmen otoritesinden taviz vermedi.   

Maç sonunda hakemin konusulmadigi ve/veya bu kadar az konusuldugu derbi nadirdir. 

 

Sonuç olarak; temiz, tertemiz bir derbi oynanabilirmis... gördük. Bundan sonra böyle derbiler ve maçlar istiyoruz.

 

IYI NIYET ve TAYFUR BINGÖL

Maçin sonlarina dogru taç atmak için “top toplayici çocuktan” topu isteyen Tayfur’un çocuga dogru hareketlendigi, çocugu “hafifçe” iterek topu aldigi görüldü. 

Bu hareket tribünleri ve yedek kulübelerini hareketlendirdi.

Ancak Tayfur Bingöl’ün kesinlikle art niyetli olmadigi, hiçbir tepki göstermeden olay yerinden ayrilmasindan belliydi. Nitekim olay büyümeden sonlandi.

Tayfur, maç sonrasi röportajinda makul açiklamalar yapti.

Tayfur Bingöl’ün topu bir an önce oyuna sokmak istemesi ve fakat çocugu itmemesi (hiç kimseyi) konusunda tartisma olmadi, konsensüs saglandi. 

 

VE ÇUVALDIZ...

GS camiasi, lisesi ve Avrupa kupalarinda gösterdigi basariyla övünür ve “Cumhuriyet’in Bati’ya açilan penceresi” söylemiyle gurur duyar.

Ayni zamanda muhtesem koreografileri ve destegiyle GS taraftari gerçekten büyük bir övgüyü hak ediyor.

Derbide de bunun bir örnegini gösterdiler ve 12. Adam oldular.

Buna karsin sahaya “madde” atmak nedir yahu? Taraftar, bunun hiç yakisik almadigini görmüyor mu? En fazla zarari takimina ve takiminin oynadigi oyuna oldugunu anlamiyor mu? Takiminin ve oyuncularinin hizini kesmek, motivasyonu bozmak gibi sonuçlari fark etmiyor mu?

“Baska taraftarlarda yapiyor.” Evet, olabilir ama kötü örnek, örnek olmaz...

“Çok olmadi, anlik...” Evet... fakat hiçbir maça yakismayacagi gibi bu tertemiz maça ve güzel oyuna hiç yakismadi.

   

 

6 Kasim 2022, Pazar

 

“EROL HOCA, DIKKAT!”

GAZIANTEP FUTBOL KULÜBÜ AS-YUKATEL KAYSERISPOR AS: 1-2 

Goller: 52’-Furkan Soyalp (Gaziantep), 41’-Kemen, 88’-Ramazan Civelek (Kayseri)

 

Çagdas Atan, “Bütçesinden büyük hayalleri” ile yola devam ederken haftalardir maç kazanamayan Gaziantep, iyi de oynamiyordu. Erol Bulut, maç sonu röportajlarinda bunu dile getiriyordu ama çözüm bulunamiyordu.

Konuk takim, Kemen’in sahane golüyle öne geçince ev sahibi hepten duraladi. Sonrasinda Maxim’in gayreti ve zorlamasiyla oyunun kontrolünü ele alan Gaziantep pozisyonlar buldu fakat kaleci Bilal Bayazit’i sadece bir kez geçebildi. Buna karsin Kayseri’nin ciddi ataklarinda kaleci Günay Güvenç’te saglam durdu, baska gole izin vermedi.

Kayseri’nin son maçlarda Onur Bulut ve Ramazan Civelek ikilisi dikkat çekiyordu. Kazanmayi isteyen gol bu ikilinin ortakligindan geldi.

 

Gaziantep’in en iyisi kalecisi Günay olurken, Kayseri kalecisi Bilal de önemli kurtarislariyla 3 puana büyük katki verdi. 

 

“ANLTALYA’DA MED-CEZIR...”

FRAPORT TAV ANTALYASPOR-VAVACARS FATIH KARAGÜMRÜK: 4-2

Goller: 35’-Wright, 41 ve 84’-Güray Vural, 45+2’-Veysel Sari (Antalya)

4’-Colley, 19’-Diagne (Karagümrük)

 

Dakikalar 20’yi gösterirken Nuri Sahin soktaydi. Muhtemelen mutlak galibiyet için çiktigi maçta rakip farka gidiyordu. Bocalayan Nuri Hoca, 26’da gemileri yakti... savunmadan Luyindama’yi alip yerine bir hücumcu; Gasa’yi oyuna aldi. 

Hizli, hareketli ve ele avuca sigmaz bir oyuncu olan Gasa muhtesem oynadi. Bu dakikadan sonra Antalya oyunu rakip kaleye yikti.

Karagümrük Teknik Direktörü Pirlo buna cevap veremedi.

Ilk yari sona erdiginde ev sahibi 2-0’lik skoru 3-2’ye getirmeyi basardi.

 

Gasa’nin oyuna girmesiyle degisen Antalya’da Güray Vural’da golleriyle parladi. Ceza sahasi disindan birbirine benzer iki gol atan Güray maçin yildizlarindan biri oldu. Güray’in ayni yerden iki denemesi gol olmadi ama tehlike olusturdu. 

 

20. Dakikadan sonra Karagümrük’te, Jimmy Durmaz disindaki bütün oyuncular döküldü. Pirlo da onlara eslik etti. 

 

“SON SAMPIYONA NE OLUYOR?”

TRABZONSPOR AS-ARABAM.COM KONYASPOR: 2-2

Goller: 14’ (P)-Bakasetas, 27’ (P)-Trezeguet (Trabzon)/45+8’ ve 54’-Diouf (Konya)

 

Trabzon önde baskiyla basladi. Konya kapandi, kendi yari sahasindan çikmakta 10 dakika büyük sikinti yasadi. Baskiya ragmen ev sahibi pozisyon üretemiyordu. 

10. Dakikadan sonra maç, Trabzon’un karambollerini saymazsak Konya’nin sol açigi Bytygi ile Trabzon’un sag kanat savunma üçlüsü Hüseyin Türkmen, Bartra ve Gbamin arasinda oynanmaya basladi. Kosovali, basta Hüseyin olmak üzere bu üçlüyü çok zorladi.

 

Trabzon 2 sakar penalti sonucu 2-0 ile devreye gitmek isterken uzatma dakikalarinda Diouf’un harika golü farki bire indirdi.

Ilk yarida 2-0 geriye düsen Ilhan Palut, 35’te oyundan Paz’i alip Ikpeazu’yu sahaya sürdü. Fakat Hoca, Ikpeazu’dan istedigi verimi alamazken, çok istekli olan Ugandali 82’de kirmizi kart görerek takimini 10 kisi birakti.

 

Ikinci yarida konuk takim çok daha derli toplu oynarken 2-2’den sonra Trabzon topyekûn saldiriya geçti. Net pozisyon üretemeyen ev sahibi uzaktan sutlar ve karambollerde firsat buldu fakat bunlarda da kaleci Sehiç gole izin vermedi.

 

Trabzon’da oyuncular pek iyi sinav vermedi. Takimin en iyisi yine Hamsik olurken Trezeguet’in gayreti sonuç vermedi. 

Konya’da herkes mücadele ederken Sehiç ve Bytygi öne çikti. 2 gol atan Diouf 1 puandaki en önemli katkiya sahip oldu.

 

Hakem Zorbay Küçük için fevkalade sanssiz bir maç oldu. Bir sezonda yasanabilecek VAR’lik pozisyonlar bu maça denk geldi. Konya’nin 2. Golüne yaklasik 4,5 dakikada karar verilebildi. Elle oynama hissiyati veren pozisyonda, net bir sekilde elle oynama kaniti bulunamadi.

VAR’lik pozisyonlarina ragmen Hakem/VAR yönetiminin maçin sonucuna etki etmedigini söylemek gerek. 

 

Geçen seneki seviyesine ve oyununa bir türlü ulasamayan Trabzon ve Abdullah Avci için devre arasi bir firsat olabilir. 

 

7 Kasim 2022, Pazartesi

 

ATAKAS HATAYSPOR-MEDIPOL BASAKSEHSIR FK: 3-3

Goller: 12’-Berfug Özgür Yildirim, 75’-El Kaabi, 81’-Ze Luis (Hatay)

60’-Traore, 65’-Aleksic, 90+1’-Serdar Gürler (Basaksehir)

 

Eski Fenerlilerin; Volkan Demirel ve Emre Belözoglu’nun karsilasmasi karsilikli geri dönüsler sonunda berabere bitti.

Sakatlanip oyundan çikan Basaksehirli Ahmed Touba’ya geçmis olsun diyoruz. 

 

“FENER, BU DEFA KIL PAYI...

FENERBAHÇE AS-DEMIR GRUP SIVASSPOR: 1-0

Gol: 55’ (P)-Valencia (FB)

 

FB Baskani Ali Koç ve camia sampiyonluk konusunda temkinli davranirken biz geçen hafta Jesus, sampiyonluk hikâyesi yaziyor demistik.

Nitekim FB, maça çok hizli basladi ve 2 dakika içinde 2 ciddi sut gönderdi Ali Sasal’in kalesine. Bundan sonra FB, konuk takimi yari sahasina hapsetti. Alanlari kapama derdinde olan Sivas rakip yari sahayi pek aklina getirmiyordu. Ancak baskiyi kuran ev sahibi de pozisyon üretemiyordu.

20. Dakikadan sonra rakibin de bir yari sahasi oldugunu hatirlayan Sivas ileri çikmaya basladi.

BIR SEY OLDU... Bu dakikadan sonra yaklasik on-on iki dakika Sivas tek basina oynamaya basladi. Bu Jesus için tam anlamiyla bir kâbustu. FB’nin kalesini çok zorlayan Sivas, Yatabare ile çok net bir gol pozisyonundan da yararlanamadi, Altay Bayindir gole izin vermedi.

Sonrasi iki kale önünde yasanan karamboller oldu.

 

2. Yarinin baslamasiyla Batshuayi 2. Saridan kirmiziyi gördü. Bu karta en anlamli tepkiyi Jesus; sag elinin isaret parmagini sakagina birkaç defa vurarak oyuncusuna gösterdi. Yine de oyuncunun hareketi “net sari” olarak degerlendirilebilecek bir hamle degildi. 

Ilk yarinin büyük bir kisminda iyi oynayan Sivas’a karsin FB eksik kalmisti. Ancak daha ne oluyor derken Robin Yalçin’in “sakar penaltisiyla” gelen ikrami Valencia gole çevirerek takimini öne geçirdi.

Bundan sonra oyun tam bir kör dövüsüne döndü. Kapanan FB, kontralarla sonuç aradi, ilk yaridan daha etkili pozisyonlar da buldu. Kanatlari hiç kullanamayan Sivas istedigi ve bekledigi etkiyi olusturamadi. Hatta ilk yaridan daha kötü bir oyun sergiledi.

 

Pek iyi oynamadigi ve maçin bir devresini 10 kisi oynayan FB, maçi kazanmayi basararak çok degerli 3 puani cebine koyarken puan kaybi sürprizine izin vermedi.

 

FB’nin etkisiz oyununda temel faktörlerden birinin Ferdi Kadioglu oldugunu düsündüm. Ferdi, adami Gradel’e nefes aldirmadi fakat hücuma katki veremedi. Bu, bu yil ilk defa yasaniyordu.

Irfan Can kahveci ve Emre Mor’da oyunda pek görünmedi.

Benzer durum Sivas için de geçerliydi. Gradel ve Erdogan Yesilyurt (ve yerine giren N’Jie) oyuna hiç katki veremedi. 

Her iki takimda da öne çikan bir oyuncu olmadi. Buna kaleciler de dahildi. Her iki kaleci de sadece birer -ciddi- kurtaris yapti. 

 

Hüseyin Göçek, dogrudan sonuca etki edecek hata yapmasa da (FB kazandigi için, aksi halde kirmizi kart çok tartisilirdi) iyi bir yönetim gösterdigi söylenemez. Hakem otoritesini ortaya koyamadi. Neredeyse her futbolcu, amiyane tabirle hakemi, her kararda “firçaladi”. 

Bu maç için futbolcularin iyi niyetinden de söz edilemez. Oyuncular yere çok yatti ve kolay kalkmadi. Ayrica futbolun gereginden fazla bir gerginlik vardi. Sonuçta hakem tam 41 faul (18 FB, 23 Sivas) çaldi. 10 sari ve 1 kirmizi kart çikti. Bu kararlarin neredeyse hepsine itiraz gelince oyunun süresi çok eksildi.

23. Dakikada Serdar Aziz’in elinin topla temasinda Sivaslilar penalti bekledi fakat hakem/VAR ayni düsüncede degildi.  

Iki yardimci hakemin ofsayt bayraklarinda (ki ikisi bariz hata) hatalar vardi. 

Neticede FB puan kaybetseydi bugün Hüseyin Göcek düdügünü birakmis olabilirdi. 

 

6 maç aradan sonra Sivas’i yenen FB, berabere kalan ikinci Basaksehir’le arasindaki puan farkini 5’e çikardi.  

 

YINE TARAFTAR; GS taraftarini “sahaya madde atmaktan” dolayi elestirmistik. FB taraftarini da elestiriyoruz. 0-0 da oyunu yavaslatan Sivasli futbolculara onlar da katki verdi. 2. Devrenin basinda Ali Sasal, kendine isabet eden madde nedeniyle bir süre yerde kaldi. 

   

DEGERLENDIRME:

 

Haftanin Maçi GS-BJK (Derbi... Oyun kalitesi, heyecani ve güzel golleriyle)

Haftanin Iyi Maçlari Antalya-Karagümrük

Trabzon-Konya

Haftanin Heyecani (Süphesiz) Derbi  

Haftanin Takimi GS

Haftanin Futbolcusu Icardi (GS)

Haftanin Performanslari Mertens (GS), Bytygi (Konya), Gasa (Antalya), Sehiç (Konya), 

Haftanin Golü Icardi (GS-1. Gol)

Haftanin Sik Golleri Icardi (2. Gol), Cenk Tosun (BJK), Güray Vural (2 golü), Kemen (Kayseri), Geraldo (Ümraniye)

Haftanin Pozisyonu Konya’nin, 4,5 dakika süren inceleme sonucu gelen 2. golü

Haftanin Demeci Tayfur Bingöl (BJK): ... egitim gerek...

Haftanin Talihsizi Mehremic (Istanbul); haksiz ve hatali 2. Sari kart nedeniyle kirmizi kart görmesi

Mert Çetin (BJK); harika performansinin puan almaya yetmemesi... 

Haftanin Çirkini Sergio (Giresun); meslektasini (Mehremic) oyundan attirmasi 

Haftanin Hakemi Ümit Öztürk (Kasimpasa-Antalya)

Bir-iki hakemi saymazsak hakemler genel anlamda basariliydi... 

 

GÖZE TAKILANLAR:

 

*Derbi ve bazi maçlarda seyirci futbola doydu.

*Birbirinden güzel gollerle birlikte ilginç goller de vardi. 

*Sakatlik numarasi yapan oyunculara ve oyunu fazlasiyla yavaslatan, çirkinlestirenlere hâlâ bir yaptirim gelmedi. Süper Lig’in organizatörü daha iyi bir futbol istemiyor mu?


Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °