Vücudumuzu kisa C vitamini ile hazirlamaliyiz

Kis aylarinda özellikle soguk alginligi ve gripten korunmak için vücudu kisa hazirlamaliyiz.

Sağlık 8.11.2022 11:34:00 0
Vücudumuzu kisa C vitamini ile hazirlamaliyiz

ISTANBUL (IGFA) - Özellikle sonbahardan kis aylarina geçis döneminde meyve ve sebze tüketimini artirarak bagisiklik sistemini güçlü tutulmasini öneren Beslenme ve Diyet Uzmani Basak Insel Aydin, havalarin sogumasi ile birlikte evde geçirilen vaktin genellikle arttigina vurgu yaparak, "Bu durum televizyon ve bilgisayar karsisinda yeme istegini arttirabilir. Evde geçirilen sürede çok yagli ve sekerli besinlerden olabildigince uzak durulmali. Taze sebze ve meyveler günlük beslenmede yer almalidir" dedi.

Kis aylarinda C vitamininden zengin besinleri tüketerek salginlardan korunulabilecegini belirten Aydin, özellikle karnabahar, lahana, brokoli gibi sülfür içerigi yüksek sebzeleri masamizdan eksik edilmemesi gerektigini kaydetti.

"Bu sebzeleri dilediginiz gibi tüketebilirsiniz" diyen Diyet Uzmani Basak Insel Aydin, "Tavuk veya etle pisirerek, salata yaparak, haslayarak veya zeytinyagli sos ile tüketebilirsiniz. Yine yesil yaprakli sebzeler de E vitamini açisindan zengin kaynaklardir ve bol bol tüketilmesi gereken besinler arasinda yer alir. Meyvelerden mandalina, kivi, portakal, nar gibi C vitamini açisindan zengin besinler tüketmek bagisiklik sistemini korumak adina önemli” diye konustu.

Aydin, doktor tavsiyesi olmadan vitamin alinmamasinin gerektigini altini çizerek, kis mevsiminde su içmeyi unutuyoruz bu durum vücutta su kaybina neden olabilecegini ve bu yüzden günlük 2-2,5 litre su tüketilmesi oldukça önemli oldugunu söyledi. 


Perşembe 25.5 ° / 14.7 °
Cuma 25.2 ° / 14.4 °
Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °