DEVA PARTISI LICE ILÇE BINASINA MOLOTOFLU SALDIRI…

Diyarbakir’da, Demokrasi ve Atilim (DEVA) Partisi Lice Ilçe Baskanligi binasina dün gece kimligi belirsiz kisi veya kisiler tarafindan molotoflu saldiri düzenlendi. DEVA Partisi Genel Baskani Ali Babacan, “Lice Ilçe Baskanligi’miza yapilan molotoflu saldi

Güncel 8.11.2022 19:28:00 0
DEVA PARTISI LICE ILÇE BINASINA MOLOTOFLU SALDIRI…

Diyarbakir’da, Demokrasi ve Atilim (DEVA) Partisi Lice Ilçe Baskanligi binasina dün gece kimligi belirsiz kisi veya kisiler tarafindan molotoflu saldiri düzenlendi. DEVA Partisi Genel Baskani Ali Babacan, “Lice Ilçe Baskanligi’miza yapilan molotoflu saldiriyi siddetle kiniyorum. Saldirinin tüm yönleriyle aydinlatilmasi ve faillerin cezalandirilmasi için sürecin takipçisi olacagiz” dedi.

DEVA Partisi Lice Ilçe Baskanligi binasina dün gece saldiri düzenlendi. Molotoflu saldiri sonucunda binanin camlarinin zarar gördügünü belirten DEVA Partisi Diyarbakir Il Baskani Cihna Ülsen, ilçe binasinin yanindaki kiraathanede bulunan yurttaslarin olayi fark etmesi sayesinde yanginin söndürüldügünü açikladi.

Saldiri sosyal medya hesabindan duyuran Ülsen, “Dün gece kimligi belirsiz kisilerce Lice ilçe binamiza molotoflu bir saldiri gerçeklesmis, çevrede bulunan vatandaslarimizin müdahalesi ile yangin büyümeden söndürülmüstür. Ilçe binamiza yapilan saldiriyi kiniyorum. Yapilan saldirinin failleri bir an önce ortaya çikarilmalidir” dedi.

BABACAN: SALDIRININ TÜM YÖNLERIYLE AYDINLATILMASI VE FAILLERIN CEZALANDIRILMASI IÇIN SÜRECIN TAKIPÇISI OLACAGI

DEVA Partisi Ali Babacan da sosyal medya hesabinda bugün yaptigi paylasimda sunlari kaydetti:

“Diyarbakir Lice Ilçe Baskanligi’miza yapilan molotoflu saldiriyi siddetle kiniyorum. Diyarbakirli gönüldaslarimiza geçmis olsun dileklerimi iletiyorum. Saldirinin tüm yönleriyle aydinlatilmasi ve faillerin cezalandirilmasi için sürecin takipçisi olacagiz.”

DEVA Partisi Genel Merkezi’nden ise su açiklama yapildi:

“DEVA Partisi Diyarbakir Lice ilçe binasina dün gece kimligi belirsiz kisi veya kisiler tarafindan molotoflu saldiri yapilmistir. Saldiri sonucunda parti binamizda yaniklar ve çatlaklar tespit edilmistir. Demokrasimizi hedefleyen bu saldiriyi en güçlü biçimde kiniyoruz.

Partimizi hedef alan saldiri, siradan ve münferit bir hadise olarak geçistirilemez. Seçim sürecine dogru ilerleyen günlerde hem can hem seçim güvenligini tehlikeye düsürecek eylemlere göz yumulmasi asla kabul edilemez.

Adil ve demokratik siyasi zemin, ülkemizin her kösesindeki her bir ferdin kendisini baris ve güven atmosferinde hissettigi ölçüde geçerlidir. Bu nedenle Lice’deki saldiri bir an önce aydinlatilmalidir. Failler derhal tespit edilip yargi önüne çikartilmalidir. Sorusturma, saldiriyi tüm yönleriyle açikliga kavusturarak ilerletilmelidir. Saldirganlar bilsin ki DEVA Partisi’ne ve demokratik siyasete dönük saldirilar amacina ulasamayacaktir.”


Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Pazar 31.5 ° / 19.5 °