Alman basin mensuplari ve fikir liderleri DHL Express Türkiye’nin Istanbul Havalimani’ndaki operasyon merkezini ziyaret etti

Almanya’nin önde gelen yayin organlarindan basin mensuplari ve fikir liderlerinden olusan genis bir grup, DHL Express Türkiye’nin Istanbul Havalimani’nda 135 milyon Euro’luk yatirim yaptigi yeni operasyon merkezini ziyaret etti.

Güncel 9.11.2022 11:56:00 0
Alman basin mensuplari ve fikir liderleri DHL Express Türkiye’nin Istanbul Havalimani’ndaki operasyon merkezini ziyaret etti

Almanya’nin önde gelen yayin organlarindan basin mensuplari ve fikir liderlerinden olusan genis bir grup, DHL Express Türkiye’nin  Istanbul Havalimani’nda 135 milyon Euro’luk yatirim yaptigi yeni operasyon merkezini ziyaret etti.  

 

DHL Express Türkiye, Istanbul Havalimani’ndaki operasyon merkezinde Alman basin mensuplarini, Almanya’nin Türkiye ofislerinde görevli dernek üyelerini, arastirmacilari ve bilim insanlarini agirladi. Cumhurbaskanligi Yatirim Ofisi’nin yabanci yatirimcilara Türkiye’deki belirli sektörleri tanitmak için organize ettigi bulusmaya, Die Welt, Deutsche Welle, Handelsblatt gibi Almanya’nin önde gelen yayin organlarinda görev yapan gazeteciler katildi. Yaklasik 30 kisiden olusan ekibe, DHL Express Türkiye CEO’su Mustafa Tonguç ve Genel Müdür Yardimcilari ev sahipligi yapti. DHL ekibinin sunumlariyla baslayan toplanti, gazetecilerden gelen sorularin cevaplanmasiyla devam etti. Ardindan,   hep birlikte Istanbul Havalimani’nda 135 milyon Euro’luk yatirimla hizmete giren DHL Express Türkiye yeni operasyon merkezi ziyaret edildi.  

 

Hedefimiz 1000 servis noktasina ulasmak

DHL Express Türkiye CEO’su Mustafa Tonguç, ziyaret kapsaminda organize edilen toplantida yaptigi açiklamada; “Türkiye’de 241 servis noktamizla 14 bin aktif müsteriye hizmet veriyoruz. Önümüzdeki dönemde 1000 servis noktasina ulasmayi hedefliyoruz. Yüzde 59’luk pazar payimizla küresel DHL agi içerisinde oldukça önemli bir konumdayiz. DHL Express Türkiye olarak ülkemizin potansiyeline çok güveniyor ve yatirim planlarimiza devam ediyoruz. Diger yandan artan talebe daha iyi cevap verebilmek için mevcut hizmet merkezlerimizi büyütüyor, yenilerini açmayi sürdürüyoruz. Yakin bir zaman içinde  Malatya ve Kahramanmaras'ta da hizmet merkezleri açacagiz. Bu yilin basinda 135 milyon Euro’luk yatirimla sizlerin de bugün ziyaret ettigi Istanbul Havalimani’ndaki operasyon merkezimizi devreye aldik. Burada 42 bin metrekarelik bir alanimiz var. Lojistik teknolojisi açisindan dünyanin çok ilerisinde oldugunu söyleyebiliriz. Yatirim bedelinin yüzde 30’unu yani 40.5 milyon Euro‘yu teknolojik altyapiya harcadik. Türkiye’nin ilk tam otomasyona sahip X-ray sistemi sayesinde saatte ayristirilan gönderi sayisi 4 katina çikiyor. Bu yatirim, Türkiye’nin DHL Express dünyasindaki önemini ortaya koyuyor. Ayrica Istanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanlari olmak üzere Istanbul'un iki yakasindan uçak kaldiran tek “Ekspres Hava Tasimaciligi” firmasiyiz” dedi.  

 

Tonguç sözlerini su sekilde sürdürdü: “Çalismalarimizda önceliklendigirdigimiz bes önemli baslik var. Bunlari güvenlik, verimlilik, sürdürülebilirlik, yeni hayat düzenine adapte olmak ve karbon ayak izimizi azaltmak olarak siralayabilirim. Lojistik sektörünün en temel öncelikleri içinde mutlaka sürdürülebilirlik olmasi gerektigine inaniyoruz. DHL olarak doga dostu lojistik konusunda sektörümüze öncülük ediyor, bu konuda örnek çalismalar yapmayi temel sorumluluklarimiz arasinda görüyoruz.”

 

“Avrupa’ya pek çok yetenekli arkadasimizi transfer ediyoruz”

Her kosulda önceliklerinin çalisan memnuniyetini korumak oldugunun altini çizen Tonguç, “Sirket olarak tüm basarimizi motivasyonu yüksek çalisanlarimiza borçlu oldugumuzu söyleyebilirim. Bunun için çalisanlarimizi çesitli egitim programlariyla kariyerleri boyunca destekliyoruz. Avrupa’ya çok sayida yetenekli çalisma arkadasimizi transfer ediyoruz. Son 2 yilda yaklasik 20 çalisma arkadasimizi Avrupa’da farkli pozisyonlara transfer ettik. Örnegin geçtigimiz Temmuz ayinda Avrupa CFO’muz Türkiye’den atandi.  Çalisanlarimiza sundugumuz seffaf, adil ve huzurlu çalisma ortami sayesinde tercih edilen bir isyeri konumundayiz. Insan odakli yaklasimimiz ve güçlü kurum kültürümüzle bu sene bir kez daha “Great Place to Work (GPTW) Avrupa’nin En Iyi Is Yeri” unvaninin sahibi olduk. Böylece bu ödülü son iki yildir üst üste kazanmis olduk” açiklamasinda bulundu.


Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °
Pazartesi 24.9 ° / 11.7 °