Edirne’de Roman Eylem Plani toplantisi

Edirne Valisi H. Kürsat Kirbiyik, her ay düzenli olarak gerçeklestirilen toplantida, Roman STK temsilcileri ve kanaat önderleri ile bir araya gelerek çesitli konularda degerlendirmelerde bulundu.

Güncel 9.11.2022 11:20:00 0
Edirne’de Roman Eylem Plani toplantisi

Erdogan DEMIR-Kesan Postasi / EDIRNE (IGFA) - Edirne Valiligi'nin Roman STK temsilcileri ve kanaat önderleriyle gerçeklestirdigi 'Roman Eylem Plani'na iliskin aylik toplanti yapildi.

Toplantida ilk olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Bilgin Özbas tarafindan yapilan sunumda; Okulumda Besleniyorum Projesi, LGS hazirlik, destekleme yetistirme kurslari, egitime devam eden ögrencilere yapilan destekler, Mesleki Egitim Merkezi (MESEM) okullarinin tanitilmasi, sosyal yardimlardan faydalanan ailelerle ilgili yapilan saha incelemeleri ve çalismalari, ulusal hane ziyaretleri, sosyal yardim ödemeleri konulari görüsüldü. Saha incelemelerinde elde edilen verilerden yola çikilarak yapilan çalismalar ve akabinde gelistirilecek projeler degerlendirildi.

Edirne Valisi H. Kürsat Kirbiyik, ulusal hane ziyaretlerinin her açidan kendileri büyük firsat oldugunu belirterek, bu ziyaretlerin saglik ihtiyaçlarini da ortaya çikaracagini kaydetti. "Hane ziyaretlerinde her açidan bakmak, tespitlerde bulunmak lazim" diyen Vali Kirbiyik, egitimle ilgili önemli gelismeler oldugunu ancak çocuklarimizin özellikle sportif faaliyetlere katilimini arttirmaya yönelik çalismalarin hizlandirilmasi gerektigini de kaydetti. 

Sosyal yardim alaninda tüm kurumlarimiz kaynaklarini seferber etmis durumda olduklarina dikkati çeken Vali Kirbiyik, eksikleri, yanlislari görerek düzelterek hep birlikte gayret içerisinde ilerleyeceklerini belirterek, katilimcilara tesekkür etti.

Toplanti katilimcilarin fikir, öneri, tespit ve sikintilarini ifade etmesi ve yapilabilecek çalismalarin genel bir degerlendirildigi toplanti sonucunda önümüzde süreçte düzenlenecek sosyal etkinlikler vasitasiyla sahada daha sik bir araya gelinmesi kararlastirildi.

 

 


Perşembe 28.8 ° / 18.3 °
Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °