KEMAL KILIÇDAROGLU’NDAN BAKAN SOYLU’YA 5 KURUSLUK TAZMINAT DAVASI

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Içisleri Bakani Süleyman Soylu’ya, “Onursuz olan Kiliçdaroglu'dur” sözü nedeniyle 5 kurusluk tazminat davasi açti. Dava dilekçesinde, “Müvekkilin, ‘Adamina göre, kisiligine göre, ederine göre tazminat olmali. Benim iç

Güncel 9.11.2022 12:07:58 0
KEMAL KILIÇDAROGLU’NDAN BAKAN SOYLU’YA 5 KURUSLUK TAZMINAT DAVASI

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Içisleri Bakani Süleyman Soylu’ya, “Onursuz olan Kiliçdaroglu'dur” sözü nedeniyle 5 kurusluk tazminat davasi açti. Dava dilekçesinde, “Müvekkilin, ‘Adamina göre, kisiligine göre, ederine göre tazminat olmali. Benim için Süleyman Soylu'nun degeri 5 paradir. O nedenle 5 paralik dava açilmasi lazim. Ancak madem ‘para’ birimi tedavülde yok, o halde 5 kurusluk dava aç ve bunu da belirt’ talimati çerçevesinde sadece 5 kurusluk dava açma yoluna gidilmistir” denildi.

Kemal Kiliçdaroglu, sosyal medya hesabinda 8 Kasim’da yaptigi paylasimda “Onursuz olan Kiliçdaroglu'dur” diyen Süleyman Soylu’ya, avukati araciligiyla 5 kurusluk tazminat davasi açti.

“KISILIGINE GÖRE, EDERINE GÖRE TAZMINAT OLMALI”

Dava dilekçesinde, “Her ne kadar dava konusu hakaret ve iftira kapsamli sözlerin agirligi, davali Süleyman Soylu'nun kisiligi ve ekonomik ve sosyal durumu çok yüksek miktarli tazminata hükmedilmesini gerektirmekte ise de bizzat müvekkilin, ‘Adamina göre, kisiligine göre, ederine göre tazminat olmali. Benim için Süleyman Soylu'nun degeri 5 paradir. O nedenle 5 paralik dava açilmasi lazim. Ancak madem ‘para’ birimi tedavülde yok, o halde 5 kurusluk dava aç ve bunu da belirt’ talimati çerçevesinde sadece 5 kurusluk dava açma yoluna gidilmistir" denildi.

“AYRICA HAKARET SUÇU YÖNÜNDEN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK”

Kiliçdaroglu’nun avukati Celal Çelik, sosyal medya hesabinda bugün yaptigi paylasimda, “Süleyman Soylu, ‘Onursuz’ hakaretinin hesabini verecek. Genel Baskan’imiz Kemal Kiliçdaroglu tarafindan Süleyman Soylu'ya biçilen deger ve verilen talimat geregince, Soylu aleyhine 5 kurusluk manevi tazminat davasi açtik. Ayrica hakaret suçu yönünden suç duyurusunda bulunduk” dedi.


Cuma 25.2 ° / 14.4 °
Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °