Büyük Önder Atatürk’ü aniyoruz

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 84’ncü yilinda Kemer’de saygiyla anildi. Kemer’de saat 09.05’te vatandaslar saygi durusunda bulundu.

Güncel 10.11.2022 12:31:00 0
Büyük Önder Atatürk’ü aniyoruz

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 84’ncü yilinda Kemer’de saygiyla anildi. Kemer’de saat 09.05’te vatandaslar saygi durusunda bulundu.

 

Kemer Cumhuriyet Meydaninda yapilan törene Kemer Kaymakami Hüseyin Çam, Kemer Belediye Baskani Necati Topaloglu, Kemer Cumhuriyet Bassavcisi Gamze Almali, Kemer Ilçe Jandarma Komutani Ramazan Ergel, Kemer Emniyet Müdürü Harun Mere, Kemer Belediye Baskan Vekili Mustafa Tiras, Kemer Belediye Baskan Yardimcisi Emin Gül, gaziler ile sehit yakinlari, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluslarinin temsilcileri, muhtarlar, ögrenciler ve vatandaslar katildi.

 

Kaymakam Çam ve Baskan Topaloglu’nun Atatürk Aniti’na çelenk sunmasiyla baslayan tören, saat 09.05’te sirenlerin çalmasiyla birlikte saygi durusu, ardindan Istiklal Marsi ile devam etti.

 

Kemer Belediyesi önünde de belediye personelinin katilimiyla anma töreni düzenlendi. Saat 09.05’te saygi durusunda bulunulmasinin ardindan Sef Furkan Üstündag yönetimindeki Kemer Belediyesi Gençlik Orkestrasinin seslendirdigi Istiklal Marsi ile devam etti.

 

Kemer’de hayatin tamamen durdugu vatandaslarin ev ve is yerleri önünde göz yaslari içerisinde saygi durusunda bulundugu gözlendi.

 

Kemer Kaymakami Hüseyin Çam, tören sonrasi yaptigi açiklamasinda, en büyük Türk Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 84’ncü yil dönümünde Atatürk’ü saygi, minnet ve sükranla andiklarini söyledi.

Atatürk’ten aldiklari emaneti muasir medeniyetler seviyesine çikarmak için Türk milleti olarak çalismaya devam ettiklerini ifade eden Kaymakam Çam, “Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar payidar kalacaktir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetine sahip çikilmaya devam edilecektir.” dedi.

Kemer Belediye Baskani Necati Topaloglu ise yaptigi açiklamasinda, Atatürk’ü saygi, minnet ve sükranla andiklarini belirterek, “Atatürk çok büyük bir insan, komutan, devlet adami ve ekonomistti. Vatanimizi yoktan var etti ve dünyaya örnek oldu. Atatürk’ün bize biraktigi Cumhuriyeti ilelebet koruyacagiz. Atamizi ve silah arkadaslarini saygiyla aniyoruz.” diye konustu.


Cuma 25.2 ° / 14.4 °
Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °