Izmir'de zamanin durdugu an

Izmir’de 09.05’te zaman durdu. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramizdan ayrilisinin 84. yil dönümünde Izmir Ata’sini anmak için tek yürek oldu. Sirenler ve kornalar esliginde Izmirliler iki dakika boyunca saygi durusunda bulunarak Atatürk’e olan özlem

Güncel 10.11.2022 11:50:00 0
Izmir

Izmir’de 09.05’te zaman durdu. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramizdan ayrilisinin 84. yil dönümünde Izmir Ata’sini anmak için tek yürek oldu. Sirenler ve kornalar esliginde Izmirliler iki dakika boyunca saygi durusunda bulunarak Atatürk’e olan özlemini yansitti.



Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yasama gözlerini yummasinin 84. yil dönümünde Izmir’de hayat durdu. Izmir Büyüksehir Belediyesi tarafindan 9 Kasim günü saat 21.05’te Cumhuriyet Meydani’nda baslayan Ata’ya Saygi Nöbeti, 10 Kasim saat 09.05’te tüm kente yayildi. Izmirliler kentin her yeniden sirenler esliginde saygi durusuna geçti.


Saygi durusunun ardindan Cumhuriyet Meydani’nda resmi anma programi yapildi. Törene Izmir Valisi Yavuz Selim Kösger, Ege Ordusu ve Garnizon Komutani Orgeneral Kemal Yeni ve Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, siyasi partilerin temsilcileri, is dünyasi, resmi kurum ve sivil toplum kurulus temsilcileri katildi. Törende Atatürk Aniti’na çelenk birakildi.



CHP Izmir’den de anita çelenk
Resmi törenin ardindan Cumhuriyet Halk Partisi Izmir (CHP) Il Baskanligi da Cumhuriyet Meydani’ndaki Atatürk anitina çelenk birakti. Törene Baskan Tunç Soyer’in yani sira CHP Izmir Milletvekili Mahir Polat, Konak Belediye Baskani Abdül Batur, CHP Izmir Il Baskani Deniz Yücel ve çok sayida partili katildi.



Izmir Büyüksehir Belediyesi’nin Atatürk’ü anma programi gün boyunca sürecek.


Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °