TÜRKIYE VE BAE ARASINDA IMZALANAN 'MEDYA VE ILETISIM ALANLARINDA ISBIRLIGI PROTOKOLÜ' RESMI GAZETE'DE YAYINLANDI

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi ile Birlesik Arap Emirlikleri Hükümeti (BAE) Medya Ofisi arasinda 14 Subat’ta imzalanan “Medya ve Iletisim Alanlarinda Is Birligi Protokolü”, Resmi Gazete’de yayinlandi. Süresi bir yil olarak belirlenen protokolde, tar

Güncel 11.11.2022 12:19:00 0
TÜRKIYE VE BAE ARASINDA IMZALANAN

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi ile Birlesik Arap Emirlikleri Hükümeti (BAE) Medya Ofisi arasinda 14 Subat’ta imzalanan “Medya ve Iletisim Alanlarinda Is Birligi Protokolü”, Resmi Gazete’de yayinlandi. Süresi bir yil olarak belirlenen protokolde, taraf ülkelerin birbirlerinin ekonomik, siyasi, kültürel ve sosyal hayatlarini daha yakindan tanimasi ve iletisim faaliyetleri hakkinda görüs alisverisini saglamasi amaciyla her yil karsilikli ziyaretlerin tesvik edilecegi belirtildi.

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun ve Birlesik Arap Emirlikleri (BAE) Hükümeti Medya Ofisi Baskani Saeed Al Eter arasinda 14 Subat’ta imzalanan “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Birlesik Arap Emirlikleri Hükümeti Arasinda Medya ve Iletisim Alanlarinda Is Birligi Protokolü”, Cumhurbaskani Tayyip Erdogan tarafindan onaylanarak Resmi Gazete’nin bugünkü sayisinda yayinlandi.

Süresi 1 yil olan söz konusu protokolde Türkiye ve BAE arasinda dostane iliskilerin artirilmasi, medya ve iletisim alanlarinda iliskilerin gelistirilmesinin hedeflendigi kaydedildi. Protokol söyle:

“Taraflar, kamu iletisim ofisleri, Türkiye Cumhuriyeti Iletisim Baskanligi ile Birlesik Arap Emirlikleri Hükümeti Medya Ofisi arasinda istisareleri ve is birligini destekleyeceklerdir.

Taraflar, birbirlerinin mevcut ekonomik, siyasi, kültürel ve sosyal hayatlarini daha yakindan tanimayi ve iletisim faaliyetleri hakkinda görüs alisverisini saglamak amaciyla her yil medya ve iletisim dünyasindan temsilcilerin karsilikli ziyaretlerini tesvik edecektir.

Taraflar, ülkelerinin medya mensuplari ve kanaat önderlerinin periyodik olarak bir araya gelmesini saglayacak ortak etkinlikler düzenleyecektir.

Taraflar, genç gazeteci ve medya mensuplari ile teknik elemanlarina karsilikli staj ve egitim imkanlari saglanmasi yönünde girisimde bulunacaktir.

Taraflar, ülkelerinde mesleki çalismalarini yürüten diger ülkenin medya mensuplarina gerekli yardim ve kolayligi saglayacaktir.

Isbu Protokolün yürürlük süresi bir yildir ve taraflardan biri bu protokolü feshetme niyetini digerine protokolün sona ermesinden üç ay öncesinde diplomatik kanallardan yazili olarak bildirmedigi takdirde, birer yillik sürelerle otomatik olarak yenilenir.”


Perşembe 28.8 ° / 18.3 °
Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °